Alla inlägg den 25 maj 2009

Av phoenix - 25 maj 2009 20:42

Idag var det dags för Phoenix att debutera i spårskogen. Anlagsklass i viltspår stod på schemat. Det började inge bra för oss. Ulla hämtade upp oss och när vi kom till kyrkan i Arnäs utbrister hon - NEJ, jag har glömt vaccinationsintyget! NEJ, sa jag, det har jag med! Blev bara till att vända och köra mot Järved i full fart. Ringde Yessica som i sin tur fick ringa André så att han kunde hälsa att vi skulle bli sena. Efter stoppet hos Ulla fick jag springa in hemma och hämta Phoenix´s tävlingsbok sen skyndade vi oss upp till spårplatsen.  Väl framme visade det sig att vi hade kunnat komma iaf...


Phoenix fick gå för Lennart, han startade kanon, tog an spåret direkt. Stannade dock upp efter ca 50 meter. Det visade sig vara en STOR bajshög som han var tvungen att lukta på men sen fortsatte han fint framåt. Klarar första vinkeln och går andra sträckan lite vid sidan av spåret men har bra koll på spåret och klarar vinkeln direkt. Nästa sträcka går kanon, vinkeln tar han med ett varvs ringning. Nästa sträcka går också bra men i nästa vinkel tappar han. Ringar stort, runt runt och matte blev osäker på honom. Stoppade upp honom och då hittade han spåret ganska direkt. Tar sista sträckan med bloduppehållet bra. Spårade klockrent under bloduppehållet, bästa delen på hela provet enligt Lennart. Sista 50 meterna fick han problem och slog kraftigt över spåret men kommer på det fint innan slutet. Missar dock klöven med ca 2 meter och börjar ringa en massa. Löser det dock efter lite strulande och hittar klöven.


Hans resultat räckte till ett godkänt resultat i anlagsklass. Känns riktigt roligt! Nu tar vi oss an träning för öppenklass!

Ovido - Quiz & Flashcards