Alla inlägg den 28 januari 2010

Av phoenix - 28 januari 2010 12:19

Lilleman gjorde ju illa sig förra veckan och i tisdags hade vi tid hos Gudrun för att kika på honom. Jag tyckte att han var betydligt bättre och knappt hade visat nån hälta sista dagarna men eftersom vi hade en tid och vi ändå hade lite annat att kolla så for vi dit. Väl där fick han springa lite och hon tyckte att han trippade lite bak och inte tog ut steget fullt ut så hon ville känna igenom honom. Kände länge och väl och han reagerade inte på nåt men tillslut hittade hon vad som inte var bra. Han reagerade när hon vinklade ut benet från kroppen så troligen har han sträckt sig. Han landade ju i princip i spagat så det låter ju troligt.


Han har varit lite röd i ögonen på slutet så han fick en ögonsalva som vi ska droppa i ögonen och det gav effekt direkt, mycket mindre irriterad på en gång. Slutligen ville jag att hon skulle kika på hans öron som blir skitiga hela tiden trots rengöring. Jag har ju rengjort dom varje vecka och han tycker det blir värre och värre för varje gång. Hos veterinären ville han inte alls vara med. Ryckte undan varje gång hon skulle kika. Fick kalla in en assistent men inte heller det hjälpte. Till slut fick vi ge honom lugnande för att han skulle slappna av tillräckligt för att hon skulle kunna ta prover.


Igår var jag och hämtade ut medicinen, salvan i ögonen var inga problem att ge men sen kom vi till öronen. Vi kämpade och slet och han vred sig som en orm och kastade med huvudet. Fick i ena örat men sen var det totalstopp. Han stressade upp sig totalt och flämtade som om han hade sprungit maraton. Blev till slut tvungen att ge upp, ville inte förorsaka en hjärtattack hos honom. Testade det mesta, hålla fast honom, locka och pocka, muta, säga till, bli arg men inget bet på honom. Vet inte hur vi ska lösa det...


På kvällen var vi och tränade lydnad. Trodde att vi skulle bli själv men både Yessica och Katarina kom dit med sina hundar. Riktigt trevligt hade vi i snön. Dice fick busa med både Chivas och Thia och var så lycklig! Phoenix skötte sig riktigt bra, börjar bli säker på att springa ut till konen nu:)


Imorse gjorde Phoenix en fuling och tuggade sönder doseringssprutan till medicinen så matte fick åka och hämta ut en ny på apoteket idag.


Dice blir 7 månader idag, stora pojken mattes! Ska åka och väga honom idag men sen blir det enbart månadsvägningar. Han har ju stått stilla på 15,4 kg länge nu så det känns inte motiverat att väga honom varje vecka längre.

Ovido - Quiz & Flashcards