Alla inlägg under december 2008

Av phoenix - 27 december 2008 12:24

Nu är vi precis hemkomna efter ett träningspass på bilprovningen tillsammans med Linn, Chaos och Eliska. När vi kom dit var dom redan där, hade gått en kissrunda och var precis på väg tillbaka till bilen igen. Klev ut sa hej, Linn släppte Eliska och hjälp vilken fart hon fick! Kom rusande i 120 knyck och kastade sig på mig:) Det var helt klart en glad tjej som mötte mig:) Vi surrade lite, hälsade på respektive hundar och sen körde vi lite uppvärmning var för sig. Phoenix kändes väldigt på tårna idag. Roligt!


Sen började vi med Eliska. Hon var lite okoncentrerad. Tror hon hade lite jobbigt i och med att jag stod bredvid. Hon kom bort till mig flera gånger. Men hon var duktig, speciellt med tanke på att Linn inte har tränat alls med henne under hösten. Det har Marie gjort.


Därefter var det Phoenix tur. Körde igenom hela klass ett med honom och det gick väl inte diretk lysande. Han var hoppig och studsig och ville mest busa:) Sen har vi problem med att han nyser när vi tränar. Det är inget han gör annars utan enbart på träning så jag funderar på om det är någon slags överslagshandling han tar till när han blir glad och taggad. Men varje gång han nyser tappar han positionen så det är inget vidare bra beteende... Är väldigt nöjd med läggande, apportering, hopp och inkallning idag. Men ställandet måste vi jobba mer med, nu fuskar han lite med det. Linförigheten gick periodvis bra men vissa stunder blir det okoncentrerat.


Nästa ekipage blev Linn med Chaos. Chaos startade med att springa bort till väggen där Phoenix hade kissat och snabbt kissa över det. Sen kom hon tillbaka och ville ha en godis. Söt tjej! Träningen skötte hon hyfsat, lite ofokuserad men det är något som dom jobbar med. Roligt att träna med andra, kunna diskutera lösningar och fundera på hur man ska träna in ett visst moment.


Tog sedan ut Phoenix igen och körde ett fritt följ och ställande. Den här gången gick han kanon på fria följet och ställandet blev lite bättre. Måste dock träna på att han ska invänta MITT kommando vid sättande efter ställandet. Nu satte han sig när Linn sa, sätt hunden...


När vi tränat färdigt släppte vi Phoenix och Eliska så att dom fick busa lite. Dom lekte jättebra tillsammans, roligt att se dom ihop. Passade även på att knäppa lite kort på dom tillsammans. Här nedan kommer några exempel...  Roligt att träffa både Linn och hundarna. Var ju ett tag sedan man såg dom. Eliska kände mycket väl igen mig, känns skoj!


Nu ska jag ta och plocka fram fågel inför morgondagens träning. Har jag tur så tinar nån innan kvällen så jag kan öva in lite greppteknik med Phoenix här hemma i lugn och ro.

Av phoenix - 26 december 2008 20:46

Idag ringde väckarklockan vid nio. Kändes en aning tungt eftersom jag var uppe och hämtade Frida från krogen i natt strax efter två. Men vi stannade kvar i Kramfors tills idag och klockan 12.00 skulle vi vara i Järved för fågelträning med Ulla. Det innebar att vi var tvungna att åka redan klockan tio för att hinna hem en sväng innan vi styrde vidare. Efter en snabb morgonrunda och lite frukost åkte vi hemöver.


Väl hos Ulla lastade vi in alla hundarna och fåglar i bilen och åkte iväg. Ulla hade hittat ett nytt ställe att träna på som vi ville prova. Var lite osmarta och började med Phoenix och Easy medan Casper fick vänta i bilen för att han skulle slippa sitta och tjuta. Med facit i handen borde vi ha tagit Casper först men det får vi tänka på till nästa gång.


Vi körde vidare på linjetag som vi har börjat med de sista gångerna. Vi la ut först ett linjetag med två synliga fåglar och så ett med en fågel som gick vinkelrätt från det första. Körde båda hundarna på denna övning vilket gick bra. Fick skicka om Phoenix på det ena eftersom han vek av från linjen men i övrigt gick det bra. Sen la vi ut en fågel till på varje linje, denna gång syntes den inte för hundarna. Båda hundarna klarade det riktigt bra! Avslutade med ett sök. La ut åtta fåglar och sen satte vi både hundarna bredvid varandra och skickade dom varannan gång. Fungerade utmärkt. I

Inga problem för någon av dom, är så stolt över Phoenix!


Därefter körde vi det första linjetaget och söket till Casper. Han var alldeles i gasen efter att ha suttit och laddat i bilen men löste sina uppgifter bra iaf. Han har dock fått för sig att han inte gillar vita fåglar så dom ville han inte plocka upp idag. Han gick ut och markerade dom, sen fick det räcka. Söker gjorde han klockrent!


Grabbarna fick sedan rusa runt och leka lite. Härligt att se dom, full fart, jagar varandra och busar hela tiden. Idag ville även Easy vara med och leka. Det är det inte alltid han vill, tror han tycker att småkillarna kan vara lite jobbiga ibland.


När vi kom hem testade vi hoppet med alla hundarna. Tror att Phoenix har kopplat vad det är jag vill nu. Tyckte att poletten trillade ned igår när vi tränade. Då kunde jag sätta honom rätt långt från hindret och kommendera och han klarade det. Provade med avstånd idag med och det gick bra nu med. Känns så bra! Det har ju varit lite av vår stötesten... 


Vi la även en platsliggning med alla tre hundarna. Blev dock mer störning än vi hade tänkt oss när en gubbe kom förbi på vägen med sin hund. Ulla tog upp Casper och gick iväg med honom medan Phoenix och Easy fick ligga kvar. Gick jättebra men sedan stannar gubben och börjar prata när han kommer fram till oss. Tyckte att vi hade duktiga hundar och hade massor av frågor. Både Phoenix och Easy låg jättefint men till slut kan inte Phoenix hålla sig utan gör en rörelse för att kliva upp. Säger då till på skarpen och då ligger han kvar! Kändes bra det! Är intressant med störningar och se hur han klarar det. Då har man ju även möjlighet att korrigera beteende som man inte vill se på tävling...


Nu ligger Phoenix och sover på golvet, trött kille:) Laddar kanske inför morgondagen när vi ska träffa Linn och träna lite lydnad. Sen på söndag blir det mer fågel. Får passa på nu när man är ledig:)

Av phoenix - 25 december 2008 21:59

Måste ju passa på att gratulera Phoenix som idag blir hela 9 månader gammal. Tänk vad fort tiden har gått. Har inte ångrat mig en enda sekund att jag skaffade honom. Han är min bästa vän, en familjemedlem, träningskompis och mer där till. Känns konstigt när man tänker på att för enbart ett år sedan så fanns han inte i mitt liv. Går man tillbaka ännu ett halvår så hade jag typ ingen erfarenhet alls av hundar.


Tiden har gått fort, jag har utvecklats från galen fotbollsfanatiker till inbiten hundmänniska. Har hunnit lära mig massor på den tiden och hela tiden blir man rikare på erfarenheter. Har träffat väldigt många inspirerande människor och nya vänner som berikat mitt liv och lärt mig oerhört mycket!Tack för att ni finns!


Har också stött på motgångar under året som lärt mig att inte vara för naiv i min kontakt med nya människor. Alla är inte vad dom först utger sig för att vara. Det gäller att se innanför skalet och lyssna till dels sitt eget omdöme men även till vad andra råkat ut för. Tråkigt bara att behöva bli så besviken på en person... Men men, jag är lycklig och det som hände är inget jag går omkring och tänker på. Kunde inte ha det mycket bättre än jag har fått det:)


Var nyss ute på en promenad med Phoenix, kallt men härligt. Älskar att gå ute när det är kväll. Är så härligt när det är mörkt och lugnt ute. Skulle inte vilja gå själv men med Phoenix känner jag mig trygg. Var och tränade tidigare idag. Gick väldigt bra idag! Hoppet börjar klaffa riktigt bra nu och läggandet under gång blev väldigt bra:) Är så roligt att träna för tillfället.


Imorn åker vi till Övik igen. Ska bli skönt att komma hem! Blir direkt en tur till Järved för fågelträning. Ska bli skoj att komma ut i skogen igen!


Nedan ett kort från första tiden med Phoenix, så söt;)

Av phoenix - 25 december 2008 11:57

Igår när jag och Phoenix kom tillbaka efter vår kvällspromenad möts vi av en lite otrevlig syn. Framför oss på vägen kommer det en riktigt stor lös hund springande. När den är ca 5 meter från oss tvärstannar den och väntar. Hmm är den snäll eller inte? Ska vi våga fortsätta förbi eller flyger den på Phoenix då. Tankarna snurrar... GÅr framåt och då kliver den fram mot oss. Dock snäll och luktar mest av Phoenix men det känns inte bra. Vart är ägaren?? Då ropar nån till. Visar sig vara en av grannkillarna. Då vänder hunden och sticker iväg bortåt gatan bort från husse. Denne vänder då och går tillbaka in med orden, fan nu sticker han igen. Det gör han alltid. Han går dock inte iväg och försöker få tag i hunden som springer omkring mitt i vägen.


Utanför vårt hus möter vi Eleonor och Linda som är ute med Cosmo och Scott. Då kommer hunden tillbaka. Blir lite panikartat eftersom att Scott och Cosmo inte uppskattar hans närvaro men Eleonor lyckas få fatt på hunden och husse kommer och tar honom. Visar sig vara en omplaceringshund som haft det lite jobbigt i livet. Grannen har inte haft honom så länge. Tydligen har han själv öppnat ytterdörren och gått ut.


Står kvar ute ett tag och pratar med Eleonor och vi bestämmer oss för att ta en promenad tillsammans idag. Vart rikigt lyckat. Härligt att vara ute och promenera och extra skoj att ha någon att prata med under tiden. En liten bonus är att Cosmo också kommer från Bluenosers kennel:) Han och Phoenix var ganska lika i typen. Påminde om varandra men jag tror att Phoenix var lite större. Mycket mer päls har han definitivt, Cosmo hade fällt ur rätt bra..  Mycket trevligt att gå med dom, har ju sett Cosmo så lite tidigare. Var ju mycket med Eleonor när vi var små men nu för tiden blir det inte att man träffas så ofta.


Nu ska vi ta en tur till stan hade vi tänkt. Kvällen blir nog ganska lugn. Blir kvar här ett tag till. Frida vill att jag ska invänta henne innan jag far tillbaka till Övik igen och hon ska på krogen ikväll. Får se va vi beslutar oss för...

Av phoenix - 23 december 2008 23:43

Imorse fick vi kliva upp tidigt, syster skulle börja jobba klockan nio och jag hade lovat skjutsa dit henne. Liiiite jobbigt kändes det allt. Sen for vi hem och käkade frukost innan det var dags att åka iväg igen. Nu blev det Coop för att köpa lite fika och en inflyttningspresent till Lena. Jennie var optimist vilket innebar att vi kom till Sörgård en aning sent. Men det funkade det med.


När vi kom fram tog vi en promenad med killarna. Livade killar i blåsten. Hoppade och studsade om varannat:) Var inte alls skönt ute eftersom blåsten låg på utifrån havet. Kallt! Kom tillbaka till Lenas hus och fick en guidning runt. Åhh vad fint det har blivit! Är rent avundsjuk på henne som får bo så härligt! Phoenix och jag flyttar gärna in om du ångrar dig:P


Blev sedan lite fika innan vi gick ut en sväng till med hundarna. Då kommer Lenas ena granne förbi med sin goldenkille på sex år. Kanske inte den mest väluppfostrade hunden men han var fin och snäll iaf:) Därefter åkte jag och hämtade syster på jobbet.


Filmade lite när Phoenix körde lydnad idag. Vill ha film så man kan se själv hur han går. Gick väl så där. Ställande, apportering, inkallning och hoppet satt riktigt bra idag. Linförigheten var i stort sett bra nån liten miss i koncentrationen. Läggandet såg dock inte så bra ut. Dessutom hade han väldigt besvär med tassarna, det fastnade snö hela tiden som han ville sätta sig ned för att ta bort. Men i det stora hela så är jag nöjd! 


Kvällen har ägnats åt att baka smörgåstårta som vi ska ha imorn, tvätt, paketinslagning samt lite Idolspelade. Nu blir det snart sängen, mycket att hinna med imorn. Molly har fått p-piller och är mycket lugnare nu. Känns oerhört skönt! Ska försöka få bort tovorna i Mios päls med innan kvällen är slut...



Av phoenix - 22 december 2008 20:22

Idag tillägnas blogginlägget vår kennel Bluenosers och Ingrid och Jan Erik. Vi tänker på er och sörjer med er! Idag, 22 december tvingades de ta det svåra beslutet att låta kennelns ålderdam, Penny somna in. Penny led av en nostumör som besvärade henne allt mer och nu gick det inte längre. Vi hoppas att ni kan minnas allt det fina ni delat med Penny och trots allt kunna  njuta av julhelgen! Ni finns i våra tankar...


På hemmafronten så har jag och Phoenix enbart tagit det lugnt idag. Vi har varit i skogen och busat en massa i all snö som kom igårkväll. Hur härligt som helst. La en uppletanderuta till honom med 7 föremål och den löste han utan problem. Duktig kille! Är nyss hemkomna efter en promenad. Härligt att vara ute!


Var ut till Monica och Carina på Domsjö veterinärstation idag för att köpa mat till Freja innan vi åker till Kramfors. Kul att träffa Carina igen och surra lite:) Passade även på att väga Phoenix, nu väger han 21 kg. Kommer bli en tung kille det här eftersom han väger så pass mycket trots att han inte hunnit få nån större massa ännu.


Molly har helt klart börjat löpa nu. Hon skriker och lever om och fläker ut sig inför allt och alla. Mio i sin tur ser det som sin livsuppgift att befrukta henne och hoppar på henne hela tiden. Ojojoj, kommer bli en lång period nu innan man kan släppa ut dom igen. Inatt var jag tvungen att kliva upp och slänga ut Molly från sovrummet och stänga dörren för att vi skulle få sova. Längtar tills dom är tillräckligt gamla för att steriliseras...


Grattis Susanne!



Av phoenix - 21 december 2008 15:47

Hmm, tror inte att djuren har vant sig riktigt vid jullovet ännu. Både Phoenix och katterna har vart oroliga hemma idag. Molly framföraltl har pipit och gnällt. Först ska hon gå ut och när man slutligen ger upp och inte orkar lyssna på hennes gnäll och släpper ut henne så ska hon in igen. Då står hon utanför och skriker istället. Provade att ha balkongdörren öppen ett tag så hon kunde gå ut och in. Det uppskattades av katterna men inte av mig och Phoenix.


Jag tyckte att det blev alldeles olidligt kallt här inne och Phoenix blev orolig. Sprang runt mellan balkongdörren, mig, soffan och pep och hade sig. Så fort han hörde nåt utifrån så skulle han kolla vad det var för något. Har börjat fundera på om Molly kanske börjar närma sig löp eftersom hon inte är riktigt som vanlitgt. Kan hundar reagera på katters löp med? Kan det vara därför som det känns som att det inte är någon harmoni i hemmet? Måste kanske sluta att släppa ut henne snart. Samtidigt vill jag ju att hon ska få vara ute så länge som möjligt inpå löpet eftersom att Molly verkligen är en utekatt. Hon ÄLSKAR verkligen att få gå ut! Dock vill vi inte ha några kattungar så det gäller att hålla koll på henne...  För tillfället är det dock lugnt, Phoenix sover i soffan, likaså Molly och Mio och Selma ligger och sover inne i Fridas garderob:)


Har nyss kommit hem efter en tur i skogen. Var uppe på hundspåret vid Skyttis och gick med Phoenix. Dåligt spår, inte upptrampat alls men vi kom ut i skogen åtminstone. Man får vara glad för det lilla:) Passade på att knäppa mer kort på honom när vi var ute. Är så himla fint ute och tollare gör sig så bra mot snön! När vi var nästan tillbaka vid bilen så ställde jag upp honom för att ta ståkort. Han stod jättefint till att börja med. Sen vänder han huvuudet och kollar bort mot parkeringen och börjar moffa och morra. Där kom det en liten tervfröken skuttande i skogen. Phoenix kom till mig när jag ropade men hon ville inte vända tillbaka till matte som ropade utan kom fram till oss istället. Det visade sig att det var Mini som var ute med matte och Erina på promenad. Blev lite surr innan vi åkte hemöver igen.


Ikväll kommer Frida tillbaka och sen kommer Catta hit för att byta julklappar. Blir nog en mysig kväll. Catta ville bli bjuden på nåt efterrättsaktigt så jag måste fundera ut vad jag ska bjuda på för något...

Av phoenix - 20 december 2008 07:42

Igår var det äntligen dags för sista dagen på terminen. Det känns verkligen hur skönt som helst måste jag säga. Blev en kort dag dessutom. Vi började som vanligt 8.10 men hade bara julavslutning och därefter fika med klassen innan eleverna gick hem klockan tio. Vi lärare blev kvar ett tag till och fikade gemensamt i personalrummet och surrade lite. Sen hade jag ett samtal jag var tvungen att ringa hem till en förälder men efter det kunde man lämna skolan för det här året.


Mamma och pappa kom upp en sväng för att kolla lite på julklappar. Jag följde med till Elgiganten men sen tackade jag för mig. Att gå på stan i värsta juruschen är inte min grej. Jag tycker oftast att det är nog mycket folk på stan en vanlig helg... Frida följde med tillbaka till Kramfors över helgen. Hon skulle spela fotboll och träffa lite kompisar.


Kvällen ägnades åt promenad och lite träning med Phoenix. I övrigt så slappade vi mest. Låg och läste en bok samt kollade runt lite på nätet.


Idag blir det en långpromenad med Phoenix och så hade jag tänkt att vi skule träna lite fågel. Ulla är bortrest över helgen så vi får träna själva den här gången men det ska nog funka det med. I övrigt blir det nog en tur till ÖB för att inhandla lite presentpapper så man kan slå in de sista julklapparna inför julen.

Ovido - Quiz & Flashcards