Alla inlägg den 13 augusti 2008

Av phoenix - 13 augusti 2008 12:02

Ja igår var det torpet som gällde. Var där vid halv sju och då gick jag rundan tillsammans med Ulla, Karin och Lena. Var roligt att se fem rödingar som rusade omkring. Phoenix trodde han kommit till himlen. 4 andra tollare, varav en var bästisen Casper, vara lös och dessutom i skogen. Kan det bli mycket bättre tycktes han tänka.


Sen blev det en massa surr och skvaller vid torpet när vi sammanstrålade med Susanne och Kenzo som satt och väntade när vi kom tillbaka. Phoenix och Casper blev beundrade av flera olika personer vilket passade killarna utmärkt. Träffade även på en flatvalp som jag tror hette Oliver... Mycket stilig kille!


Platsliggning stod näst på schemat. Jag satt med småkillarna vid en bänk bakom de andra. Killarna levde om och busade en massa och agerade därmed kollosal störning för de vuxna hundarna. På platsen låg, Kenzo, Yazza, en flathane, Kaizer, Easy och en ung border. Bordern klev upp några ggr men hans matte stod alldeles bredvid och la då om honom direkt så han drog inte upp någon annan. Ingen av dom andra hade några som helst problem utan dom låg tyst och fint. Även Kenzo som hade det riktigt klurigt med valparna alldeles bakom rumpan och matte gömd. Det var bra gjort tycker jag!


Lite träning därefter. Körde lite grunder till fritt följ och linförighet, stanna kvar samt vår nyaste ambition. Har ju provet nåt bruksspår med pinnar i och Phoenix plockar upp alla pinnar men vill gärna lägga sig och tugga på dom så nu tänkte jag prova att lära honom bara plocka upp pinnar till mig och sen ge belöning. Det var han väldigt duktig på, det var tydligen mycket skoj att plocka pinnar:) Får se om han till slut kan sammankoppla det med pinnarna i skogen med.


Fick även låna en metallapport av Jens, tack snälla, och den plockade han upp och apporterade efter en viss tvekan först. Men han gjorde det flera gånger sedan så det borde inte bli nåt problem. Duktig kille matte har. Sen satt vi bara vid sidan och tittade på medan de andra tränade. Bra för honom att få vara passiv.


Idag har vi bara slappat hemma i soffan och lekt lite. Ska eventuellt ned på jobbet en sväng sedan och städa upp på mitt skrivbord som jag fick flytta till i våras. Då hade jag med mig Phoenix och slängde bara allting i en hög för att ha skulle slippa sitta ensam. Nu klarar han det så då bör jag försöka få till det innan nästa vecka då allvaret börjar. Frida kommer med största sannolikhet upp nästa vecka så då får Fnixo vara hemma med henne. Sen har hon eventuellt en halvtid på gång och blir det så så kommer hon nog bo hos oss och då blir det kanon för lilleman. Vi håller tummarna för att du får jobbet!!!

Ovido - Quiz & Flashcards