Alla inlägg den 7 februari 2009

Av phoenix - 7 februari 2009 20:40

Här nedan kommer en film med bildbevis på debuten. Haha, vissa moment ser hemska ut medan andra ser okej ut... Var inte vår dag helt enkelt.




Av phoenix - 7 februari 2009 17:26

Ja nu är premiären är avklarad och det blev inte en positiv start. Haha har aldrig sett Phoenix prestera sämre. Men det innebar att jag har blivit en erfarenhet rikare iaf. Det är ingen robot man har med sig in på planen, så mycket är sant. Men han är ändå min prins och matte älskar honom iaf.


Kom ned i god tid och gick ut rastade Phoenix. Han var pigg och allert så jag satte in honom i bilen och gick in för att anmäla och vara med på lottningen. Vi drog startnummer 4 av 12 startande. Gick ut körde lite linförighet med Phoenix innan det var dags. Vi låg mellan en tollare och en aussie. Phoenix kändes okoncentrerad men lydde och la sig direkt vid platsen. Efter bara en liten stund sätter sig tollaren som låg bredvid Phoenix upp och börjar kolla på Phoenix och halvt krypa mot honom. Hjärtat i halsgropen vill jag lova... Men lilleman låg kvar och den andra la sig ned igen. Även tandvisningen gick bra, Phoenix var glad och ville pussa domaren men hon ville inte ha hundarna sittande så det var ingen fara.


Tog ut Phoenix och tränade lite på de olika momenten och han var riktigt med och klarade dom fint. Gick in när det tredje ekipaget var inne och satte oss för att vänta. Phoenix var orolig, pipig och kunde inte vara stilla. Försökte lugna ned honom men det gick väl inget vidare. Sen var det vår tur. Nosen i backen och lyssnade noll på väg in på planen. Linförigheten var bedrövlig, ingen kontakt alls. Hunden var framför, bakom, på höger sida, hoppade och slamsade. Försökte få kontakt med honom utan effekt.


På läggandet började han med att skaka på sig och tappade ett par meter på starten, kommandot lydde han dock bra. På inkallningen kommer han i god fart men ca två meter framför mig saktar han ned, böjer sig nedoch APPORTERAR en bajsklump! Kommer sen och sätter sig framför mig och håller klumpen så fint så fint. Kan man annat än skratta???


Ställandet gör han jättefint, apporteringen blir lite tveksam och hoppet klockrent. Vi slutade på 144 poäng och ett andra pris. Kom totalt sett sexa av tolv startande. Är riktigt nöjd med allt utom linförigheten och inkallningen. Kändes skönt att han kom igång på slutet iaf och visade vad han kan. Nu är det bara att ta nya tag och ladda inför nästa helg. Då ska vi ta revansch!


Lite surt dock att det hade räckt med en 5:a på linförigheten för att vi skulle ha fått ett första pris... Men men det är som det är:P


Ska försöka redigera filmen från tävlingarna nu och lägga ut den till allmän beskådan....


Platsliggning: 10

Tandvisning: 10

Linförighet: 0

Läggande: 8,5

Inkallning: 6,5

Ställande: 10

Apportering: 9,5

Hopp över hinder:10

Helhetsintryck: 8

Totalt: 144 p 2:a pris, placering 6/12

Ovido - Quiz & Flashcards