Alla inlägg under februari 2010

Av phoenix - 13 februari 2010 19:58

Idag provade jag på att åka skidor med grabbarna. Tilläggas bör att det är något av det värsta jag vet. Men jag måste träna lite och skidåkning är en bra träningsform. Dock går det otroligt långsamt (gångtempo), därför jag kunde ta med mig Disse. Han fick vara lös bredvid och blev helt crazy, hoppade bredvid skidorna och skällde i ett. Försökte sig även på att bita i skidspetsarna så till slut fick han ta en handske och busa med den. Då gick det bättre. Tror dock att han får vara hemma nästa gång jag försöker. Phoenix höll på så där ifjol den enda gången jag åkte då men idag brydde han sig inte alls. Kanske man skulle kunna få honom att dra...


Imorse var det strålande fint väder så jag och pojkarna var ute på en härlig promenad. Gick först bort till Sörliden kopplade och sen genom skogen tillbaka. Var så skönt att vara ute. Var lite kallt men när man rörde på sig så blev man ju varm.


Under dagen tog jag med först Dice och sedan Phoenix ut på gården och kastade lite dummy. Hade Disse i långlina och då gick det riktigt bra. Fick hala in honom ett par gånger men vid några tillfällen kom han in med den frivilligt. Det är stort! Finns hopp om att vi får ordning på den biten med:) Phoenix var superladdad, vilket tempo han hade idag. Så roligt att se honom. Måste köra lite mer apportering för det gillar han mycket.


Nu har vi fått lite mer info om Disses halvsyskon med. Blev 6 hanar och 1 tik alla med vita tecken. Ska bli spännande att se hur dom kommer se ut när dom blir större. Phoenix senaste halvsyskon har nyligen flyttat till sina nya hem. Har dock inte hört att nån av dom har en hemsida. Hade vart skoj om dom hade det så man kunde följa dom bättre.


Kvällen kommer ägnas åt att heja fram skidskyttarna i OS!

Av phoenix - 11 februari 2010 17:18

Har ingen motivation till bloggen känns det som, vilket leder till att uppdateringen blir sporadisk. Får se om det vänder....


Har hunnit hända en del. Igår när jag kom på jobbet fick vi veta att en kollega avlidit kvällen innan. Tragiskt och oväntat! Såna gånger man inser hur skört livet är. Ena dagen finns man och nästa dag kan det vara slut. Vila i frid Janne! Fantastiskt mycket fint från eleverna har man hört under dagen och gårdagen. Dom kan vara otroligt mogna vissa gånger, även dom yngre och såna man inte förväntar sig det av. En av de struligaste pojkarna i sexan kom igår och  frågade om jag hade hört vad som hänt. Vi pratade lite och då säger han - "Tänk han stackars fru nu. Måste vara jobbigt för henne för nu blir hon alldeles ensam när Janne har dött. Hon som blev av med sin son med för nåt år sedan. Hon måste vara jätteledsen." Detta är en pojke som i vanliga fall visar lite empati för andra men i en sån här stund visar han vad mycket bra tankar som finns inom honom. Det känns så bra att veta!


Idag har Dice blivit storebror till en kull på Andrummets kennel. Vet i nuläget inget om kullens storlek eller fördelning. Lite roligt eftersom kullen föds på pappa  Ace´s treårsdag:) Stort grattis både till uppfödare, blivande valpköpare och till Ace som både blivit äldre samt fått nya småttingar!


Tränade igår igen, roligt var det för trots att det var superkallt så kom det ett helt gäng och tränade. Roligast var att våra gamla träningskompisar Ulla, Easy och Casper hade hittat till träningen igen! Riktigt skoj att se dom igen, var ett tag sedan.


Phoenix skötte sig ypperligt. Var lite övertänd i början och tappade helt positionen i fria följet men sen kom han in i det. Vi jobbade främst med det samt med apporteringen. Gick runt med Phoenix´s apportbock och lånade ut den till en massa olika hundar innan Phoenix fick köra. Gick riktigt bra för honom, ingen tvekan om att ta apporten då inte.


Dice fick köra lite inkallning, öva på att komma tillbaka med tennisbollen samt fotposition. Han var så duktig och skötte sig fint förutom en gång när han rymde bort och började busa med Gioia. Men för det mesta lyssnar han fint på vad man säger åt honom.


Efter jobbet idag så tog jag och hundarna en tur uppe vid torpet. Härligt nu när det börjar bli ljusare igen och man hinner upp innan det blir mörkt. Var riktigt fint före och lagom kallt. Hundarna busade och hade sig:)


Nu ska vi med spänning invänta uppdatering om valpkullen. Vi är ju aningen nyfikna på vad det är för några småsyskon:) Här kommer lite bilder från när Dice var liten:)


              

Av phoenix - 7 februari 2010 15:49

Idag vaknade vi upp vid halv nio och insåg att vädret var toppen. Ett par minusgrader, blå himmel och strålande sol. Kan det bli mycket bättre? Nej, efter ett par veckor med endera kraftigt snöfall eller extrem kyla så kändes det som himmelriket. Så vi packade snabbt in oss i bilen och åkte ut mot Ottelandet med kameran och lite leksaker i bagaget. När vi kom fram blev det en mycket ansträngande promenad ut till havet. Ingen hade gått före oss så vi pulsade i djupsnö som räckte en bit över knähöjd. Var sugen på att ge upp och gå tillbaka flera gånger men fortsatte trots allt. Och det var det verkligen värt!  Så himla fint nere på stranden.


Vi tillbringade en timme där med att leka, busa och fotografera. Hade riktigt mysigt men till slut började magen göra sig påmind eftersom vi inte hade ätit nån frukost innan vi for. Vi traskade då tillbaka och det var inte riktigt lika jobbigt då eftersom man kunde gå i sina egna fotspår.


I övrigt har dagen varit lugn. Både jag och pojkarna kände oss rätt nöjda och har mest vilat oss. Får se vad vi hittar på i eftermiddag. Tror jag ska ta en stund med lite trimmning. Både Phoenix och Dice börjar få riktigt lurviga öron och tassarna ska vi inte prata om:)


Här kommer bilder från dagen:


                                                      

Av phoenix - 4 februari 2010 19:25

Var på SSRK Öviks årsmöte i tisdags. Phoenix placerade sig som tvåa i kampen om årets hund i Öviks sektionen. Mattes duktiga lille kille. Får försöka ta tag i jakten så vi kan utmana om första placeringen nästa år:)


Var i övrigt en del intressant information. Får se vart allt leder i slutändan.

Av phoenix - 4 februari 2010 19:13

Igår var det dags för träning igen. Åkte bort till Johanssons så vi var där strax innan sju. Träffade då på Yessica och Amos och vi surrade lite samtidigt som vi satte ut grejerna. Medan vi höll på dök de andra upp. För dagen var det Malin med Nemo, Katarina med Chivas och Thia, Gunilla med Gino samt Sara med Gioia. Otroligt skoj att träffa Sara och Gioia igen, det var ruskigt länge sedan.


Träningen flöt på fint. Phoenix fick träna på inkallningen, hopp-apport, rutan, vittring och sändande till kon. Han skötte sig riktigt fint. Första gången som jag provade vittringen tävlingslikt. Han gick ut och plockade första pinnen han kom fram till. Ajdå tänkte matte, vi behöver tydligen öva mycket mer på det här. Sen kom han med pinnen och det visade sig att han hade plockat helt rätt pinne! Mattes duktiga kille:)


Disse fick öva lite inkallning, spontana läggande under gång samt kontakt. Även han gjorde mycket bra ifrån sig. Han kan när han vill den lille mannen. På slutet fick han busa lite med Gioia och de är riktigt lika varandra i typen. Små kompakta med mycket päls och litet huvud:)


Är så nöjd med träningen, roligt att det var flera stycken som kom, tråkigt med alla som inte dök upp bara. Är ju mycket roligare när man är flera som tränar tillsammans. Fick ett trevligt mail i veckan med inbjudan till en träningsdag. Det ser vi verkligen fram emot.

Ovido - Quiz & Flashcards