Alla inlägg den 28 februari 2010

Av phoenix - 28 februari 2010 20:23

Väckaren ringde tidigt imorse och efter morgonrastning och frukost blev vi hämtade av Ulla klockan sju. Vi åkte mot Sörgård för att hämta upp Lena och Kaizer innan vi styrde mot Timrå för dagens utställning och lydnadstävling. Det hade snöat rejält under natten och snöröjningen var inte den bästa. Mycket snörök vilket resulterade i att man inte alls såg de bilar som låg före på vägen. Vid två tillfällen var vi ytterst nära att köra in i framförliggande bilar som plötsligt dök upp ur tomma intet ett par meter framför oss. Jag som är åkrädd hade en jobbig tur.


När vi kom fram var det struligt, Dice stod som tik i programmet vilket vi hade påpekat innan och hade fått lovat att det skulle vara åtgärdat. Jag gick direkt och sa till ringsekreteraren så han ändrades till hane. När det väl var vår tur fick jag återigen berätta hela historien igen, den här gången för domaren. Nu blev det dessutom diskussion från ringsekreteraren. Kunde jag tänka mig en rosa kritiklapp eftersom Dices nummer stod på en kritiklapp för tikar. Som om det skulle spela nån roll eller???


Till slut fick vi dock visa upp oss. Disse startade fint, sprang helt okej och ställde upp sig fint. Sen tog dom in nästa valp i ringen och då var han odräglig, lyssnade inte alls och skulle bara iväg och kolla in den andra hunden. Då fick jag inte alls honom att ställa upp sig. Han fick dock ett HP och sen blev det lite diskussioner.


Domaren ansåg att det skulle utses en BIR i valpklass 1 och en i valpklass 2 men ringsekreteraren sa att så var det inte utan det var en gemensam BIR-valp. Detta frågade jag om specifikt när jag anmälde och då var det två separata klasser men tydligen hade det ändrats. Dice fick alltså gå mot Hero om bästa hanvalp och där vann Disse med motiveringen att hann hunnit längre i sin utveckling.  Sen fick Dice möta Heros kullsyster Humla och då blev Humla BIR med motiveringen " Ja Bir-rosetten är ju rosa och det måste ju vara till en tjej så tiken blir BIR, en hane kan ju inte ha rosa. Har inget emot att förlora men tycker gott han kunde ha varit mer seriös och motiverat sitt val med nåt annat än att rosa är för tjejer.


Dice slutade alltså som BIM-valp med följande kritik:

Lagom stor, kraftig, mycket god typ, vackert uttrycksfullt maskulint huvud, mörka ögon, bra öron, bra över och underlinje, bra skuldra, måttliga vinklar bak, bra ben och tassar, lätta ganska balanserade rörelser, bra päls, bra temperament, välvisad, lovande.


  


Tycker att han fick bra kritik men hela utställningen kändes strulig. Ser fram emot när han får gå officiellt. Då borde det ju vara organiserat och seriöst.


Det jag tar med mig förutom kritiken är att vi måste träna mycket på att kunna hantera liknande situationer. Dice har inte uppfört sig så bra under dagen, slitit och dragit i kopplet och bara velat fram och hälsa på alla. Han är glad och pigg och vill inte dom andra nåt illa men han har svårt att fokusera. Men den biten kan man ju träna på och komma tillrätta med. Han visade dock stundtals att han KAN och att han kan koppla av även i såna här situationer.


Därefter väntade en lång väntan innan det var dags för klass ett lydnad där Cappe och Kaizer skulle in i hetluften. Båda två skötte sig fint idag och grejade sina sista första pris och därmed LP1. Riktigt roligt att ni fixade det! Bra jobbat:) Ulla och Casper tog dessutom hem en hedrande andra placering på toppenpoäng. Tråkigt nog fick de inga LP-rosetter och arrangörerna såg frågande ut när Ulla frågade efter dom.


Hemresan tog vid och vi stannde i Härnösand för middag. Åt en riktigt god pizza av size extra extra large. Rullade ut till bilen och åkte hemåt. Mycket bättre väglag nu så resan gick snabbt. Vi stannade till hos Lena för att knäppa ett kort på pojkarna. Det skulle vi inte ha gjort. När vi skulle backa ut på vägen igen hamnade vi i diket och en bra stund ägnades åt att skotta, knuffa, slita och dra innan vi lyckades få upp bilen på vägen igen.


Nu är vi hemma igen och kvällen kommer bli lugn. Har fotat några kort på lilleman med sina rosetter.  Phoenix är glad att vi är hemma igen. Imorn ska han få ett ordentligt träningspass. Ska se om jag kan få honom startklar för trean snart...

Ovido - Quiz & Flashcards