Alla inlägg den 11 februari 2010

Av phoenix - 11 februari 2010 17:18

Har ingen motivation till bloggen känns det som, vilket leder till att uppdateringen blir sporadisk. Får se om det vänder....


Har hunnit hända en del. Igår när jag kom på jobbet fick vi veta att en kollega avlidit kvällen innan. Tragiskt och oväntat! Såna gånger man inser hur skört livet är. Ena dagen finns man och nästa dag kan det vara slut. Vila i frid Janne! Fantastiskt mycket fint från eleverna har man hört under dagen och gårdagen. Dom kan vara otroligt mogna vissa gånger, även dom yngre och såna man inte förväntar sig det av. En av de struligaste pojkarna i sexan kom igår och  frågade om jag hade hört vad som hänt. Vi pratade lite och då säger han - "Tänk han stackars fru nu. Måste vara jobbigt för henne för nu blir hon alldeles ensam när Janne har dött. Hon som blev av med sin son med för nåt år sedan. Hon måste vara jätteledsen." Detta är en pojke som i vanliga fall visar lite empati för andra men i en sån här stund visar han vad mycket bra tankar som finns inom honom. Det känns så bra att veta!


Idag har Dice blivit storebror till en kull på Andrummets kennel. Vet i nuläget inget om kullens storlek eller fördelning. Lite roligt eftersom kullen föds på pappa  Ace´s treårsdag:) Stort grattis både till uppfödare, blivande valpköpare och till Ace som både blivit äldre samt fått nya småttingar!


Tränade igår igen, roligt var det för trots att det var superkallt så kom det ett helt gäng och tränade. Roligast var att våra gamla träningskompisar Ulla, Easy och Casper hade hittat till träningen igen! Riktigt skoj att se dom igen, var ett tag sedan.


Phoenix skötte sig ypperligt. Var lite övertänd i början och tappade helt positionen i fria följet men sen kom han in i det. Vi jobbade främst med det samt med apporteringen. Gick runt med Phoenix´s apportbock och lånade ut den till en massa olika hundar innan Phoenix fick köra. Gick riktigt bra för honom, ingen tvekan om att ta apporten då inte.


Dice fick köra lite inkallning, öva på att komma tillbaka med tennisbollen samt fotposition. Han var så duktig och skötte sig fint förutom en gång när han rymde bort och började busa med Gioia. Men för det mesta lyssnar han fint på vad man säger åt honom.


Efter jobbet idag så tog jag och hundarna en tur uppe vid torpet. Härligt nu när det börjar bli ljusare igen och man hinner upp innan det blir mörkt. Var riktigt fint före och lagom kallt. Hundarna busade och hade sig:)


Nu ska vi med spänning invänta uppdatering om valpkullen. Vi är ju aningen nyfikna på vad det är för några småsyskon:) Här kommer lite bilder från när Dice var liten:)


              

Ovido - Quiz & Flashcards