Alla inlägg den 5 februari 2009

Av phoenix - 5 februari 2009 21:47

Har nu precis kommit hem efter att ha tillbringat kvällen i Gideå på plantskolan. Vi har haft ännu ett tillfälle av lydnadskursen som vi går. Började med platsliggning den här gången. Hann knappt lämna hundarna förrän hunden bredvid Phoenix klev upp. Hennes matte gick tillbaka och la ned henne igen. Vände upp och stod framför Phoenix när hunden två platser från Phoenix kliver upp, kör upp hon som låg bredvid Phoenix och de började busa bredvid honom. HJÄLP tänker jag, nu kliver Phoenix upp och hans plats är förstörd bara dagarna innan tävling. Men min hjärtevän LIGGER KVAR! Så otrligt stolt jag blev över honom.


Vi fick gå tillbaka och lägga om hundarna tre ggr innan vi kunde genomföra platsliggningen och Phoenix låg kvar VARJE gång! Han är grym min hund! Sen var det tandvisning, vårt sämsta moment så även idag. Han lyfter på rumpan och vill hälsa varenda gång. Måste jobba med den biten...


Därefter delades vi in i två grupper för att träna på att sätta ihop delarna till hela moment. Det vi skulle jobba med var apportering och läggande under gång. Vi hamnade tillsammans med Barbro och Åsa med Katarina som instruktör. Körde en hund i taget medan de övriga två fick ligga uppbundna. Phoenix låg helt tyst men började frysa efter ett tag. Lånade ut min fleecetröja åt honom som täcke. Till nästa gång ska vi ta med oss ett riktigt samt en fäll att ligga på. Det blir låååånga pauser för honom eftersom det tar rätt lång tid för många av de andra ekipagen.


Phoenix strulade en aning på apporteringen vid första försöket. Fick göra ett dubbelkommando innan han tog den. Läggandet däremot var klockrent! Körde lite hopp på slutet på ett riktigt tävlingshinder vilket gick riktigt bra.


Nu är det bara att hålla tummarna att han går lika fint på lördag med:)

Av phoenix - 5 februari 2009 06:54

Igår hade vi träff med tollargänget igen. Vi brukar ju träffas varje onsdag för att köra lite lydnad tillsammans och igår var inget undantag. Den här gången var det jag, Ulla, Yessica, Susanne och Karin som kom. Väldigt skoj att träffa Karin och Yazza igen eftersom vi inte har sett dom på så länge. Yazza har ju löpt och därför inte kunnat vara med på träningarna.


Susanne frågade om jag ville att vi skulle köra igenom Phoenix inför tävlingen och det lät som en bra idé. Tog ut honom från början och körde lite grann för att värma upp. Det gick riktigt bra så jag satte in honom i bilen igen för att han skulle få vila medan de andra körde klart. Sen tog jag ut honom och vi började med att lägga alla på en platsliggning. Dom låg i ordningen Amos, Phoenix, Yazza, Kenzo, Easy och Casper. La Phoenix mellan Amos och Yazza för att få maximal störning. Yazza som nyss hade löpt och Amos som har klivit upp under platsliggningarna på slutet.


Vi la ned hundarna och efter en stund studsade Amos upp och sprang framåt mot hindret och Yessica. HJÄLP tänkte jag, springande hundar har vi inte stött på under platsen. Hur ska detta gå? Men Phoenix låg och visade inga tendenser att kliva upp.


Kommenderades sedan igenom klass 1 och nu gick det inte lika bra. Hade en övertänd kille som vid ett flertal tillfällen studsade rätt upp i ansiktet på mig. Blev likadant sist jag satte in honom i bilen för att sedan ta ut honom och köra igenom honom. Måste fundera på hur jag ska gå till väga på tävlingen. Just nu lutar det åt att han får gå ut på en rastningsrunda i god tid innan start, sen vila i bilen. Därefter tar jag ut och värmer honom relativt nära inpå start och låter honom vara ute tills vi ska in. Får se om det är rätt taktik.


Är ju inte hela världen om det inte går bra på lördag men det vore skoj om han kunde få visa vad duktig han är. Momenten såg iaf b

Ovido - Quiz & Flashcards