Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Workingtest

Av phoenix - 17 maj 2009 15:36

Idag har Phoenix genomfört sitt allra första workingtest. Sett till sista tidens träningar så hade jag inga högre förväntningar. Tycker att han har haft stora problem med markeringar samt att han varit lite låg och saknat viljan. Vi for i god tid för att hinna rasta ordentligt innan det var dags. När vi kom upp till Jäbostugan var det redan mycket folk på plats. Träffade Ulla, Peter och Susanne så vi stod med dom och inväntade starten.


Vi delades in i två grupper och alla tollarna hamnade i samma grupp. Första stationen var en enkelmarkering med skott som kastades i ganska svår terräng. Dessutom var det ett vattenfyllt dike som dom måste ta sig över för att hitta markeringen. Var många hundar som hade svårt att hitta markeringen. Phoenix gick ut bra, fint tempo men stannade först till vid diket. Kom över men tappade tempot, gick typ runt och sökte efter dummyn. Hittade den dock snabbt och kom in fint med den. Domaren drog dock av 5 poäng för hans låga tempo så vi slutade på 15 poäng.


Andra stationen var en dirigering ut på en myr mot ett träd. Där skulle de plocka in en dummy. Av de första hundarna var det flera som drog tillbaka till området där markeringen hade varit. Phoenix gick ut i bra riktning. Stannade dock efter ca 7 meter, men med ett ut-kommando så vände han ut och fortsatte till trädet. Höll linjen kanon och hittade dummyn direkt. Fint in och lämnade av den bra. Samma här 5 poäng bort på grund av lågt tempo. Totalt 15 poäng på stationen. Jag blev kanonnöjd med att han förstod dirigeringen. Det har vi inte tränat så mycket.


Sen blev det en lååååång väntan samt lunch innan det var dags för de tre avslutanden stationerna. Nästa var ett närsök där nybörjarna skulle plocka in tre av fem dummysar. Första skicket gick kanon! Bra tempo och hittade en dummy. Bra in med den och fin avlämning. Andra skicket drog han direkt åt höger utanför rutan så jag fick vända honom. Men tillslut hittade han en dummy och kom bra in med den. Tredje skicket var han oxå utanför rutan en hel del men hittade tillslut dummyn. Domaren berömde hans upptag, inlevereringar samt avlämning. Dock avdrag för att han var ute och sökte för brett. Fick 14 poäng på stationen och jag tycker han skötte sig bra iaf. Inte heller närsök har vi tränat så mycket.


Fjärde stationen var en dirigering där dummyn låg nere i en liten grop. Phoenix gick ut i en kanonbra linje men gick för långt. Vände honom och då plockade han den på tillbakavägen. Dessvärre kommenderade jag inte honom sitt som jag brukar när han kom in utan han stannade och då släppte han dummyn. Hade jag sträckt mig fram och tagit den så hade vi fått fullt sa domaren, nu blev det 18 poäng. Supernöjd med linjen igen!


Sista stationen var bestod av en enkelmarkering med skott följt av ännu en enkelmarkering med skott när hunden kommit in med första dummyn. Den här trodde jag att Phoenix skulle få problem med eftersom markeringen kastades över en kant på klippan och ned på andra sidan. Då brukar han få problem med avståndsbedömningen. Han satt kanonfint och kollade på kastaren men när skytten skulle skjuta så klickade pistolen två ggr innan han fick iväg ett skott. Det störde Phoenix lite för då släppte han kastaren med blicken och kollade vad skytten gjorde. Men det gick bra iaf, han såg markeringen och gick ut helt rätt linje och över kanten ned på andra sidan. Dock hittade han inte dummyn utan gled ut åt höger och sökte. Hann även med att pinka på en buske innan han gick tillbaka på rätt sida och hittade dummyn. Bra in med den.


Andra markeringen tar han klockrent men sen när han är typ 3 meter från mig så släpper han dummyn, tar omtag och sen står han bara kvar på samma fläck och tittar på mig. Fick kalla in honom och då får jag den i handen. Blev en del avdrag på den stationen men vi fick i allafall 13 poäng.


Roligt sen på prisutdelningen när resultaten lästes upp. Vann  gjorde nämligen Ulla och Easy! Kanonbra jobbat, vi är så stolta över er:) Grattis grattis! Tvåa kom Susanne och Kenzo! Suveränt jobb, grattis till er med. På tredje plats kom Katarina och Chivas (instruktör på vår lydnadskurs) och sen på fjärdeplats kom jag och Phoenix! Vi fick 75 poäng av 100 möjliga och matte är jättenöjd med lilleman! Så himla bra gjort av en så ung kille. Slog många som hunnit träna mycket mer än oss!


Extra roligt också att tre av de fyra främsta är tollare. Tollarna har ju ofta lite dåligt rykte inom jakten så det var skoj att dom fick visa att även dom kan göra bra ifrån sig!


Stort Grattis till Ulla och Susanne som hamnade på prispallen!

 
 
Lena

Lena

17 maj 2009 21:19

GRATTIS till fina poäng vid debuten på WT. :-) Kramar från oss

http://www.lenashundliv.se

 
Susanne och Kenzo

Susanne och Kenzo

17 maj 2009 21:31

Hallåj!
Stort grattis till många poäng och tack för trevligt sällskap idag :-)

http://www.ravestahund.se

 
Maria och Kipper

Maria och Kipper

17 maj 2009 22:07

GRATTIS!!! Tyckte det var kanonpoäng för att vara 1:a gången. Och som du säger, han är ju så ung! Toppenskoj!

http://hhtp;//goodkipper.blogg.se

 
Ingen bild

Johanna & Fröken

17 maj 2009 22:22

Hej! Det här var skitrolig läsning! Jag såg på msn att du fått 75p på WT, men jag hade ju ingen aning om hur bra det var. Nu när jag har läst om alla stationer på din blogg så inser jag att det var ju superbra ju!!! GRATTIS till 75p och en fjärde placering! :-)
Grattis till de två Hummelvikarna som kom etta och tvåa oxå.

 
Ingen bild

Ulla, Easy och Casper

18 maj 2009 09:04

Tjenamoss!
Vilken härlig helg med hur mycket frisk skogsluft som helst och ett avslut på fotbollsläktaren där Phoenix låg utslagen, he he.. med all rätt!! Stort grattis till er båda som visade prov på kommande storhet.Kramar och tack för gratulationerna!

 
Tina & Theodor

Tina & Theodor

18 maj 2009 12:47

Grattis Grattis åter igen!!!
Så himla roligt.Phoenix är både snygg & duktig. fast de visste vi ju innan =)

kram

http://goldentheodor.zoomin.se

 
Elin & Leo

Elin & Leo

18 maj 2009 17:06

Grattis!!!
Kul att det går så bra för er =) Jag börjar själv bli sugen på jaktbiten funderar på att gå en kurs i det till hösten =) Hur är det att hålla på med?

/Elin & Leo

http://leo.zoomin.se

 
Annica å Figge

Annica å Figge

18 maj 2009 21:32

STORT GRATTIS lill killen. Fy vad du ä duktig. Matte oxå. Hoppas vi får träna lite fågel ilag snart.

Kramar i massor från oss.

http://www.annicassida.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av phoenix - 19 maj 2013 23:08


På fredag efter jobbet så packade jag inte hundarna i bilen och styrde mot Bredbyn. När vi kom fram blev det en promenad tillsammans med Jonas innan vi hoppade in i bilen igen för färd mot Krokom utanför Östersund. Resan gick fint och ca tre timmar s...

Av phoenix - 15 april 2013 21:52


Det blir inte mycket bloggande för tillfället. Har varken tid eller lust för det. Finns för mycket annat som tar upp all tid just nu och det är ju inte många som läser heller så då känns det lite onädigt att lägga tid till det. Tiden sen sis har dela...

Av phoenix - 24 mars 2013 21:32

Livet är bra för tillfället! Har nyss kommit hem efter en härlig helg tillsammans med Jonas. Åkte till Bredbyn i fredags efter jobbet och när vi kom upp blev det en promenad över skoterspåren med hundarna. Glada och nöjda grabbar som tyckte att det v...

Av phoenix - 17 mars 2013 21:37


Tillbaka på jobbet igen. Jobbigt att kliva upp på morgonen men i övrigt har det gått bra. Hade "lära kännasamtal" med nya rektorn på måndag. Gillar inte sånt men det kändes bra trots allt. Hon känns väldigt vettig så här långt. Hoppas det håller i si...

Av phoenix - 10 mars 2013 20:26

Vecka 10, sportlovsvecka! Har varit riktigt skönt att vara ledig. Bara att väckaren inte ringer före sex på morgonen utan man får sova tills man vaknar är mycket värt. Dock är jag för gammal för att sova länge. Vaknar oftast mellan 7 och 8 någon gång...

Ovido - Quiz & Flashcards