Alla inlägg under januari 2010

Av phoenix - 31 januari 2010 15:35

Idag har vi varit ute hela förmiddan. Åkte upp på Åsberget och knäppte kort i djupsnön. Glada grabbar var det som plumsade runt i snön på jakt efter de åtråvärda tennisbollarna som matte hade med sig. Just nu sover dom gott, tar tydligen på krafterna att vara ute:) På vissa ställen hade det drivit så att snön räckte mig långt upp på låren. Tur att dom inte väger så mycket för då hade dom väl drunknat.


I eftermiddag ska vi ta tag i inomhusträningen lite hade jag tänkt. Ska testa av vittringen lite på Phoenix hade jag tänkt. Har ju gått bra på slutetmen det var ett tag sedan vi körde sist. Blir spännande att se om det sitter kvar.


Dice träffade på Gizmo igårkväll när vi var ute och kissade. Haha, skäckblandad förtjusning vill jag lova. Gizmo är en STOR Leonberger som bor på vår gård. Han var skojig ända tills han slog Disse i huvudet med sin tass. Då pep nån skräckslaget och hoppade runt på behörigt avstånd. Tror att Dice börjar komma in i spökåldern. Igår när vi gick kvällsrundan så gick vi på en gångväg som ligger parallellt med E4:an med en stor snövall emellan. Då kommer det nån form av raggarbil med högt motorljud. Dice klättrar upp på vallen och kollar, skäller lite och sen är plötsligt alla bilar jättehemska resten av promenaden. Tydligen stora morrande monster:) Han har aldrig brytt sig förut och inte heller imorse när vi var ute så monstren finns bara ibland;)


Här kommer bilder från dagen


                                  

Av phoenix - 30 januari 2010 16:25

Idag har vi mest busat jag och pojkarna. Inledde dock dagen med en promenad tillsammans med Frida. Skönt att gå men på tillbakavägen var det Kallt. Då hade vi motvind. Disse har börjat komma upp och spontangå "fot" under promenaderna nu. Händer nästan hela tiden så idag tog jag med mig klickern och belönade med klick oh godis varje gång han kom i rätt position. Tänk att man kan göra så mycket bara för en matkula:) Phoenix får gå med Frida eftersom Dice inte uppskattar att inte gå med matte. Får se när Frida känner sig manad att kämpa lite med honom så han får lära sig det med. Vi passade även på att köra några budföringar och inkallningar med grabbarna.


När vi kom hem blev det frukost för vår del medan pojkarna vilade. Sen busade vi, var mest jag och Dice som hade roligt. Vi lekte spöke med en filt vilket han gillade skarpt. Var lika roligt varje gång man fick gräva fram matte under filten och hon sa BUUU! På slutet fick Disse vara spöke men då var det roligare att hitta ut igen:)


Skjutsade Frida till IP eftersom dom skulle ha lagfest. Tog hundarna och gick ut på fotbollsplanen där och härjade med en tennisboll. Efter en stund la Disse beslag på bollen och då passade jag och Phoenix på att köra lite tricks. Innan vi skulle åka körde vi ett kort lydnadspass där vi fokuserade på inkallning med läggande samt sändande till kona. Phoenix var taggad och gjorde bra ifrån sig!


Nu sover båda två och matte funderar på vad vi ska äta till middag. Troligen blir det rester från igår. Imorn hoppas vi på mildare väder så att man kan vara ute och mer utan att bli en istapp.


 

                               Spöket Dice...  

Av phoenix - 28 januari 2010 12:19

Lilleman gjorde ju illa sig förra veckan och i tisdags hade vi tid hos Gudrun för att kika på honom. Jag tyckte att han var betydligt bättre och knappt hade visat nån hälta sista dagarna men eftersom vi hade en tid och vi ändå hade lite annat att kolla så for vi dit. Väl där fick han springa lite och hon tyckte att han trippade lite bak och inte tog ut steget fullt ut så hon ville känna igenom honom. Kände länge och väl och han reagerade inte på nåt men tillslut hittade hon vad som inte var bra. Han reagerade när hon vinklade ut benet från kroppen så troligen har han sträckt sig. Han landade ju i princip i spagat så det låter ju troligt.


Han har varit lite röd i ögonen på slutet så han fick en ögonsalva som vi ska droppa i ögonen och det gav effekt direkt, mycket mindre irriterad på en gång. Slutligen ville jag att hon skulle kika på hans öron som blir skitiga hela tiden trots rengöring. Jag har ju rengjort dom varje vecka och han tycker det blir värre och värre för varje gång. Hos veterinären ville han inte alls vara med. Ryckte undan varje gång hon skulle kika. Fick kalla in en assistent men inte heller det hjälpte. Till slut fick vi ge honom lugnande för att han skulle slappna av tillräckligt för att hon skulle kunna ta prover.


Igår var jag och hämtade ut medicinen, salvan i ögonen var inga problem att ge men sen kom vi till öronen. Vi kämpade och slet och han vred sig som en orm och kastade med huvudet. Fick i ena örat men sen var det totalstopp. Han stressade upp sig totalt och flämtade som om han hade sprungit maraton. Blev till slut tvungen att ge upp, ville inte förorsaka en hjärtattack hos honom. Testade det mesta, hålla fast honom, locka och pocka, muta, säga till, bli arg men inget bet på honom. Vet inte hur vi ska lösa det...


På kvällen var vi och tränade lydnad. Trodde att vi skulle bli själv men både Yessica och Katarina kom dit med sina hundar. Riktigt trevligt hade vi i snön. Dice fick busa med både Chivas och Thia och var så lycklig! Phoenix skötte sig riktigt bra, börjar bli säker på att springa ut till konen nu:)


Imorse gjorde Phoenix en fuling och tuggade sönder doseringssprutan till medicinen så matte fick åka och hämta ut en ny på apoteket idag.


Dice blir 7 månader idag, stora pojken mattes! Ska åka och väga honom idag men sen blir det enbart månadsvägningar. Han har ju stått stilla på 15,4 kg länge nu så det känns inte motiverat att väga honom varje vecka längre.

Av phoenix - 25 januari 2010 23:22

Har knäppt nya månadsbilder på Dice idag. Gick hyfsat även om han inte står lika bra med bakbenen som när han var yngre. Men när jag ska ladda upp bilden till hemsidan för att uppdatera Dices utvecklingssida tar det stopp. Trots att jag sparar i minsta formatet på kameran så blir bilderna för stora för hemsidan. Kommer inte på hur jag ska minska ned storleken tillräckligt mycket för att kunna ladda upp dom. Får nog knppa nya bilder imorn med den gamla kameran istället:(


Dice ben verkar bra, vi har varit ute på promenad under eftermiddagen och jag kunde då inte se att han haltade nåt. Skönt att det har gått över, är inte alls roligt när dom har ont.


Imorn spenderar jag dagen på badhuset med eleverna. Kvällen blir nog lugn. Ska träna lite lydnad med Phoenix och försöka få Disse att förstå ordet fots betydelse. Får se hur vi lyckas:)


  

Mattes lilltroll är nu strax 7 månader gammal:)

Av phoenix - 24 januari 2010 19:48

Idag har vi tränat tillsammans med Ulla och Susanne samt deras pojkar. Var en riktigt trevlig träning med duktiga pojkar och trevligt surr. Phoenix fick köra mycket dirigering idag vilket han klarar fint. Lite disträ dock när han väl plockat upp dummyn. Då stannade han upp och stod och tittade en stund innan han kom in med den. Tokig kille!


Provade även på att lägga ut två dummys på varsin sida av planen. Gjorde en inkallning mellan dom och blåste stopp i höjd med dummysarna. Skickade honom sedan rakt ut åt vänster eller höger för att plocka in dummyn. Det gjorde han riktigt bra, lite lååång stoppsträcka bara men i övrigt jättefint! Matte så nöjd med pojken.


Dice fick inte köra så mycket, han haltar dock inte idag vad jag kan se iaf. Det känns superskönt! Han fick vara lös en stund i skogen innan träningen och hjälp så glad han blev. Har inte upplevt att han blivit sämre i benet heller så förhoppningsvis så går det åt rätt håll nu.


Har bestämt mig för att jag ska anmäla honom till Timrå. Ska bli jätteskoj att se hur han uppför sig. Var länge sen vi tränade stå, måste ta upp det igen. I veckan är det dags att knäppa nya månadskort till hemsidan med. Lilltrollet blir ju 7 månader på torsdag:) Känns sjukt att han redan är så pass gammal. Han har bott här mer än 4 månader ju.



      

Av phoenix - 23 januari 2010 14:59

Idag har Disse varit lite bättre i sitt ben. Mycket mindre stunder som han haltar nu jämfört med igår, vilket känns jätteskönt! Vore kanon om vi kunde avboka tiden hos veterinären för att han är bra igen. Det är inte roligt alls med en skadad hund, Phoenix verkar oxå tycka att det är tråkigt när han inte får springa lös och busa med lillebror.


Imorn ska vi träna tillsammans med Ulla. Blir lite apportering och lite lydnad skulle jag tro. Det ser vi fram emot. Har ju inte blivit allt för mycket träning sen Disse gjorde illa sig. Igår var vi dock ut en sväng på kvällen jag och Phoenix och körde lite dirigering höger och vänster. Gick riktigt bra för honom. Efter en stund kom Frida och Dice ut så han fick prova en gång han med. Det gjorde han superfint. Hade ställt ut två skålar, en på varje sida om hunden och lagt godis i skålen och så visade jag riktningen dom skulle välja. Tror jag ska jobba vidare med det en stund idag med Phoenix.


Satt och kikade på lite utställningar till Dice. Finns ett par stycken fram emot sommaren som vi nog kommer boka in. Funderar även på att åka till Timrå i slutet på februari. Är ju bra träning för honom att vistas i såna sammanhang så troligen komemr vi att åka. Då får jag ju ett resultat på honom i valpklass 2 med som jag annars kommer sakna. Phoenix har jag ju ställt i alla klasser och det skulle jag vilja göra med Dice med. I övrigt så ser vi fram emot när han får börja ställas officiellt. Blir spännande att höra vad domarna kommer säga om honom. Han är ju en helt annan typ än vad Phoenix är så det känns som att domare som gillar den ena kommer att rata den andre.

Av phoenix - 22 januari 2010 16:24

Huvva lilltrollet har fortfarande ont så idag har matte ringt och bokat tid hos veterinären i början på nästa vecka. Ville ju avvakta några dagar och se om det gick över och lite bättre har det väl blivit. I vissa stunder går han i princip helt rent medan han plötsligt inte ens sätter ned tassen på vissa steg, skumt... Får efter helgen hur han mår. Blir han bra kan vi ju alltid boka av tiden. Känns värre att invänta måndagen och försöka få en tid då om han inte är bra, då kanske man får vänta länge.


Dagarna har flutit på men vi har aningen tråkigt. Dice går bara ut och kissar annars får han vara inne och ta det lugnt. Phoenix får lite längre turer men det blir inga riktiga långturer för honom heller eftersom Dice får vara hemma då. I onsdags var vi och tränade. Roligt att det kom lite folk! Var jag, Barbro, Gunilla, Malin och Katarina så totalt 8 hundar. Är så otroligt mycket mer inspirerande när man är flera som tränar tillsammans.


Helgen blir lugn, även om Dice slutar halta så bör han ta det försiktigt. Vet inte riktigt vad Phoenix ska få hitta på men det brukar lösa sig.

Av phoenix - 19 januari 2010 17:38

Idag har vi ingen rolig dag:( Efter jobbet for jag hem och hämtade Frida och grabbarna och sen åkte vi till Reginas för att väga dom. Phoenix vägde 24 kg och Dice 15,2 kg. Han har stannat upp där nu ett tag. Från sju månader kommer vi bara väga en gång i månaden och inte som hittills med en gång i veckan. Han kommer ju inte öka på samma sätt längre.


Efteråt for vi till Hörnsjön där vi tog en lugn skön promenad. Dice busade och härjade med oss och Phoenix och de hade allmänt skoj. Gick en hund ca 200 meter före oss så båda pojkarna hade rätt bråttom i spåret. Tror dom tyckte att vi kom fram till bilen alldeles för fort.


For hemåt och när vi skulle gå in så hoppade och studsade Dice som vanligt. Han vill väldigt gärna hoppa upp och knycka mina vantar när vi går. Idag missade han dock och när han landade så halkade han och ramlade omkull. Han skrek till men blev snabbt tyst men sen haltade han på vänster bak. Han säger inget när man klämmer på honom men han haltar och kan inte stå enbart på bakbenen. När jag sitter vid datorn kommer han ofta och lägger upp frambenen i mitt knä och myser. Det försökte han nu men det gjorde tydligen ont. Stackars liten, nu ligger han och sover. Förhoppningsvis går det snabbt över. Annars får vi ta en tur till veterinären nån dag. Det som känns bra är att han stödjer på benet iaf. Håll tummarna för att det går bra för mattes lillpojk!


  

Ovido - Quiz & Flashcards