Alla inlägg den 15 februari 2009

Av phoenix - 15 februari 2009 16:12

Här kommer nu den utlovade filmen från dagens tävling...



Av phoenix - 15 februari 2009 14:34

Idag var det lydnadstävling i Nordmaling. Samling nio innebar att vi åkte hemifrån strax innan åtta. När vi kom fram tog vi ut Phoenix för att gå en promenad. Han var helt stirrig och okoncentrerad. Lyssnade noll och ingenting på vad jag sa. Kändes rätt uppgivet, skulle vi kasta in handduken helt och åka hem? Men besölt mig för att stanna, hade ju ändå åkt hela vägen. Satte in monstret i bilen och gick upp till cafeterian för anmälning och lottning. Av femton startande fick vi startnummer fjorton...


Inför platsliggningen var han lite bättre med iaf. Försökte få upp fokus på honom med korv innan vi skulle in i ridhuset. Det givk rätt bra, synd bara att man inte får ta med sig korven in på planen sen:P Han låg lite osäkert hela platsen, käkade bajs och huvudet for på honom. Dock låg han kvar. Fick 9 poäng. Avdrag för att han flyttade sig lite på slutet.


Tandvisningen som brukar vara knölig för oss gick riktigt bra. Han satt snällt medan Anders, domaren kollade honom. 10 poäng. Därefter var det en lång väntan medan alla ekipage körde igenom programmet. Phoenix fick tillbringa den tiden i bilen. Tog ut och rastade honom när ekipage 12 gick in. När vi kom in åkte nosen i backen på samma sätt som i Kramfors. Han inleder linförigheten med världens skutt... Går inte alls bra under linförigheten men skrapar ändå ihop 7 poäng så hoppet lever:)


På läggandet sköter han sig bra. Snusar lite och får ett poängs avdrag men 9 känns bra. Inkallningen tror jag han ska repetera sin fadäs från förra veckan men han kommer in och sätter sig. Bra betalt, 10 poäng.  På ställandet tappar han lite i position på transporten och får "bara" 9 poäng. Dags för apportering. Får ta till ett dk för att han ska ta och sen SPOTTAR han ut den. Har inte hänt förr, 6,5 poäng trots allt. Hoppet går klockrent, 10 poäng. Helhetsbetyget blev 7,5 p. Var jag som drog ned poängen där genom att vara för inaktiv. Vågade inte annat eftersom han blir så himla glad då. Då förväntar jag mig mera studsande. Får testa lite i veckan och se hur det ser ut.


Nu följde en stund av räkning och låååång väntan innan det var prisutdelning. Phoenix skrapade ihop 174 poäng, ett första pris och placering 5/15. Det är jag jättenöjd med! Gullgubben som fortfarande är så pass ung och ändå klarar att leverera när det blir allvar. Är så stolt över honom! 


TACK till Ingrid och Jan Erik för denna guldklimp! 


Nu ska jag sätta mig och redigera filmen. Den dyker upp här senare:)

Ovido - Quiz & Flashcards