Alla inlägg den 14 augusti 2008

Av phoenix - 14 augusti 2008 10:55

Japp, imorse när jag klev upp så tog jag fram lite olika fåglar ur frysen för att tina innan kvällens träning. Ska bli skoj att se hur det kommer gå. Hittills har han ju inte visat några tendenser på att tveka på nån fågel och det är bara kajan som han inte har provat förut så det ska nog gå bra. Blir intressant att se vad de andra säger med. Det blir ju ganska många olika hundar ikväll, roligt roligt när man är flera som tränar tillsammans.


Vi ska ut en tur i skogen nu strax, det uppskattas mycket av Fnixo. Åhh vad glad han är:) Det ska nosas och utforskas överallt men han är riktigt duktig på att komma när man kallar på honom. Tog med visselpipan igår, var ett tag sedan vi använde den så det var spännande att se om han skulle komma överhuvudtaget. När jag blåste inkallningssignalen så ser man hur han studsar till, tvärvänder och kommer i full fart:) Mycket godis blev det och mycket beröm. Funkade kanon så det var riktigt skoj!


Utvecklingen går framåt, tyckte vi fick honom till 46 cm hög i veckan. Det är dock mycket svårt att mäta honom så det tar jag med en nypa salt. Vore skoj med en riktig mätsticka nån gång. Kissar gör han numera väldigt ofta med lyft ben, blandar dock med att valpkissa mellan varven med. Ena huggtanden i nederkäken var riktigt lös idag med så förhoppningsvis är vi snart av med dom med.


Nej nu ska vi till skogen, rapport om fågelträningen kommer:)

Ovido - Quiz & Flashcards