Alla inlägg den 17 maj 2009

Av phoenix - 17 maj 2009 21:18

Nu när jag skulle plocka in Mio som låg och sov på balkongen så stötte jag på ett lik. Vet inte vem av dom som har släpat hem den lilla pippin eller om det är dom som har dödat den. Kanske har stackaren dött en naturlig död. Skönt att dom inte drog in den som Freja gjorde när hon hade dödat en fågel. Phoenix var inte så förtjust i den så den fick hamna i soporna.


Lilleman sover skönt efter en ansträngande helg! Blir lite kvällsmat senare för honom och en kort kvällsrunda innan vi gör natt. Imorn ska vi på viltspårskursen. Då ska vi få gå ett fullt spår. Ska bli spännande!



Av phoenix - 17 maj 2009 15:36

Idag har Phoenix genomfört sitt allra första workingtest. Sett till sista tidens träningar så hade jag inga högre förväntningar. Tycker att han har haft stora problem med markeringar samt att han varit lite låg och saknat viljan. Vi for i god tid för att hinna rasta ordentligt innan det var dags. När vi kom upp till Jäbostugan var det redan mycket folk på plats. Träffade Ulla, Peter och Susanne så vi stod med dom och inväntade starten.


Vi delades in i två grupper och alla tollarna hamnade i samma grupp. Första stationen var en enkelmarkering med skott som kastades i ganska svår terräng. Dessutom var det ett vattenfyllt dike som dom måste ta sig över för att hitta markeringen. Var många hundar som hade svårt att hitta markeringen. Phoenix gick ut bra, fint tempo men stannade först till vid diket. Kom över men tappade tempot, gick typ runt och sökte efter dummyn. Hittade den dock snabbt och kom in fint med den. Domaren drog dock av 5 poäng för hans låga tempo så vi slutade på 15 poäng.


Andra stationen var en dirigering ut på en myr mot ett träd. Där skulle de plocka in en dummy. Av de första hundarna var det flera som drog tillbaka till området där markeringen hade varit. Phoenix gick ut i bra riktning. Stannade dock efter ca 7 meter, men med ett ut-kommando så vände han ut och fortsatte till trädet. Höll linjen kanon och hittade dummyn direkt. Fint in och lämnade av den bra. Samma här 5 poäng bort på grund av lågt tempo. Totalt 15 poäng på stationen. Jag blev kanonnöjd med att han förstod dirigeringen. Det har vi inte tränat så mycket.


Sen blev det en lååååång väntan samt lunch innan det var dags för de tre avslutanden stationerna. Nästa var ett närsök där nybörjarna skulle plocka in tre av fem dummysar. Första skicket gick kanon! Bra tempo och hittade en dummy. Bra in med den och fin avlämning. Andra skicket drog han direkt åt höger utanför rutan så jag fick vända honom. Men tillslut hittade han en dummy och kom bra in med den. Tredje skicket var han oxå utanför rutan en hel del men hittade tillslut dummyn. Domaren berömde hans upptag, inlevereringar samt avlämning. Dock avdrag för att han var ute och sökte för brett. Fick 14 poäng på stationen och jag tycker han skötte sig bra iaf. Inte heller närsök har vi tränat så mycket.


Fjärde stationen var en dirigering där dummyn låg nere i en liten grop. Phoenix gick ut i en kanonbra linje men gick för långt. Vände honom och då plockade han den på tillbakavägen. Dessvärre kommenderade jag inte honom sitt som jag brukar när han kom in utan han stannade och då släppte han dummyn. Hade jag sträckt mig fram och tagit den så hade vi fått fullt sa domaren, nu blev det 18 poäng. Supernöjd med linjen igen!


Sista stationen var bestod av en enkelmarkering med skott följt av ännu en enkelmarkering med skott när hunden kommit in med första dummyn. Den här trodde jag att Phoenix skulle få problem med eftersom markeringen kastades över en kant på klippan och ned på andra sidan. Då brukar han få problem med avståndsbedömningen. Han satt kanonfint och kollade på kastaren men när skytten skulle skjuta så klickade pistolen två ggr innan han fick iväg ett skott. Det störde Phoenix lite för då släppte han kastaren med blicken och kollade vad skytten gjorde. Men det gick bra iaf, han såg markeringen och gick ut helt rätt linje och över kanten ned på andra sidan. Dock hittade han inte dummyn utan gled ut åt höger och sökte. Hann även med att pinka på en buske innan han gick tillbaka på rätt sida och hittade dummyn. Bra in med den.


Andra markeringen tar han klockrent men sen när han är typ 3 meter från mig så släpper han dummyn, tar omtag och sen står han bara kvar på samma fläck och tittar på mig. Fick kalla in honom och då får jag den i handen. Blev en del avdrag på den stationen men vi fick i allafall 13 poäng.


Roligt sen på prisutdelningen när resultaten lästes upp. Vann  gjorde nämligen Ulla och Easy! Kanonbra jobbat, vi är så stolta över er:) Grattis grattis! Tvåa kom Susanne och Kenzo! Suveränt jobb, grattis till er med. På tredje plats kom Katarina och Chivas (instruktör på vår lydnadskurs) och sen på fjärdeplats kom jag och Phoenix! Vi fick 75 poäng av 100 möjliga och matte är jättenöjd med lilleman! Så himla bra gjort av en så ung kille. Slog många som hunnit träna mycket mer än oss!


Extra roligt också att tre av de fyra främsta är tollare. Tollarna har ju ofta lite dåligt rykte inom jakten så det var skoj att dom fick visa att även dom kan göra bra ifrån sig!


Stort Grattis till Ulla och Susanne som hamnade på prispallen!

Ovido - Quiz & Flashcards