Alla inlägg den 27 februari 2010

Av phoenix - 27 februari 2010 18:08

Imorn är det dags för att springa i vänstervarvet med Disse. Ska bli roligt att se hur han sköter sig i ringen samt höra domarens ord om honom. Hittills har han ju fallit domarna i smaken men nu är det ny klass och han ser helt annorlunda ut än i höstas när han ställdes sist. Matte tycker han är så fin men man vet ju aldrig vad domarna gillar. Jag är dessutom inget proffs på exteriör heller så jag kanske är helt ute och cyklar. Bara en månad kvar dessutom tills han får starta officiellt. Det ser jag verkligen fram emot.


I torsdags körde vi lydnad tillsammans med Ulla, Easy och Casper samt Gunilla och Gino. Phoenix var först ut av mina och han skötte sig rätt bra. Var sugen och fokuserad på det han skulle göra. Ingen tvekan alls att ta apportbocken trots att Cappe hade smakat på den innan. Det är skumt med det där. På tävling vill han inte ta apporten men på träning tvekar han inte att ta den även om nån annan har använt den innan. Är ju svårt att träna på det då... När vi körde rutan var han lite skum med. När jag skickade honom drog han hela tiden åt vänster. Bytte plats och skickade då från ett annat håll och vad gör killen? Jo han går klockrent till mitten varje skick.


Disse fick träna lite läggande och inkallning. Han skötte sig superfint och var väldigt duktig. Han fick även träna en platsliggning. Gick inte långt ifrån honom och han fick väl ligga cirka 15 sekunder i taget men han låg kvar! Sen provade vi en budföring till Ulla och han sprnag otroligt fint. Full fart utan att tveka. Tilläggas bör att det var första gången jag skickat honom till en annan mottagare än Frida så det var riktigt roligt att se.


Körde ett kort mattespår igårkväll med pojkarna. Disses spår gjorde matte fel på. Jag gick iväg och in på innergården på äldrecentret här bredvid. Där gick jag i en halvcirkel och gömde mig i ett litet lusthus på gården. Jag såg Dice hela tiden när han spårade och han gick jättebra tills han skulle svänga tillbaka mot mig, där fick han vind på mig och istället för att följa spåret så genade han genom djupsnön rakt till mig. Men det får jag ta på mig, jag tänkte inte alls på vinden... Phoenix var inte riktigt med på vad han skulle göra den här gången och lyckades inte alls bra. Frida fick  tydligen visa honom vart spåret var flera gånger.


Idag var vi på en härlig promenad i skogen på förmiddan. Snöade hela tiden men var bara 3 minusgrader så det var riktigt mysigt. Ingen annan i skogen så vi fick pulsa fram i ca 1 dm lössnö som kommit under natten. Pojkarna var pigga och glada och matte var desto tröttare:) Jag tyckte det var rätt jobbigt att ta sig fram men det verkade inte bekymra dom alls. Är lite roligt när vi går den vägen för det tar ca en timme innan vi kommer till Skyttisområdet och dom går lösa mer än halva vägen. Men varje gång när vi kommer ut på Skyttis så får dom värsta rycket och springer som två tok och jagar varandra:) Är ingen annan stans som de rusar på det där sättet...

Ovido - Quiz & Flashcards