Direktlänk till inlägg 18 februari 2010

Turbulent tid

Av phoenix - 18 februari 2010 21:28

Usch mår inge vidare nu, är saker som gör att jag känner mig så stressad. Mamma har ju dessvärre drabbats av Alzheimers och blir allt sämre. Läget börjar bli ohållbart och det är mycket tankar som snurrar. Vidrig sjukdom som enbart förstör. Är svårt att tänka tanken att det aldrig kommer bli som förut. Hon kommer aldrig bli bättre utan det leder oåterkallerligt åt fel håll. Vad gör man? Orkar inte tänka på det:( Kunde det ha blivit annorlunda?


Är på väg in i en jobbig period på jobbet med nu när det är dags att skriva alla omdömen. Tar mycket kraft och energi och samtidigt ska man hinna med allt annat med. Är mycket att hålla i huvudet. Men men, det är ett litet problem i sammanhanget. Det löser jag:)


Fick se pm för Disses utställning idag på nätet. Hmm bara en hanvalp anmäld och jag vet på rak arm att det åtminstone är en till anmäld. Frågan var, är det Disse eller den andre som inte stod med. Fick ringa till ansvarige och det visade sig som tur var att Dice fanns med på listan, däremot inte den andra valpen. Hoppas det löser sig för dom med. Tidig samling, bör vara där strax efter nio så det blir en lång dag i och med att lydnaden inte har samling förrän tolv. Men då blir det mycket miljöträning för Disse vilket bara är bra.


Igår körde vi lydnad som vanligt. Var mycket kallt men några tappra själar hade hittat dit iaf. Roligt att träffas och köra. Phoenix var på uselt träningshumör. Totalt okoncentrerad och skulle bara kolla vad dom andra gjorde så det blev inte mycket för honom. Kanske känner han av att matte är ur gängorna. Disse var det full fart på dock. Var riktigt duktig fast det är svårt att inte springa fram till alla andra:)


Idag fick jag ett ryck på kvällen och kom på att jags kulle lägga ett litet spår var åt hundarna på gården. Disse fick ett med korvbitar i och Phoenix fick ett med tre pinnar och med godisslut. Började att lägga ut Disses spår och gick sedan in för att hämta honom. Phoenix blev sååå taggad när han såg att jag plockade fram spårselen. Han som alltid är tyst pep som en gris och ville vara med. Men han fick stanna inne, dum matte va:P Dice skötte sitt spår fint. Hittade de flesta korvbitarna samt slutet och svansen gick som en propeller på honom. hade missat att ta med ett koppel så han fick behålla selen på efteråt när vi skulle in igen. Han spårade hela vägen in med gullgubben och tycker verkligen att det är skoj:)


Lämnade båda inne och gick ut och la Phoenix spår. När jag sedan hämtade honom var det Dice som var tokig och skulle med ut. Fick nästan tvångshålla honom medan jag och Phoenix gick ut. När vi gått halva Phoenix spår så stöter vi på Kelly och Ceasar som är ute på kvällsprommis. Kelly är lös och kommer springande mot Phoenix och hör och häpna, han struntar i henne och spårar vidare:) Han som brukar vara tokig i henne hade enbart fokus på arbetet. Matte blev så stolt!


Imorn åker vi troligen til Sonja för att mäta Dice. Är så nyfiken på hur stor han är nu och hon har en riktig mätsticka så det ska bli spännande!


        

 
 
Maria och Ace

Maria och Ace

18 februari 2010 22:11

Så tråkigt med din mamma *kramar massor* Livet är inte alltid rättvist *veta* Hoppas allt snart känns bättre, och att all snö försvinner ;-) så vi kan köra våra mål tillsammans på var sin sida av Sverigen typ :-) kram från oss i skåne

http://www.utzi.se

 
Marie och Hero

Marie och Hero

18 februari 2010 23:11

Hej hej..
Hero stog med han också, så vi får som tur är ställa, hade känts surt om man inte fått vara med när man var så inställd på det..

http://hero.zoomin.se

 
Karin och Yazza

Karin och Yazza

18 februari 2010 23:50

Ingen rolig sjukdom din mamma har, att få "tappa" bort henne när du är så ung är inte roligt. Jag tänker ofta på dig och din syster samt pappa.
Vad du är duktig på att jobba med din hundar, blir inspirerad av dig och längtar tills jag får komma hem till min going.
Vi syns till veckan Kram

http://karinkanin.se

 
Maria och Kipper

Maria och Kipper

19 februari 2010 08:44

Tråkigt med din mamma:(
Jag tycker du verkat vara en ambitiös tjej så se upp så det inte blir för mycket. Men hundar ger ju oftast mer än de tar energi:)
Kram Maria

http://goodkipper.blogg.se

 
Ingen bild

Ulla, Easy och Casper

19 februari 2010 08:55

Hej, så himla tråkigt med din mamma. En trygghet är att ni är två systrar som kan stötta varandra och er pappa som inte heller har det så lätt.
Kramar i massor från oss i vinterkylan,
ps. jag kommer att höra av mig till dig och stämmer av lite inför nästa vecka..

 
Susanne & Kenzo

Susanne & Kenzo

20 februari 2010 11:53

Hallåj!
Det är verkligen en hemsk sjukdom, inte minst för er närmast anhöriga. Önskar att det kunde bli lite varmare ute så att man kan vara ute lite mera, men det kommer ju att bli bättre framöver, det vet vi ju.

http://www.ravestahund.se

 
Ingen bild

Evelina

21 februari 2010 07:04

Usch vad trist med din mamma. Livet är inte alltid rättvist :-(

Vilken bra kamera du verkar ha, Är ju alltid JÄTTEFINA bilder på hundarna.

Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av phoenix - 19 maj 2013 23:08


På fredag efter jobbet så packade jag inte hundarna i bilen och styrde mot Bredbyn. När vi kom fram blev det en promenad tillsammans med Jonas innan vi hoppade in i bilen igen för färd mot Krokom utanför Östersund. Resan gick fint och ca tre timmar s...

Av phoenix - 15 april 2013 21:52


Det blir inte mycket bloggande för tillfället. Har varken tid eller lust för det. Finns för mycket annat som tar upp all tid just nu och det är ju inte många som läser heller så då känns det lite onädigt att lägga tid till det. Tiden sen sis har dela...

Av phoenix - 24 mars 2013 21:32

Livet är bra för tillfället! Har nyss kommit hem efter en härlig helg tillsammans med Jonas. Åkte till Bredbyn i fredags efter jobbet och när vi kom upp blev det en promenad över skoterspåren med hundarna. Glada och nöjda grabbar som tyckte att det v...

Av phoenix - 17 mars 2013 21:37


Tillbaka på jobbet igen. Jobbigt att kliva upp på morgonen men i övrigt har det gått bra. Hade "lära kännasamtal" med nya rektorn på måndag. Gillar inte sånt men det kändes bra trots allt. Hon känns väldigt vettig så här långt. Hoppas det håller i si...

Av phoenix - 10 mars 2013 20:26

Vecka 10, sportlovsvecka! Har varit riktigt skönt att vara ledig. Bara att väckaren inte ringer före sex på morgonen utan man får sova tills man vaknar är mycket värt. Dock är jag för gammal för att sova länge. Vaknar oftast mellan 7 och 8 någon gång...

Ovido - Quiz & Flashcards