Alla inlägg under december 2008

Av phoenix - 18 december 2008 18:56

Igår efter jobbet var vi ut till Järved en sväng och busade med Casper och Easy. Grabbarna hade jätteskoj och sprnag runt som små busar på fotbollsplan. Riktigt skoj att se dom! Easy var inte med i racet så mycket utan gick mest runt och snusade men småkillarna njöt. Runt runt, jagade varandra och brottades en hel del.


Vi passade även på att träna lite. Först körde jag lite träning av Rutan. Gick riktigt bra idag. Körde med retning bortanför rutan den här gången och då får han kanonbra fart ut istället för att springa ut dit han tror att han ska och sedan stanna och kolla om han är rätt. Körde även några utan retningen vilket oxå fungerade! Efter det körde vi lite linjetag. Provade på att lägga ut två dummies i rad och det klarade han bra. Sprang inte över första för att ta nummer två först och visade ingen tendens att vilja byta heller. Matte blev jättenöjd. Greppet behöver vi jobba mer med.


Passade även på att uppvakta Easy på 3 årsdagen. Han fyllde år på måndag men då träffade vi inte varandra så han fick sitt paket nu istället. Åhh vad stolt han sprang omkring med paketet i munnen och retade småpojkarna. Tror han blev nöjd över grisknorren han fick:)


3-åringen

Av phoenix - 15 december 2008 20:14

Nyss hemkommen efter ett träningspass på bilprovningen. Kom dit lite för tidigt och då syntes ingen annan till. Rastade Phoenix och började med lite linförighet. Hmm lite okoncentrerad kille som jag hade med mig. Då kom Susanne och Kenzo och vi stod och surrade en stund medan grabbarna fick sitta bredvid och vänta och efter det när vi körde igång igen så var han helt med på noterna.


Körde lite själv först för att komma igång samtidigt som Susanne och Kenzo tränade sina moment. Sen kommenderade Susanne oss genom klass ett vilket gick över förväntan. På linförigheten gick han kanonbra utom på en högersväng där han tappade position. Läggandet tyckte jag kändes jättesegt men enligt Susanne så såg det jättebra ut. Inkallningen gjorde han bra, tog i mitt ben en aning vid ingången bara. Ställandet är jag jättenöjd med. Han stannade direkt och gjorde inte någon ansats alls till att vilja sätat sig trots att Susanne väntade en bra stund innan hon kommenderade att jag skulle sätta honom. Apporteringen ville han först greppa sidan på apporten men kom på sig och tog riktigt. Hade nog fått ett litet avdrag där. Hoppet funkade inte idag, han gick på sidan om så det är det momentet som vi behöver träna mest på. Har inte kört nästan nåt hopp ännu eftersom jag inte vill överanstränga hans höfter i och med att han är så pass ung ännu.


Hur skoj som helst att få en genomkörare på hela programmet och se vart vi står. Bara synd att jag inte hade med mig någon som kunde filma så att man får se själv hur det ser ut. Får ta det nån gång framöver. Än så länge känns det iaf som att träningen löper på enligt planerna. Jättenöjd med Phoenix!

Av phoenix - 14 december 2008 15:41

På dagens träningspass valde vi att hålla till på fotbollsplanen i Järved. Det var Easy och Phoenix som fick vara med. Casper fick stanna hemma och träna senare när vi kom tillbaka. La en platsliggning med grabbarna när vi kom fram och under tiden la Ulla ut två stycken fåglar som inte syntes för hundarna.


Phoenix fick börja eftersom det här var helt nytt för honom. Satte honom och visade med handen vart jag ville skicka honom och kommenderade honom. Han gick ut klockrent i rätt riktning och hittade fågeln. Kom in med den superbra! Matte blev grymt imponerad! Andra skicket går han ut lika fint men när han är halvvägs är det som om han kom på att den andra fågeln låg ju där borta, inte här och då vek han av. Tog in honom och gjorde om, då gick det bra! Easy gjorde första skicket klockrent! Andra skicket så var han ända fram till platsen där fågeln låg för att sedan vända bort mot förra stället. Vid omskick gick det bra även för honom!


Gjorde övningen en gång till. Phoenix hade lite problem med riktningen. Vek av lite från kursen men klarade till slut. Samma sak gällde för Easy. Som avslutning la jag ut ett synligt linjetag och Ulla la ett dolt. Phoenix tog sin riktigt bra, supernöjd med avslutningen. Easy hade det lite jobbigt men löste problemet till slut. Sen gick vi tillbaka och då var det Cappes tur att träna.


Han fick en enkelmarkering och en dubbel. Han klarade det riktigt bra idag! Riktigt skoj att se honom när han får jobba i en lugn och trygg miljö utan konkurrens. Då sköter han det superbra! Blir nog kanon det där när han har hunnit mogna lite mer! Vi har haft för bråttom... Tur att man lär sig!


Tills nästa gång ska jag fundera lite på hur jag vill träna detta moment. Måste backa tillbaka till synliga linjetag och befästa rörelsen. Sen kan man ta dolda igen. Det gäller ju att få honom att inse att han ska springa rakt ut och inte vika av från kursen. Dessutom ska han ju kunna fortsätta även om det är en bit till föremålet han ska hämta. Nån som har några bra tips?

Av phoenix - 14 december 2008 10:38

Ja sista dagen på helgen nu och en hel del som man ska hinna med. Har just skjutsat syster till fotbollsträningen och hade tänkt passa på att åka och införskaffa några julklappar men så blev det inte. Varken ÖB eller Elgiganten hade öppnat så pass tidigt. Vem hittade på denna dumma träningstid??? Blev bara till att åka direkt hem istället.


Hamnade då framför betygslistan som ska slutföras idag. Åhh alltid lika ångestfyllt med vissa betyg. Jobbigt när man har elever som ligger väldigt på gränsen mellan två betyg men som man väljer att ändå sätta det lägre betyget på. Nu var det visserligen elever från årkurs åtta så dom har ju gott om tid att hinan höja men iaf. Det är inte roligt, speciellt inte med tanke på ämnet. Har ju dom i idrott och där blir det alltid svårt att motivera varför ett visst betyg ges. Man får ju gå på minnesbilder och anteckningar som man själv skrivit och det är inte alltid som dom köper det. Det är mycket lättare på matten när man kan visa på provresultat, läxor, lektionsuträkningar och liknande. Då blir det mer konkret för eleverna.


Ska hämta Frida igen vid tolv, ska dock ha hunnit med att städa i sovrummet och vardagsrummet innan dess. Sen ska jag vara i Järved klockan ett för då ska jag och Ulla ut i skogen med hundarna och träna lite fågel. Ska bli jätteskoj. Ska eventuellt prova på lite dirigeringar idag, något vi inte jobbat med tidigare. Ska bli skoj att se vad Phoenix säger om det. Om han fattar vad han ska göra överhuvudtaget:)


Ingen kurs ikväll dock. Har uppehåll med den tills efter nyår nu så det finns gott om tid att träna på momenten. Ska bkli skoj att träffas igen sen och se hur det har gått för alla med träningen. Ser även fram emot julledigheten då jag kan ägna mer tid åt Phoenix än vad jag kan göra när man jobbar. Är ju enbart en vecka kvar nu innan man är klar med den här terminen. Blir en skön vecka dessutom. Måndag är det projektavslutning hela dagen, tisdag pysseldag där jag och Ulrica ansvarar för sånger och lekar, onsdag volleybollturnering med HIF, torsdag filmfestival och fredagen ägnas åt julavslutning. Eleverna går då hem klockan tio ungefär...

Av phoenix - 13 december 2008 16:16

Ja det blev ju som sagt en tur till skogen idag. Det var stundtals jättehärligt och stundtals var det kanske inte så himla skoj. Det hade ju snöat och töat igår så stigen var inte upptrampad och på ett flertal ställen så sjönk man igenom till en massa vatten. Tur att man hade bra skor på sig som inte släppte igenom nåt vatten så jag höll mig torr iaf. Det blev lite fotografering idag med eftersom det var soligt idag. tror vi var ute och traskade runt i nästan två timmar allt som allt.


Sen när vi kom tillbaka så var det en timme kvar innan jag skulle träffa Frida på stan för att kika lite på julklappar så då fick jag ett infall och tog Phoenix med mig och for ut mot Gullvik. När jag kör in på parkeringen så känner jag att underlaget inte är det bästa men det funkade iaf, ajg kom ju fram och kunde parkera. Gick ned på stranden för att knäppa lite mer kort. Efter ett tag insåg Phoenix att det flöt en pinne i vattnet. Den ville han ha men tyvärr så visade det sig att han fortfarande inte vill bada. Han går ut tills vattnet räcker till magen sen vänder han och står på stranden och gnäller.  Vet inte hur jag ska få ordning på det där till våren. KAN INTE ha en tollare som inte badar då jag vill starta honom på jaktprov så småningom...


När vi skulle åka hem igen så kom dock nästa problem. När jag skulle backa ut bilen så kom jag ungefär en meter bakåt och sen var det tvärstopp. Bilen vägrade köra vidare, grävde bara ned sig. Hmm framåt då? Jo det gick bättre men efter tre meter ungefär så hamnade jag i samma läge... Ut och skottade framför julen. In i bilen och provade igen, samma sak händer. Skottar, backar, kör framåt om varannat utan resultat. Började kännas hopplöst men då kommer det en äldre man som erbjuder sig att hjälpa till. Då lyckades jag komma ut från parkeringen och ta mig hemåt. Jätteskönt! Hade nästan börjat ställa mig in på en natt i Gullvik... Tur man slapp det:)

Av phoenix - 13 december 2008 09:59

Vad skönt att det är helg igen! Var en jobbig avslutning på veckan med först klassens dag på torsdag vilket innebär elevtid hela dagen. Det är ganska ansträngande även om man bara gör roliga saker. Ljudnivån är ju rätt hög och det är inte alla gånger som man har samma humor som eleverna har:) På fredag fick jag kliva upp väldigt tidigt. Skulle vara på skolan halv sju då ajg normalt kliver upp för att hjälpa till med förberedelserna för luciafirandet.


Luciatåget var riktigt bra i år! Jättefin lucia och sångerna framfördes på ett bra sätt. Enda som jag tycker är tristär när tomtarna inte vågar visa upp sig utan har mask och solglasögon på sig. Men men det är som det är med det!


På kvällen igår var jag, Frida, Catta och Hans på Liquid och åt tacobuffé. Man behöver bara betala för dricka, buffén är gratis. Väldigt dålig service dock men vad gör man inte för gratis middag! Gott var det iaf:) Därefter var tanken att vi skulle åka och bowla men redan i dörren möttes vi av meddelandet att det var fullt hela kvällen. Var en massa pensionärer där som åt julbord. Undra om dom hade tänkt bowla med??? Blev en tur hem till oss och lite spelande av wii.


Idag blir det en tur till skogen nu när vi har ätit frukost. Är så skönt att gå i skogen. Phoenix får vara lös och naturen är så rogivande. Synd bara att det inte funkar att gå uppe hos oss men där är det ju bara en massa skidspår överallt och vansinniga åkare som vrålar bara dom ser skymten av en person utan skidor som möjligtvis skulle kunna trampa i ett spår... Får gå upp borta vid Sörliden istället. Där är det fina stigar att traska på.



Av phoenix - 9 december 2008 15:47

Idag på lunchen insåg jag att det var klar himmel och lite soligt för första gången på mycket länge. Detta måste ju utnyttjas så jag ringde Frida och bad henne sätta kamerabatteriet på laddning. När jag slutade vid två hade givetvis solen redan börjat gå ned men jag hämtade ändå kameran och Phoenix och åkte bort till Sörliden där vi traskade upp i skogen.


Ägnade promenaden i skogen till att fotografera både Phoenix och de vackra omgivningarna. Riktigt mysigt var det vill jag lova. Synd bara att solen hann försvinna. Hoppas på sol på lördag så man hinner ut medan det är ljust.


Blev dock aningen skraj där ett tag. Har ju stått massor om björnmöten i tidningar på slutet och det sägs att det finns björn ganska nära inpå bebyggelsen här i Övik. Vi gick under relativ tystnad jag och Phoenix och plöstlgt reser han raggen och börjar morra samtidigt som han stirrar in i skogen. HJÄLP en björn tänker jag! Kopplar Phoenix och skyndar bortåt medan jag pratar högt med honom. Var säkerligen ingen björn där men ibland har man inte mycket förnuft... Vi tog oss dock tillbaka till bilen helskinnade:)


Här kommer några av resultaten från fotograferingen



Av phoenix - 8 december 2008 21:20

Ja så är det, snömannen finns i alla fall om man ska tro på Phoenix. Idag när vi var ute på eftermiddagspromenad så reser sig raggen plötsligt på honom och han börjar moffa. Till vänster om vägen vi går på har några barn byggt en snögubbe som i Phoenix ögon tydligen är ett farligt monster. Kopplarlös honom och uppmanar honom att gå fram och kika. Han går några meter framåt innan han stannar och drar igång världens ståndskall. När jag sen kommer fram till honom går han dock fram ensam resten av vägen och nosar på snögubben. Inser då snabbt att det inte är nåt farligt monster som står där utan en snöhög som bjuder på godis...


Japp mycket riktigt, när jag vänder om för att gå därifrån så passar Phoenix på att knycka snögubbens näsa, en morot. Den bär han sedan med sig hela vägen hem och lägger sig lyckligt och gnager på hemma i vardagsrummet. Tokig hund man har:)


Nu har vi dock klarat av tomten och snögubben. Vad finns det kvar??? Julbocken kan nog vara läskig, återstår att se...

Ovido - Quiz & Flashcards