Alla inlägg den 15 augusti 2008

Av phoenix - 15 augusti 2008 22:41

Började dagen väldigt lugnt, väckaren ringde redan kl 8.00 eftersom min syster sagt att det var fotboll, Sverige mot Tyskland på tv då. Ut med Phoenix så han fick kissa och bajsa. Sen in igen, gav honom och katterna mat och kröp sedan ned i sängen igen och slog på tv:n. Det var INTE fotboll Frida utan handboll:/ Somnade ifrån matchen och vaknade vid halv tio igen. Då låg jag och Phoenix i sängen och såg på OTH som Frida spelat in. Klev upp vid tolv, for in till stan och köpte foder åt Freja, dyrt som sjutton var det:( Därefter åkte vi ut till Karin och Yazza.


Blev en mysig stund ute i solen med hundarna och Tobias. Han är en av anledningarna till besöket. Mycket bra miljöträning för Fnixo med en vildbasare på snart tre år. Han har mycket konstiga leksaker tycker min kille. Bilar, traktorer, studsmattor, gräsklippare är bara några av alla de saker som han annars aldrig stöter på. Phoenix hann även med en massa bus med Yazza men de höll inte igång speciellt länge varje gång eftersom det var ganska varmt. Det blev istället korta intensiva pass, sen vila i skuggan och så bus igen... Tack Karin för en trevlig stund och gott fika!


Nu ikväll har vi småstädat lite här hemma och senare blir det nog mer film.

Av phoenix - 15 augusti 2008 19:51

Strax före sju igår så packade jag in Phoenix och fåglarna i bilen och åkte ned på IP där jag lastade in Susannes dotter Emma i bilen. Lovade nämligen Susanne att jag skulle hämta upp Emma efter hennes träning. När jag kom ut till Ravesta hade Ulla redan kommit och hon och Susanne satt inne och fikade så jag gjorde dom sällskap. Däefter gick vi ut för att träna.


La ut ett sök i det halvhöga gräset med 5 fåglar och en dummy med vinge på. Easy fick börja, Ulla hade inga höga förväntningar eftersom att han inte visat nåt intresse alls av att lyfta truten när vi försökte på torpet förra veckan. Men Easy gjorde det kanonbra och plockade in alla fåglar inklusive vingen. Mycket glad kille med hög fart var det vi fick se. Riktigt roligt! Bra jobbat Ulla och Easy.


Sen var det Kenzos tur. Han stack ut med bra fart och sökte fint, hittade en skata som han glatt plockade upp och kom in med. Ut igen och hittade dummyn med vingen, kom in fint och sen ut igen. Då var det stopp, ville inte lyfta fler fåglar utan försökte söka utanför området med fåglar i hopp om att hitta nån glömd gammal dummy eller nåt. Bar in två fåglar till när Susanne gav honom dom. Han fick avsluta med en dummyapportering som satt klockrent. Kastade sig ut, nöp dummyn och var tillbaka innan man märkt att han hade lämnat Susanne...


Phoenix tur, mycket sugen kille som var helt med på noterna. Ut sökte och hittade snabbt en fågel som han nöp direkt och kom in med. Ut igen, fick korn på kompisen Casper som satt och väntade på sin tur. Stack bort till honom men vände snabbt när jag sa till och sen hittade han nästa fågel. Luktade lite, plockade sedan upp och levererade. Ut igen, hittade dummyn med vingen på. tyckte dummyn var tung att bära på så han drog helt sonika bort vingen från dummyn och kom in med vingen. Smart kille, varför sätta fast tunga saker på viltet matte??? Sen var jag mer än nöjd med honom och avslutade. Ville inte köra för mycket eftersom han aldrig provat den här övningen förut och han hade skött sig så bra hittills.


Casper var sist ut. Lite tveksam till en början men när Susanne busade lite med skatan så tog han den. Ville inte komma till matte med den på en gång men efter lite övertalning så. Han fick köra med skatan några gånger sen hämtade Easy in de fåglar som fanns kvar ute.


När vi var klara började det regna så vi sökte skydd och stod en bra stund och pratade om allt mellan himmel och jord. Mycket trevligt:) Ulla var sedan tvungen att åka medan jag gick in för att hälsa på Susannes nyaste kattunge, Lasse som bor hos Susanne medan han inväntar att hans husse och matte ska höra av sig. Jättesöt liten krabat. Sen gick vi ut en sväng till så hundarna fick busa.


Efter en massa busande och jagande av varandra, skäller plötsligt Kenzo till och sticker iväg i full fart nedför uppfarten mot stora vägen. Phoenix är inte sen att hänga på och vi står där med två hundar på väg i full fart efter Susannes katt Bözzet. Det passerar ju en hel del trafik i hög hastighet där nere så det var med panik i tonen som vi vrålade NEJ!!!!!!! Trot eller ej, Phoenix stannade direkt, vände och kom tillbaka till mig! Matte blev väldigt stolt över lilleman som lyssnade så fint. Kenzo däremot var tydligen akut döv och fortsatte över vägen efter katten, vände dock rätt snabbt och kom tillbaka, stanna ropar Susanne men inte Kenzo inte. Nej han travade vackert tillbaka över vägen samtidigt som en motorcykel kom farande. Var inte många meter ifrån om man säger så... Som tur var kom han över helskinnad och fick välförtjänt skäll av matte. Fy vad man hinner bli rädd såna gånger. Tänk om Phoenix hade fortsatt och det kommit en eller två bilar och vi hade stått där med två överkörda hundar... Huvvaligen, tur att allt gick bra!

Ovido - Quiz & Flashcards