Alla inlägg under juli 2009

Av phoenix - 20 juli 2009 00:03

Nu har jag vart ute hos Ulrika och Jens för lite lydnadsträning och det var riktigt givande som vanligt. Gillar verkligen deras tänk! Känns som att hon helt har hittat Phoenix sätt att vara och vad som fungerar på honom och vad som inte fungerar. Blev inte så himla mycket träning men fick mycket bra idéer och tankar som man kan jobba vidare med.


Fick även en visning i deras hus och jag kan bara konstatera, hur fint som helst! Vilket läge, vilket hus! Måste erkänna att jag gärna hade bytt med dom. Helt i min smak!


Imorn blir det full fart för då kommer Amos hit och ska spendera dagen här. Är ett litet test för att se om han trivs här och om han och katterna kommer överens. Funkar det så kommer han att bo här i helgen när hans matte och husse ska bort. Ser fram emot det! Blir riktigt skoj med två hundar och att få testa på energiknippet Amos! Vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Nån skogspromenad ska vi väl ge oss ut på iaf. Får se om det blir torpet och rundan. Där är det ju lugnt och man stöter inte på några andra hundar eller människor. Kan ju vara bra första gången man har honom. Tror i och för sig inte att det blir några problem att ha honom lös. Lyssnar han inte på mig så lär han ju följa Phoenix:)


På kvällen blir det lydnadsträning med Övikstollarna! Ska bli skoj med en träff! Synd bara att det är många borta på semester:(  Hoppas på att få Phoenix röntgenresultat imorn med. Känns som att vi har väntat välditg länge nu. Tyvärr får man ju sällan någon ordentlig post på måndagar så risken är väl stor att det inte kommer...

Av phoenix - 19 juli 2009 10:22

Igår kom vi hem ganska sent efter att först ha varit ute på Genesön och gått ett spår till Phoenix. Har ju insett att dom flesta klubbarna häromkring kör lägda på apellspåren vilket Phoenix inte har testat. Han går jättefint i skogen nu så jag har ju känt att vi snart är redo för apellen. Men nu har jag lagt några på lägda och det är som att backa tillbaka till början av vår spårkarriär. Han vimsar och flackar nåt så otroligt över spåret, funkar inte alls bra så jag vet inte riktigt hur jag ska gå till väga. Igår la jag ett belöningsspår med godis i för att han ska inse vikten av att gå i spårkärnan men det funkade inte mycket bättre det. Blev ett mycket svajigt spårarbete. Nån som har nåt bra tips så mottages det tacksamt!


Efter spåret var vi ned på IP för att jag skulle få träna. Den här gången var det väldigt tungt vill jag lova. Inte skoj alls. Men jag gjorde det och det är jag nöjd med. Känner faktiskt resultat i knäet av träningen. Det gör mindre ont i det nu jämfört med innan jag började...


När vi sedan kom hem satt jag vid datorn när jag plötsligt ser en rörelse i ögonvrån. Vänder på huvudet och tittar ut på parkeringen och vad ser jag? Jo en RÄV sitter på parkeringen och kikar på mig. Fort kameran tänker jag men inser sen att den ligger kvar ute i bilen:( Typiskt tänker jag då innan jag kommer på att jag har alla tre katterna ute och att det kanske är därför räven är här. Rusar ut på balkongen och får tag på Molly men både Selma och Mio är utanför på parkeringen. Medan jag står på balkongen sitter räven och kikar på mig på ca 10 meters håll.


Går in, plockar med mig Phoenix och går ut. När vi viker runt hörnet kommer Mio flygande förbi i full fart. Skyndar mig runt hörnet varifrån hon kom och mycket riktigt, räven är på väg hitåt men när det ser oss vänder den och springer i motsatt riktning. Då blir det fart på Phoenix, han sätter efter (kopplad) och spårar räven en bra bit. Över parkeringen, längs med vägen, korsar vägen, vidare förbi ytterligare en parkering, över en gräsmatta och upp i en skogsklädd backe. Där ger vi upp jakten för nu känns det som att räven är på lagom avstånd från kissarna.


Men GUD vilken laddad kille det var som förföljde den potentiella mördaren. Han låg på som en tok i kopplet och pep som en liten tok. Haha, vilken liten jägare jag hade... Det trodde jag inte om honom. Men nu får katterna allt börja vara inne om nätterna igen. Dom är oftast det men ibland får dom för sig att dom inte ska komma in. Jag har alltid ansett att största hotet för dom är bilar eller att nån knäpp person ska vara dum mot dom. Inte kunde man väl tro att man skulle stöta på en räv mitt inne i ett hyreshusområde i stan...

Av phoenix - 17 juli 2009 21:02

Imorse var jag uppe med tuppen och gick med Phoenix. Var dock soligt och skönt ute så det var inga större problem att kliva upp. När jag kom hem så lämnade jag Phoenix och åkte ned på hallen för styrketräning. Jag har ju nämligen bestämt att jag ska ta tag i träningen nu under sommaren och därför är nu planen enligt följande:


Måndag: Armar

Tisdag: Ben

Onsdag: Vila

Torsdag: Armar

Fredag: Ben

Lördag: Vila

Söndag: Vila


Efter dagens träning åkte jag hem och duschade och käkade frukost. Är så mycket godare med frukost när man varit uppe ett tag jämfört med om man äter direkt.


Därefter fick vi ett samtal från Pia i Hudik. Hon hade bra nyheter att komma med. Hoppas det fortsätter i den stilen:) Packade sedan in mig och Phoenix i bilen och åkte ut till Domsjö för ett besök hos Carina H. Blev en väldigt trevlig dag med mycket surr, skvaller, skratt och fika. Var länge sedan jag träffade henne så det var riktigt skoj! Phoenix skötte sig fint trots att en av hennes tikar löpte. Matte stolt över lilleman! Tiden bara rann iväg och vips så var klockan fyra. Fantastiskt vad snabbt det går då man har roligt:) Tack för en härlig dag vännen!


Kan inte låta bli att förundras över hur ett gemensamt intresse så enkelt suddar ut åldersgränser. När det handlar om hundarna så umgås jag enbart med Lena som är i samma ålder tror jag. Annars är det många som är flera år äldre eller yngre men det tänker man sällan på. I vårt intresse är vi alla på samma nivå. Är otroligt skoj att se. Har träffat så himla mycket härliga människor tack vare Phoenix som jag aldrig skulleha pratat med annars. Så det är bara att inse, han har förgyllt mitt liv på mer än ett sätt!

Av phoenix - 15 juli 2009 23:30

Ikväll kom jag på den eminenta idén att jag kunde ju faktiskt laga punkteringen på cykeln själv. Sagt och gjort, for till Coop och köpte ett lagningsset och körde sen in cykeln i hallen. Fick utan större problem loss hjulet men sen började det klatra.


Fick slita ihjäl mig innan jag fick lös ytterdäcket så jag kunde komma åt slangen, sen satt det enerverande hålet nästan under ventilen vilket gjorde allt mycket knöligare att komma åt. Men taggad som jag var slet jag på och gjorde ren slangen innan jag limmade på lagningsbiten. Hjulet fick sedan stå i badrummet och torka medan jag roade mig på annat håll.


När jag kom hem började jobbet med att sätta tillbaka ytterdäcket igen, det var ÄNNU krångligare än att få loss det kan jag lova men till slut satt det på plats. Dags för nästa uppgift, att få bakhjulet på plats på cykeln igen. Men det gick, tro det eller ej, riktigt bra och jag kunde glad i hågen konstatera att jag hade lyckats. Minns när bakdäcket gick sönder då jag bodde i Umeå och Cattas pappa konstaterade att det är MYCKET svårare att fixa bakdäcket än framdäcket. Så svårt var det ju faktiskt inte...


Sen spenderades en bra stund i badrummet med att försöka få händerna och badkaret rena igen men det gick det med:) Satte mig sedan, mycket nöjd med min insats, i soffan och kollade på tv. Efter ett tag så hörs ett konstigt vinande från hallen. Huvva, tänker både jag och Phoenix ungefär lika räda, vad är det för ett mystiskt ljud? Det hade vi aldrig hört förut. Tar mig ut i hallen och då byter vinandet karaktär till ett ljudligt pysande istället. Vad det är, jo givetvis så har lagningen lossnat och nu pyser all luft ut ur däckh------t  igen.


ÅHHHHHH vad ARG jag blev, cykeln slängdes ut igen och nu kommer jag INTE göra nåt för att den ska bli hel igen. Möjligtvis, kanske jag eventuellt släpar bort den till en reparatör men jag räknar inte med det i nuläget:( Större chans att det blir den andra cykeln som får åka dit... Är åtminstone sista gången jag lagar punktering själv!

Av phoenix - 15 juli 2009 10:21

Nu har jag och Phoenix vinkat av Frida som åker till Junsele på läger en vecka. Hon ska som varje sommar jobba som instruktör på fotbollslägren som är där uppe. Gjorde jag oxå tidigare men nu finns ju Phoenix hemma så då drar han mer än lägren. Det innebär dock att vi blir ensamma hemma en vecka vilket inte hör till vanligheterna.


Vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Funderar på om vi ska ta en tur till Kramfors nån dag. Skulle vilja lägga nåt spår på lägda och där har jag bättre koll på vart man kan hålla till. Sen vore det kanon om jag lyckades få med mig Fridas cykel tillbaka till Övik. Hade ju tänkt att jag ska börja cykla med Phoenix om hans höftresultat ser bra ut och för tillfället så har jag ingen cykel alls. Frida kraschade min nya cykel och den andra är det punka på. Sen vill Frida gärna ha sin cykel här uppe med. Dessvärre vet jag inte om får in den i bilen. Vill inte fälla sätena eftersom jag har gallret där. Det var så klurigt att få det på plats...


Har även lite funderingar på om man skulle ta en tur ut till Nordingrå och Höga Kusten nån dag. Det brukar alltid vara mysigt. Ska ringa Catta tror jag och kolla om hon är sugen på att hänga med. Är ju roligare att åka om man är flera...


Träningsmässigt så är det annars mest lydnad som gäller nu. Måste få ordning på fria följet som har strulat under våren. Han är inte riktigt med i starterna utan tappar en halvmeter där så det måste vi jobba med. Försöker bygga upp ett större intresse hos honom, han ska tycka att det är SKOJ!


På fästingfronten slutade det med att jag behandlade honom med Exspot förresten. Får se om det blir ett bra alternativ. Vill helst inte se fler av de där äckliga krypen på min vovve....


Tyvärr blev det inget jaktprov i helgen. Vi skulle ju ha deltagit på Goldenklubbens inofficiella prov men på grund av för lite anmälningar så ställdes provet in:( Riktigt tråkigt då man var inställd på att vara med men sånt är livet. Bara att ta nya tag och rikta in sig på nåt annat. Tror nästa start blir viltspåret igen och sen lydnadstvåan...   

Av phoenix - 13 juli 2009 17:33

När jag och Ulla åkte hem från Vännäs efter röntgen satt vi och surrade en massa (som vanligt). Efter ett tag kom vi in på det här med internet och möjligheterna till att få ut information där. Vi började prata om hemsidan för Tollare i Västernorrland och att det är synd att det inte finns någon som uppdaterar den nu. Efter en del dryftande fram och tillbaka kom vi fram till att vi skulle kunna bygga en hemsida för vår träningsgrupp, Övikstollarna iaf. Jag lovade Ulla att jag skulle titta på det eftersom jag har semester hela sommaren och inte har nåt bättre för mig:)


När jag kom hem började jag greja. Startade med Freewebs där jag har Phoenix sida men det strulade bara så det gav jag upp när humöret var i botten. Kom fram till att jag får väl bygga från grunden istället då och sen sattes det igång. Hade aldrig gjort nåt sånt här tidigare så det blev till att använda tekniken prova dig fram och med support från Lena så växte en sida fram. Sidan hittade sedan ut på nätet så att de övriga i gruppen kunde tycka till om den och nu tänkte jag för första gången lägga adressen offentligt.


Tanken med sidan var från början att informera lite om vilka vi är och vad vi tränar. Blir lite av en anslagstavla där man kan se när vi tränar, följa resultat och lära känna oss och hundarna. Vi utgår från den grupp vi är som brukar träna tillsammans men finns det andra tollarägare i Övik som vill vara med på sidan så är det bara att höra av sig så lägger vi ut er:) Förhoppningsvis kommer vi kunna hålla igång uppdateringarna av sidan så att den hålls levande. Hjälps vi åt allihop så ska det inte vara allt för krävande.


För tillfället finns det vissa delar av sidan som inte är färdig men det kommer vi fixa till allt eftersom vi får in mer information. Kika gärna in och kolla vad ni tycker.


http://www.ovikstollarna.se

Av phoenix - 12 juli 2009 22:02

Usch och fy! Idag hittade jag två stycken fästingar på Phoenix! Är verkligen helt vidriga djur som jag inte kan med. Han är behandlad med Frontline men tydligen är det dags att behandla ytterligare en gång. Eller borde man köra fästinghalsband på honom? Jag vet inte vad som är bäst egentligen. Vet att nere i södra Sverige har dom flesta halsband men där är det ju oftast betydligt fler fästingar än här uppe och dessutom oftare smittsamma djur än vi har.


Får fundera tills imorn för då blir det en tur till apoteket för införskaffande av fästingmedel.

Av phoenix - 12 juli 2009 19:30

Idag började vi dagen med en promenad. Var skönt ute och solen sken som omväxling. Frida var ute och festade igår och låg och sov när vi kom tillbaka. Efter en stund vid datorn gjorde jag och Phoenix henne sällskap i drömmarnas värld. Riktigt skönt att ta en extra tupplur vill jag lova:) När vi sedan vaknade upp för andra gången idag så for vi in på Subway och åt varsin macka.


Därefter hämtade vi Phoenix och tog oss en liten utflykt till Ögeltjärnshöjden. Var riktigt fint där uppe och inte så mycket folk som letat sig dit idag. Var en grupp med äldre människor där när vi kom upp men dom traskade ned när vi nyss hade kommit. Vi tittade lite på utsikten och försökte knäppa några snygga ståbilder på Phoenix innan vi också traskade nedför berget.


Phoenix bar på sin piptiger och skrämde slag på damerna i gruppen före oss. Vi promenerade nämligen mycket snabbare än dom och kom snabbt ikapp dom. När vi var just bakom dom på stigen så biter Phoenix i tigern som piper högt. Kan lova att damerna hoppade en bra bit upp i luften:)


Därefter var det bara att åka hem för att byta om och vidare ut till Själevad där vi skulle träna tillsammans med Jens och Ulrika. Vart ett riktigt bra pass där jag fick mycket nyttig hjälp. Nu ska vi börja jobba på med lydnaden igen. Har ju haft en paus ett tag nu men efter dagens pass känner jag att motivationen är på topp! Så nu blir det full fart på träningsplanen och förhoppningsvis så kan vi starta igen i höst! Vi är laddade kan jag lova:) 

Ovido - Quiz & Flashcards