Alla inlägg den 7 mars 2009

Av phoenix - 7 mars 2009 16:35

Dagen började med en promenad i skogen. Hade kameran med mig men tyvärr med dåligt laddat batteri så den la av efter halva rundan. Vi gick samma spår som vanligt uppe i Sörlidenskogen. Mötte inte en själ på hela vägen. Trodde att det skulle vara mycket folk ute eftersom det var lördag och vädret var så pass fint men tydligen hade dom annat för sig. Fick inte så många fina bilder men ett par var jag nöjd med iaf.


Därefter var vi hem och käkade lite frukost innan dagens fågelträning skulle börja. Idag var det, jag, Ulla, André, Karin och Lena som kom. Vi började med Yazza som tyvärr inte var sugen på fågel idag. Hon ville inte ta upp dom spontant men bar dom när matte gav dom till henne. Tror dock att hon kommer bli riktigt duktig bara hon kommer över fågelskräcken.


Näst på tur var Amos som inte hade sin bästa dag idag. Blev mycket slams och kastande av fågeln. Inte alls som förra veckan då han skötte sig riktigt bra!


Falcon skötte sig okej idag. Ha tar alla fåglarna men har problem med avlämningarna. Han vill inte komma ända fram till matte utan släpper fågeln några meter ifrån varenda gång. Här behövs mer grundträning hemma. Han är för upptagen med att kolla av allt annat och blir lite för okoncentrerad.


Casper skötte sig underbart bra idag! Klockren på både enkel och dubbelmarkering. Klarade även av dubbelmarkering där matte valde vilken fågel han skulle plocka in först. Även fina avlämningar på Casper idag! Ulla kan vara riktigt nöjd med vad han presterade! Glad och fokuserad kille som visste vad som förväntades av honom!


Phoenix skötte sig också väldigt bra idag! Körde först en enkelmarkering, sen en dubbelmarkering och slutligen la vi ut tre fåglar i en solfjäder där jag dirigerade honom. Han gjorde mycket snabbare upptag än tidigare. Såg riktigt bra ut! Kom in och lämnade av dom sittande! Kunde även skicka honom tillbaka till Karin med fågeln när vi var färdiga! Kanske, kanske är vi på väg tillbaka på rätt kurs nu:)


Easy klarade sin första övning bra. Det var en dubbelmarkering, dock kräktes han på vägen in med fågel nummer två. Därefter ville Ulla köra en dirigering med fyra fåglar i en halvcirkel och den funkade inte för Easy idag. Han tog konsekvent in "fel" fågel till Ulla och kräktes ännu en gång på väg in med fågeln.


När vi var färdiga så körde vi lite kort lydnad. Började egentligen med att Ulla ville träna hopp med Easy. Hon körde ett tag och då blev jag inspirerad och var tvungen att testa Phoenix på tvåans hopp igen. Han har tidigare fastnat efter att han satt sig. Då har han snällt suttit kvar oavsett kommando och väntat på att få sin belöning. Men idag hade myntet trillat ned och han genomförde hela momentet korrekt flera ggr i rad! Kändes oerhört skoj:) Nu kommer vi!


Kvällen blir lugn, vet inte vad vi ska hitta på. Blir nog tv-soffan för vår del!

Av phoenix - 7 mars 2009 14:55

Jag gillar verkligen den här bilden som jag tog idag! Tycker han ser för härlig ut! Utstrålar så mycket rörelse och energi lillplutten:)





Ovido - Quiz & Flashcards