Alla inlägg under december 2008

Av phoenix - 7 december 2008 15:46

Imorse var jag och Ulla med hundarna till skogen i Järved för promenad samt inplanerad fotografering. Var riktigt fint och mysigt i skogen med perfekta förhållanden. Ur fotosynpunkt kunde det dock fått vara sol men man kan ju inte få allt. Vi gick upp till ett vindskydd som ligger ovanför Sörliden. Jättemysigt ställe där vi kunde knäppa massor av kort utan att riskera att bli störda. 


Hundarna skötte sig fint. Först fotade vi möjliga julkort med tomteluvor och tomtar och sen blev det lite vanliga vinterbilder. Korten som har fått äran att bli årets julkort får ni inte se ännu men några smakprov blir det allt.


Hihi, kom just att tänka på vad Phoenix gjorde igår när vi var på väg hem från skogen efter fågelträningen. På Ullas gata stod det en uppblåsbar tomte utanför ett hus. Phoenix får syn på tomten och börjar diretk blåsa upp sig och skälla ut honom. Fegisen stod där ute på vägen och morrade och skällde på tomten samtidigt som han gömde sig bakom matte. Men när vi gick fram och kikade på tomten så följde han med ända fram och snusade på honom. Hmm undrar om vi får något besök av tomten hos oss i jul... Blir nog tomt med klappar när man skäller ut tomten;)


Nu ligger lilleman och vilar upp sig inför kvällens kurs.

Av phoenix - 6 december 2008 20:25

Idag var jag och Phoenix till Järved igen. Det var dags för fågelträning tillsammans med Ulla och Easy. Den här gången fick Casper stanna hemma. Ulla har kommit fram till att han ska få slippa följa med och bli så uppstressad. Han har det jobbigt med passiviteten Casper och blir väldigt uppjagad när dom andra jobbar. Så nu kommer han att få vara hemma och sen köra lite fågel på tomten när vi kommer tillbaka igen.


Det blev Easy som var först ut idag. Phoenix var inte helt tyst idag utan det kom några små pip från honom. Inte helt bra:( Easy fick två dubbelmarkeringar som han klarade bra. Lite tveksam till vissa av fåglarna men hn plockade in alla när han fått snusa lite på dom.


Phoenix hade ett väldigt högt tempo ut idag. Roligt att se! Men han är som vanligt, kan inte ta upp fågeln diretk utan ska lukta på den och sen får han inte det bästa greppet om dom. Däremot var jag riktigt nöjd med avlevereringarna idag. Dom satt väldigt bra! Även Phoenix fick två stycken dubbelmarkeringar idag och han löste båda två bra. Han vet inte exakt vart de har landat men han vet riktningen och kommer ut relativt rätt. Missar med nån meter men hittar fågeln på egen hand.


Därefter gjorde vi ett sök. Phoenix plockade 4 fåglar innan jag bröt. Han hade lite jobbigt med skaren idag. Det var en ca 1 cm tjock skare och under den var det pudersnö. Han sjönk igenom skaren hela tiden och hade svårt att transportera fåglarna. Speciellt trutarna var jobbiga, snubblade på vingarna gjorde han med eftersom hans grepp inte är det bästa. Själva sökmomentet klarade han dock riktigt bra.


När vi kom tillbaka fick han busa lite med Casper innan vi for hem.



Av phoenix - 5 december 2008 20:16

Jag har haft väldig tur den här hösten. Hade ju planerat att jag skulle måsta ha med mig Phoenix på jobbet varje dag under hösten vilket fungerar utan problem men ändå känns jobbigt. Jag blir väldigt kluven i jobbet när han är med, man vill ju helst gå ut med honom istället för att sitta med nån planering. Nu löste det ju sig så bra att Frida fick ett halvtidsjobb här i stan och ville bo hos oss. Då är Phoenix hemma med henne när hon inte jobbar och resten av tiden löser vi beroende på scheman och tider. Kanonbra!


På morgonen kliver jag ju upp runt halv sju. Då klär jag på mig, äter frukost och utfodrar djuren. Sen går jag ut en sväng med Phoenix innan jag far. När jag åker har Phoenix sprungit in till Frida i sovrummet och lagt sig och sovit med henne. Har varit hur lugnt som helst. Men nu har det hänt nåt!


Från mitt vardagsrum kan man se parkeringen där bilen står och varje morgon när jag kommer till bilen så sitter Phoenix i soffan och tittar på mig. Fatta vad det svider att se honom sitta där och kika efter mig. Var mycket lättare när han glatt gick och la sig igen när man for. Enligt Frida går han dessutom till fönstret och kikar ibland när det kommer bilar under dagen och jag är borta och piper och gnäller när han ser att det är jag som kommer hem.  Tror inte att han vantrivs på nåt sätt med Frida, han dyrkar henne men det är jobbigt att han väntar... Får ju så dåligt samvete:(


Kan vara för att jag möblerade om. Tidigare fanns det ingen soffa under fönstret vilket gjorde att han inte hade samma möjligheter att hålla koll som nu. Får se hur vi gör om jag måste flytta tillbaka möblerna igen eller om det lugnar ned sig. Annars blir det svårt för matte att ta sig till jobbet... Det som är skönt är att när han är ensam hemma så sitter han aldrig där och väntar. Då kommer han alltid från sovrummet när man kommer hem. Skönt att veta att han kopplar av då.




Av phoenix - 5 december 2008 16:21

Det känns som att det är nåt som går i bloggvärlden.I princip alla bloggar jag följer har börjat att sina i inlägg. Vet inte om det är årstiden som gör det eller om alla har haft sina bloggar ungefär lika länge och kommit till nån fas när man tröttnar. Känner själv att jag ofta är omotiverad att skriva i bloggen. Visst gör vi saker men oftast så har jag varker tid eller lust att skriva och då blir det inget. Känner dock hur trist det är när man kommer in i en blogg för femte gången utan att det har kommit in nåt nytt inlägg. Vill inte att folk ska känna så när dom öppnar min blogg... Ska försöka finna ny inspiration, jag lovar:)


Arbetsveckan är nu slut, så himla skönt. Har varit fruktansvärt trött varje morgon. Inte blir det bättre av att niorna har haft elevlektioner i veckan vilket innebär att dom planerar och leder en lektion var helt på egen hand. Jag sitter enbart vid sidan om och tittar på och antecknar vad dom gör bra samt vad de skulle kunna tänka på att förbättra. Blir så himla seg av att sitta stilla hela dagarna när man är van att vara uppe och röra på sig. Avslutade dock veckan aktivt, var med och spelade volleyboll en timme på elevens val...


För Phoenix del så har det blivit mest lydnadsträning i veckan. Tycker att det fungerar bra och vi har jobbat med de moment som vi har i läxa på kursen. Ett par söta elever i åk 6 hjälpte oss dessutom genom att tillverka ett hopphinder åt Phoenix på slöjden så nu kan vi träna även det momentet utan att måsta åka upp på torpet! Kanonbra måste jag säga att det blev! I helgen blir det fågelträning nån dag och på söndag har vi kurs igen. Ska bli skoj!

Av phoenix - 3 december 2008 18:01

Fick bilderna på Phoenix som fotografen tog idag. Titta vilken stilig kille:)

Av phoenix - 2 december 2008 12:23

Igårkväll tog jag och Phoenix en promenad till stan. Vi tog gångvägen som går längs med E4:an för att miljöträna med tung trafik vid sidan. Det klarade han bra, brydde sig inte alls om bilarna, långtradarna och alla andra fordon som körde förbi oss.


När vi kom in till stan fick jag det lite jobbigt. Var ju så många husgrunder och liknande som han bara MÅSTE snusa på och kissa på. Det uppskattar INTE matte. I övrigt var det inga problem. Visade honom statyn med hästen igen men den bekom honom fortfarande inte. Han hoppade glatt upp på plattan som den står på. Tog sedan vägen förbi bussparken. Bussarna var inte heller nåt problem så det kändes bra. Har varit lite slarvig med att miljöträna i stan och efter ordentliga vägar så jag var lite fundersam innan på hur han skulle reagera men det gick ju fint iaf som tur var.

Av phoenix - 2 december 2008 12:14

På söndageftermiddag kom Ulla och hämtade upp oss. På väldigt isiga vägar tog vi oss till Gideå plantskola där vi skulle hålla till. När vi kom fram så var grindarna låsta och ingen aktivitet syntes vad vi kunde se. Stannade utanför grinden och släppte ut hundarna så dom fick sträcka på benen och kissa lite. Tiden gick och vi började undra om alla struntat i träningen på grund av väglaget. Men då kommer Malin och Katarina som håller i kursen. Dom hade nyckel och släppte in oss.


Då uppstod nästa problem. Hur tänder man lyset i växthuset. Vi letade, letade och letade. Efter diverse samtal så lyckades det och vi hade ljus. Då hade dessutom flera andra kursdeltagare hittat fram och vi kunde börja.


Först var det en liten genomgång av dagens moment som var inkallning och ställande under gång. Både en förevisning om hur momentet skulle se ut samt lite tips på hur man kan träna in det. Därefter fick vi prova själva medan instruktörerna gick runt, tittade och kom med tips. Efter det fick hundarna paus och lite vila. Välbehövligt framförallt för Phoenix och Casper som är yngst. Sen fick vi gå in en och en till varsin instruktör och visa upp förra veckans läxa, kontakt  samt det vi hade tränat på under passet. Phoenix skötte sig strålande. Malin hade inget att tillägga som vi behövde utveckla mer än att fortsätta jobba vidare med mycket lek.  


Vi avslutade sedan med en platsliggning och tandvisning. Phoenix var trög på att lägga sig men när han väl låg så låg han jättefint. Lugn och trygg! På tandvisningen är han lite för glad ännu. Vill kliva upp och hälsa på den som kommer. Det MÅSTE vi jobba vidare med! Är ju 10 enkla poäng som jag vill ha varje tävling!



Ovido - Quiz & Flashcards