Alla inlägg den 22 februari 2009

Av phoenix - 22 februari 2009 20:48

Nej tävlingen idag gick inte som jag hade tänkt mig. Började med att när vi kom dit så såg vi att det var samma underlag på tävlingsbanan och i utställningshallen så Frida tog med sig Phoenix dit medan jag gick på uppropet. Detta för att han skulle få vänja sig lite. Hon kom dock tillbaka ganska snart och meddelade att lilleman inte uppskattade trängseln utna blev ganska låg där inne.  Var ute med honom och lekte lite innan vi gick tillbaka in igen.


På platsliggningen var han mer fokuserad än tidigare. Blicken var fäst på mig och han låg stadigt hela tiden. Det kändes jättebra, inge tendenser att han skulle äta bajs heller. På tandvisningen går vi fram mot domaren och när vi kommer fram och jag ska sätta honom säger han att jag ska låta hunden komma fram till honom. Sen tar han tandvisningen stående. Det gick dock fint!


Sätter Phoenix i bilen medan vi väntar på vår tur. Blir även en kort promenad tillsammans med Maria och Kipper. Tar ut honom och värmer strax innan vi ska in och går sedan till ingången och väntar. När vi kommer in är han bra med mig och sätter sig fint fot. Tävlingsledaren börjar tala och då försvinner fokuseringen. När hon sedan kommederar framåt marsch så studsar Phoenix rätt upp i luften, trasslar in benen i kopplet så jag får börja med att trassla lös honom. Sen går hela linförigheten åt skogen. Han kommer aldrig in i matchen, dock 5 poäng.


På läggandet så sitter han kvar när jag kommenderar fot, kommer på sig och springer ifatt men hinner bara komma i position innan hon säger kommendera. Där missar han totalt, 0 poäng efter ett snyggt ställande... Inkallningen blir tempofattig, 8 poäng tror jag det var. Ställandet ser bra ut, 9 poäng. Apporteringen går inte, segt gripande och sen släpper han den... 7 poäng. Hoppet börjar bra men avslutet blir dåligt, 8 poäng. Totalt sett 142 poäng om vi inte räknat fel på nåt...


Bara att bryta ihop och komma igen. Kändes ruskigt deppigt direkt efteråt, vet ju att han kan så otroligt mycket bättre och så lyckas jag inte få ut det ur honom på tävling... Ska jag försöka igen nästa helg eller ska vi ta en paus och återkomma när det blir utomhustävlingar??? Just nu vet jag inte alls. Känner mig lite idéfattig:/ Blir nåt att fundera på i veckan det här.

Ovido - Quiz & Flashcards