Alla inlägg den 21 mars 2009

Av phoenix - 21 mars 2009 20:20

Idag har vi tränat fågelapportering igen. Idag var det enbart jag och Ulla som kom. Det innebar mer tid till varje hund och vi fick tänka till lite mer än vanligt. Vi körde i olika omgångar men med samma övningar till hundarna. Det var ett bra upplägg, hundarna fick jobba mycket men samtidigt koppla av lite mellan de olika omgångarna.


Första omgången startade vi med en enkelmarkering och sedan en dirigering med tre fåglar lagda i en halvcirkel. Phoenix skötte det bra, lite segt upptag samt att han gick sicksack mellan vattenpölarna:) Var inget problem med dirigeringarna heller. Skickade på mittenfågeln först och sen den högra, slutade med den vänstra.


Andra omgången körde vi först ett linjetag med två fåglar och sen en övning där vi la ut två fåglar på sidan av hunden. Skickade först att ta in den ena fågeln och sen kastades en enkelmarkering. Skickade sedan på den andra fågeln och avslutade med markeringen. Phoenix klarade den övningen mycket bra. Ingen tendens att gå på markeringen. Mycket nöjd matte!


Tredje omgången blev en minnesövning. Hundarna fick följa med när matte la ut en fågel. Därefter gick man med hunden runt hörnet på byggnaden, körde en fjärrdirigering där, gick tillbaka ut på planen och över till en annan sida.  Därefter kommenderades apport och hundarna skulle då minnas vart fågeln var. Den övningen fungerade sämst för Phoenix, han gick ut lite snett men kom på sig och rätade upp riktningen och hämtade in fågeln. Så det fungerade rätt bra iaf. Vi har inte kört så många såna här övningar och han löste den själv så jag är nöjd med hans insats! Är en väldigt duktig kille matte har!


Därefter fick pojkarna busa lite men det märktes att Phoenix var trött. Han orkade inte riktigt jaga efter Casper som han brukar. Vi for hem och sov lite middag innan vi tog en skogstur. Var riktigt härligt i skogen, lugnt och skönt och inga andra hundar eller människor. Resten av kvällen blir det lugnt. Ser på Robinson för tillfället...



Ovido - Quiz & Flashcards