Alla inlägg den 18 februari 2010

Av phoenix - 18 februari 2010 21:28

Usch mår inge vidare nu, är saker som gör att jag känner mig så stressad. Mamma har ju dessvärre drabbats av Alzheimers och blir allt sämre. Läget börjar bli ohållbart och det är mycket tankar som snurrar. Vidrig sjukdom som enbart förstör. Är svårt att tänka tanken att det aldrig kommer bli som förut. Hon kommer aldrig bli bättre utan det leder oåterkallerligt åt fel håll. Vad gör man? Orkar inte tänka på det:( Kunde det ha blivit annorlunda?


Är på väg in i en jobbig period på jobbet med nu när det är dags att skriva alla omdömen. Tar mycket kraft och energi och samtidigt ska man hinna med allt annat med. Är mycket att hålla i huvudet. Men men, det är ett litet problem i sammanhanget. Det löser jag:)


Fick se pm för Disses utställning idag på nätet. Hmm bara en hanvalp anmäld och jag vet på rak arm att det åtminstone är en till anmäld. Frågan var, är det Disse eller den andre som inte stod med. Fick ringa till ansvarige och det visade sig som tur var att Dice fanns med på listan, däremot inte den andra valpen. Hoppas det löser sig för dom med. Tidig samling, bör vara där strax efter nio så det blir en lång dag i och med att lydnaden inte har samling förrän tolv. Men då blir det mycket miljöträning för Disse vilket bara är bra.


Igår körde vi lydnad som vanligt. Var mycket kallt men några tappra själar hade hittat dit iaf. Roligt att träffas och köra. Phoenix var på uselt träningshumör. Totalt okoncentrerad och skulle bara kolla vad dom andra gjorde så det blev inte mycket för honom. Kanske känner han av att matte är ur gängorna. Disse var det full fart på dock. Var riktigt duktig fast det är svårt att inte springa fram till alla andra:)


Idag fick jag ett ryck på kvällen och kom på att jags kulle lägga ett litet spår var åt hundarna på gården. Disse fick ett med korvbitar i och Phoenix fick ett med tre pinnar och med godisslut. Började att lägga ut Disses spår och gick sedan in för att hämta honom. Phoenix blev sååå taggad när han såg att jag plockade fram spårselen. Han som alltid är tyst pep som en gris och ville vara med. Men han fick stanna inne, dum matte va:P Dice skötte sitt spår fint. Hittade de flesta korvbitarna samt slutet och svansen gick som en propeller på honom. hade missat att ta med ett koppel så han fick behålla selen på efteråt när vi skulle in igen. Han spårade hela vägen in med gullgubben och tycker verkligen att det är skoj:)


Lämnade båda inne och gick ut och la Phoenix spår. När jag sedan hämtade honom var det Dice som var tokig och skulle med ut. Fick nästan tvångshålla honom medan jag och Phoenix gick ut. När vi gått halva Phoenix spår så stöter vi på Kelly och Ceasar som är ute på kvällsprommis. Kelly är lös och kommer springande mot Phoenix och hör och häpna, han struntar i henne och spårar vidare:) Han som brukar vara tokig i henne hade enbart fokus på arbetet. Matte blev så stolt!


Imorn åker vi troligen til Sonja för att mäta Dice. Är så nyfiken på hur stor han är nu och hon har en riktig mätsticka så det ska bli spännande!


        

Ovido - Quiz & Flashcards