Alla inlägg den 2 januari 2010

Av phoenix - 2 januari 2010 23:04

Har ju jullov nu och det är superskönt men samtidigt har jag så otroligt tråkigt. Har så svårt att hitta på nåt roligt att göra och ingen annan verkar ha så mycket tid över för träning. Blir lite less på att träna ensam och det går oftast så fort att bli klar när det bara är en hund som ska träna. Dice pass är så himla korta så dom räknas inte riktigt.


Har spenderat en del tid på att läsa i min nya hundbok. Mycket bra bok som jag känner tillför ett nytt tänk. Den är baserad på klickerträning vilket jag ska försöka mig på med Dice hade jag tänkt. Därför har vi jobbat mycket med det inomhus på honom. Bara mest försökt få in honom i tänket på hur han ska jobba. Men vad händer då, jo ikväll när jag ska träna så ger klickern upp. Hur många  människor lyckas förstöra en klicker?? Jag har då aldrig hört talas om nån. Imorn blir det att åka iväg och inhandla en ny. Kanske borde köpa två så jag har en i reserv. Man vet ju aldrig hur länge jag lyckas hålla nästa vid liv:P


Idag var jag och hundarna upp på torpet och promenerade. Ägnade stor del av turen till att belöna spontana inkallningar när dom kom in utan att jag bett om det och i god fart. Vi körde även lite stanna kvar övningar vilket går riktigt bra. Kör inga långa stunder, ca 10 sek bara och det fixar han. Vill inte skynda på det utan han ska få jobba i lugn takt. Känns som att han behöver mer tid på sig att lära sig saker än Phoenix behövde och vi har ingen brådska. Det får ta den tid det tar.


Imorn ska vi träffa Lena och Kaizer och ta en tur i skogen. Det ska bli riktigt roligt, var så länge sen vi sågs nu. Så det ser vi fram emot. Ska även göra ett försök att filma Dice lite nån dag. "Farmor" vill ju se honom och idag när hon skulle få se honom via webkameran så var han bara supertrött och ville sova. På måndag eller tisdag kommer förhoppningsvis nya kameran med. Det ser jag fram emot!


Satt och kikade på utställningar och tävlingar för 2010 för en stund sedan. Finns så mycket man vill vara med på. Är så sugen på att åka på lagkampen, skulle vara skoj om vi kunde få ihop ett lag från Övik. Nån som är sugen??? Specialen ska vi åka på i år. Det är ett måste, vill så gärna träffa pappa Ace med matte samt alla syskonen. Verkar som de flesta ska åka. Funderar mest på vad vi ska vara med på. Dice får gå utställningen iaf, i övrigt vet jag inte. Skulle vilja starta jakten med nån av dom, får se hur träningen fortskrider. Måste köpa fågel så vi kan träna mer vilt. Blir alldeles för sällan och för tillfället finns inga fåglar alls i frysen.


Såg att ett av Dice syskon nu har gått ned till två mål mat per dag. Funderar på om jag ska byta ned på Dice med. Han är ingen storätare och kan vara kinkig att få i tre ggr. Det skulle även underlätta för Phoenix del. Han bantar ju nu och hans ranson går inte att sprida på tre mål så han har i dagsläget jobbigt när Dice äter sin kvällsmat.


Skickar med en bild på Dice och Mio, inte ofta dom kommer så här bra överens. I Dices ögon är Mio en jätteskojig leksak:)


  



Ovido - Quiz & Flashcards