Alla inlägg den 29 maj 2009

Av phoenix - 29 maj 2009 22:03

Japp, debuten i klass tvån är nu avklarad. Gick hyfsat men inget kanonresultat. Phoenix var lite seg och missade därför en hel del poäng och vissa slarvade matte bort...


Platsliggning: 10 poäng. Phoenix låg enligt rapporterna väldigt lugnt och fint. Väntade mig nästan det, det brukar vara ett moment som fungerar bra för honom.


Fritt följ: 6,5 poäng. På vägen in på planen gick han super och matte kände sig förväntansfull. Nu skulle det nog gå fint. Tappade honom dock när han skulle sitta och vänta på att få starta så första halvan av programmet gick han sååååå segt. Under senare hälften vaknade han till och gick kanonfint, så det är jag nöjd med.


Läggande: 9 poäng. Följer med bra, lägger sig snabbt, tyvärr ett dk på sättandet eftersom han så fint låg kvar... Annars bra utfört moment.


Inkallning med ställande: 7 poäng. Bra fart första delen, dk på ställandet och sen lite för lågt tempo in i fotpositionen. Kan han betydligt bättre. Hoppas på snabbare ställande nästa gång.


Rutan: 7,5 poäng. Går bra ut men hamnar väldigt långt ut till höger så jag försöker vänta ut honom. Han brukar ju vända in när inget kommando kommer men inte idag. Hamnar utanför till höger om rutan men på kommando så går han in och ställer sig jättebra. Kunde kanske ha stannat honom från början men jag var rädd att han skulle hamna utanför då...


Apporteringen: 5 poäng. Vår akilleshäl sen tidigare och så också idag. Jättefin fart ut. Kommer sen fram till apporten och snusar, vill sen lägga sig ned och bita på den. Får ta till dk och då kommer han in men då slamsar han och tuggar på apporten hela vägen. Sätter sig framför mig och matte TAR direkt apporten utan att invänta tävlingsledarens kommando.... Märks det att det varit mycket jakt på slutet eller? Kommer sen in i fotposition på kommando. Det här momentet har vi LÅNGT kvar på!


Hopp: 10 poäng. Gör det mycket snyggt!


Fjärren: 7 poäng. Första skiftet brukar vara svårt för oss men det gick fint. Han satte sig direkt. Lägger sig fint men sen är det stopp. Sätter sig INTE på andra skiftet till sitt trots upprepade försök från matte. Har kanske nött för mycket på första halvan...


Helhet: 9 poäng


Summa: 158 poäng, 2:a pris... Surt att vara så nära och veta att jag kunde kanske ha fixat det om inte jag hade strulat... Men men det kommer fler chanser. Han nollade iaf inget moment! Kom precis utanför prispallen på placering 4/8.


I huvudsak en helt okej debut. Det som inte funkar är ju inga nyheter direkt utan moment som vi haft bekymmer med... Bara att ta nya tag och träna vidare.

Ovido - Quiz & Flashcards