Alla inlägg under september 2008

Av phoenix - 18 september 2008 11:14

Jag har en aning dålig samvete för min lille kille i veckan. Eftersom att jag fortfarande har den envetna hostan kvar så har jag inte orkat jobba så mycket med Phoenix utan det har blivit mycket dötid hemma. Hoppas han inte är allt för ledsen:( Lite har jag dock försökt att anstränga mig.


I tisdagskväll for vi till Ulla, Easy och Casper. Började med en promenad i snigeltempo genom skogen. Vill lova att det var jag enbart som bar skulden till det låga tempot. Men mysigt var det i skogen, börjar verkligen bli höst nu. Våra hundar är inga bra hösthundar dock, försvinner mot alla oranga, bruna löv. Phoenix var glad, för nu fick han chansen att springa och busa med Casper.


När vi kom tillbaka på gården var det dags för veckans fågelträning. Jag började med Phoenix, han fick enkelmarkering. Var intressant att se att han tog alla fåglarna utan problem trots att det var nya. Kråkan hade han inte träffat på förut men det var inga problem alls. Därefter var det Caspers tur. Phoenix förvånade mig genom att vara HELT TYST hela tiden som Casper jobbade. Det hade jag inte väntat mig, han brukar ju vara världens sångfågel då. Casper klarade fåglarna bra, men kråkan tyckte han inte om. Börjar bli riktigt duktig nu Casper, inte en tendens till att sticka med pippi och han plockar i princip allt.


Sen körde vi Easy, han fick dubbelmarkering med dirigering. Löste uppgiften kanonbra fast kråkan smakade INTE gott tyckte Easy. Nu var Phoenix tålamod slut och han började pipa så smått:( Vi avslutade sedan kvällen med att gömma en fågel var till hundarna. Alla hittade sina fåglar kvickt och kom in med dom. Easy gladde oss genom att föredra en extra apportering av fågel istället för bollbelöningen. Phoenix stal en fågel av oss medan vi höll på att packa ihop dom. Tydligen hade han inte fått nog:)


Igår var vi upp på torpet och tränade lydnad. Det var jag, Susanne, Lena och Sonja. Mest imponerade Kaizer som var riktigt på hugget. Hoppas det håller i sig tills lördag! Phoenix startade bra men fick helt hjärnsläpp efter ett tag. Då var ordet ligg totalt okänt för honom... Stod som ett fån och tittade på mig:)


Imorn ska vi till Susanne och ha trevligt. Får se hur många som dyker upp men det verkar som att de flesta kommer iaf. Riktigt roligt! Frida kommer oxå upp imorn. Roligt att träffa henne igen, var ju ett tag sedan sist. Phoenix kommer bli jätteglad! Blir träning på torpet igen imorn efter jobbet. Figge och Annica kommer dit med, ska bli skoj att se dom träna. Dom är ju sååå duktiga.


Nää bäst att återgå till jobbet nu, ska rätta läxböckerna som jag ska lämna tillbaka snart.

Av phoenix - 14 september 2008 20:52

Har tillbringat helgen i Kramfors. Skulle egentligen bara ned och hälsa på över dagen och hämta en skiva med en film på i lördags men blev kvar över natten. Mamma har pratat länge om att hon vill byta gardiner i köket och om ni inte vet det så mår hon inte så bra. Därför kom jag nu äntligen till skott och hjälpte henne. Vi var in på dollarstore och köpte nya panelgardiner som matchar de nya tapeterna i köket och sen ägande jag dagen åt att stryka dom och sätta upp dom.


Tyvärr köpte jag för få panelvagnar vilket jag inte kom på förrän vid sex, då var det redan stängt på alla affärer i lilla Kramfors så då stannade jag kvar. Gick en promenad med mamma och Phoenix på kvällen och sen såg jag och pappa på Beckfilmen på tv. Resten av tiden ägandes åt att hosta och snörvla, mår inte alls bra:( 


Idag var vi ut till Susanne och Kenzo en sväng för lite bus och en snabbis med lite dummieträning. Var skönt för Phoenix att få göra av med lite energi, jobbigare för matte. Fick med mig lite hostmedicin från Susanne med, får se om det hjälper nåt. Phoenix skötte träningen bra, hittade och levererade in sina 3 dummiesar utan större problem, passiviteten var kanon! Helt tyst var han idag. Intressant att se om det var en lycklig slump, att dummiesar var mindre skoj än fågel eller om han faktiskt börjar förstå... Blir fågelträning i veckan hos Ulla, då får vi se. Håll tummarna!


Av phoenix - 12 september 2008 13:42

Vad less jag blir, trodde jag hade blivit av med förkylningen men igårkväll vände det igen. Imorse när jag vaknade kändes det om möjligt värre än förra omgången. Är det inte typiskt! Har dåliga röstresurser idag, blev helt slut av att försöka överrösta fyrorna idag på idrotten. Vissa har ju rätt svårt att vara tyst om man säger så...


Skönt ska det blir med helg. Känns bra att kunna ägna all tid åt Phoenix, blir ju inte samma sak under veckorna. Men trots allt så funkar det väldigt bra att ha med honom. Tur han är så snäll och lättsam.


La en liten uppletanderuta åt honom igår och det fanns inga spår av att han kom ihåg getingarna och förknippade övningen med dom utan han sprang ut med bra fart och hittade sina saker. Så skoj att se honom jobba:) Har ju jobbat en del med lydnaden nu i veckan och han fattar förvånandsvärt snabbt ändå. Trodde lydnaden skulle gå mycket trögare men det går riktigt bra tycker jag. Ska bli skoj att fortsätta träna med honom.


Trist är det att vi inte kunde åka på kennelträffen som är i helgen. Vore ju något av en höjdpunkt. Var ju riktigt trevlit på valpträffen i somras så jag tror denna träff blir minst lika skoj! Men jag tycker att det blir lite för långt att åka nu när man jobbar så vi spar resan ned tills nästa sommar. Men då får ni besök där nere i södern...:)



Av phoenix - 9 september 2008 20:50

Ja ibland är världen allt bra liten. Ikväll när vi var ute på lillakvällsrundan som vi har börjat med så träffar vi på en tjej med en schäfervalp. Jag har sett dom tidigare när jag har åkt förbi dom med bilen men den här gången stannade jag och pratade med dom. Valpen visade sig vara en tik på 4 månader, alltså en dryg månad yngre än Phoenix.


Vi pratade ett tag och sen frågar hon varifrån Phoenix kommer. Han är från Vingåker säger jag och börjar förklara vart det ligger. Döm om min förvåning när även hennes hund kommer därifrån. Hur stort är Vingåker egentligen? Ligger rätt långt härifrån och ändå bor två nästan lika gamla valpar här i Övik som kommer därifrån. Är inte det lite underligt? Men roligt var det:)


Var till Monica och köpte mat till katterna idag, passade då på att väga Phoenix. Nu vägde han 16,2 kg så han ökar stadigt fortfarande. Nu väger han i princip lika mycket som Kelly gör. Tror hon låg på 16,5 enligt matte Lena... Han börjar även få mer päls, kanske inte blir en nakenhund trots allt:P


Av phoenix - 9 september 2008 15:57

I söndags var jag till Ulla för lite fågelträning på kvällen. Var ju rätt orolig för hur det skulle gå med tanke på getingarna men Phoenix skötte sig riktigt bra! Lät honom sitta uppbunden och titta på medan först Casper och sedan Easy fick apportera fågel. Han skrämde mig ytterligare genom att vara nästan helt tyst vilket han INTE brukar vara. Men när det väl var vår tur så gick det lika bra som vanligt. Vilken kille jag har!!!


För Casper har det gått mycket framåt, i början var han lite tveksam till fåglarna men nu är det inte nåt problem. Han har haft en tendens dock att vilja släppa fåglarna ca två-tre meter framför Ulla men det fick vi bukt med idag! Riktigt roligt när man funderar på lösningar, provar och sen får se att det funkar!


Easy sköter sig kanon!  Han plockar och bär alla fåglar vi visar honom. Det som är kvar med honom är i princip bara avlevereringarna. Det kunde man inte tro när vi var uppe på Torpet:)


Surrade med Linn på msn för nån dag sen. Hon ska ju överta Eliska som jag hade hand om i vintras. Kul att hon ska tävla henne i tvåan. Jag la ju ned en massa jobb på att lära in och befästa momenten för klass två och anmälde tre ggr dock utan att få möjligheten att starta. Första gången missade vi tävlingen då Eliska fick feber. Vid andra försöket ställdes tävlingen in och tredje gången så börjar Eliska löpa natten mot tävlingsdagen. Är det typiskt eller??? Men jag tror inte det blir nåt problem att få ett första pris med henne. Hon var redo för det redan i våras och nu har ju momenten fått mogna in. Lycka till Linn, synd att man inte hann tävla henne själv bara. Men bättre att nån annan gör det än att all träning man lagt ned var i onödan. Hon ska inte vara en soffhund som ligger stilla, utan få visa vad hon kan på tävlingsbanan.


Har börjat ladda inför årets tollarevent i Övik, ska bli skoj!


Av phoenix - 5 september 2008 20:37

Efter jobbet idag så tyckte jag att Phoenix behövde komma iväg och göra nåt skoj. Packade in både honom, mig och lådan med fågel i och for iväg. Styrde mot Gullvik och tänkte att där kan man nog träna i skogen utan att oroa sig för att bli skjuten nu när älgjakten är igång.


När vi kom fram så gick vi ned på stranden och lekte lite. Hittade lite pinnar som vi busade med. Jag kastade, Phoenix hämtade. Jag sprang med dom och Phoenix jagade:) Riktigt skoj hade vi där. Ännu bättre var att han hämtade dom ute i vattnet med. Kastade inte så långt att han var tvungen att simma men han gick ut och hämtade alla gånger jag kastade ut den. Matte var jättenöjd kan jag lova.


Sen gick vi tillbaka och hämtade fåglarna. Jag band upp Phoenix och kastade sedan ut fåglarna i skogen. Tänkte köra en liten sökövning. Skickade Phoenix och han gick ut kanon, hittade en fågel rätt snabbt och böjer sig ned för att ta upp den. Då börjar han uppträda väldigt konstigt, hoppar runt och ser ut ungefär som om nåt fastnat i rumpan på honom. Sen gnäller han till och ser orolig ut. Jag ropar på honom och han kommer med svansen mellan benen. Känner igenom honom lite men hittar inget underligt. Då försöker han klia sig bak på ryggen så jag kollar extra noga där. Djupt nere i pälsen hittar jag en geting! Stackarn har blivit stucken. Han vill inte alls lämna mig så jag går för att ta in fåglarna. Vid den fågel han var kryllar det av getingar. Troligen har han trampat i ett jordgetingbo eller så vaknade dom upp redan då jag kastade fågeln dit.


Tar med honom ut på parkeringen och försöker leka lite med fågeln för att han inte ska förknippa fågeln med sticket men han vill inte vara med alls. Jippi nu har man väl förstört ett stort viltintresse med... Försöker ringa Monica för att höra om det kan vara farligt men hon  svarar inte. Åker förbi hemma hos henne men tyvärr är ingen hemma. Ringer Susanne och får flera goda råd.


Vi åker hem och går in. Phoenix uppträder som vanligt, äter och dricker och verkar allmänt pigg men jag ringer veterinären iaf. Hon har aldrig mött nån hund som reagerat kraftigt på getingstick men säger att jag ska hålla koll på honom och ge honom kortison om han blir slö och verkar dålig. Nu blir det till att hålla honom under uppsikt. Som tur är så har jag inte märkt något ovanligt med honom ännu. Han verkar alldeles som vanligt.


När jag tog in fåglarna nu senare så kollade jag om han var rädd. Kastade en fågel inne som han fick apportera och ha  gjorde det utan problem! Förhoppningsvis så håller det i sig!!! Jag önskar verklugen det! Vore så skoj om han fortsätter plocka fågel med sån glädje och iver.


Hemskt vad fort och oväntat farliga situationer kan uppstå. Tur att det gick bra iaf:)



Av phoenix - 1 september 2008 19:33

Tack för alla gratulationer efter utställningen! Det värmde:)


Till dig som undrar- Jag lägger bara in bilder som jag knäppt själv eller som jag bett någon ta, för ändamålet att lägga ut bilden på bloggen. I dagens samhälle finns det mycket regler och på skolan pratar vi väldigt mycket om copyright och källskydd med eleverna. Då vill man leva som man lär. I de lugnaste vatten... Man vet aldrig vem som kan ta illa upp av att man lägger ut deras bilder. Därför har jag slutat med det, lika bra att vara konsekvent då minskar man chansen att man glömmer bort och gör fel...


Var upp på torpet idag efter jobbet för att gå rundan. Möts dock av en skylt när jag ska svänga upp i skogen - Älgjakt pågår. Typiskt, det blev ingen promenad där inte. Fick ta en säng upp till Skyttis istället. Inte lika bra möjligheter att ha Phoenix lös där men bättre än att bli ofrivilligt offer i jakten iaf.. Blir nog en sväng till senare, Phoenix hade mycket energi idag. Blev ganska lugnt igår eftersom att vi var till Kramfors. Såg systers match, vilket Phoenix inte uppskattar så där vansinnigt mycket. Tyvärr förlust med 4-3. Bättre lycka nästa gång! Vi kommer hålla tummarna. Sen blev det en promenad innan vi käkade middag och åkte hem till Övik igen.


Nej nu är det dags att gå ut till tvättstugan och slänga över tvätten från maskin till tumlaren...

Ovido - Quiz & Flashcards