Alla inlägg under juni 2008

Av phoenix - 19 juni 2008 20:10

När jag och syster var ute med Phoenix idag så knäppte vi lite kort på lilleman. Här nedan kommer några stycken. Svårt att få fina kort... Han vill ju INTE vara stilla:)




Av phoenix - 19 juni 2008 18:40

Ja idag var det dags för att vaccinera Phoenix. Han blev ju 12 veckor i tisdags. Så vi åkte iväg till Monica och Carina på Domsjö Vetrinärpraktik där det är dropin på torsdagar. Mycket smidigt. Phoenix var lite mesig när vi kom in och inte blev det bättre av att min syster råkade trampa honom på tassen.. Lilleman tyckte mycket synd om sig själv tills han blev mutad med godis, då tinade han upp.


Vi gick in i undersökningsrummet, upp på bordet och sen lite mer mutor innan det var dags för sprutan. Ett litet gnäll blev det men det gör mig inte förvånad. Han gillar ju inte riktigt att man tar honom i nackskinnet annars heller. Sen gick vi ut i väntrummet där kompisen Casper och hans pappa Easy hade anlänt och satt och väntade på sin tur. Ulla hade vägt Casper och han vägde 7,9 kilo så då var det dags att kolla Phoenix. 7,5 vägde han nu så det skiljer inte så mycket som man kan tro när man ser dom bredvid varandra. Är väl mest päls på Casper som gör att han ser så mycket grövre ut. Är så roligt att titta på rumporna på dom, Caspers är som en liten boll och Phoenix´s är alldeles spinkig. Inte konstigt att Gizela kallade dig för Räkan grabben:)


Nu ligger killen och sover men sen blir det en tur ut och leka lite. Det är något som uppskattas av Phoenix:)

Av phoenix - 18 juni 2008 18:39

Matte var tvungen att ställa upp som taxichaffis, flyttkarl och sällskapsdam åt sin syster som skulle flytta hem från Stockholm igår. Det innebar att Phoenix fick tillbringa dagen hemma hos Susanne och Kenzo. Tur att jag har goda vänner som gärna hjälper till och tar hand om lilleman. Vet att han har det kanonbra när han är där! Susanne tar så god hand om honom och han får busa med Kenzo. När han blir less så går han och lägger sig där Phoenix inte kommer åt honom.


Det var en trött kille som matte hämtade hem på kvällen. Det blev bara lite kvällsmat, en sväng ut och sen blev det sovdags för honom. Men glad och tillfreds var han.


Tack så hemskt mycket för hjälpen Susanne!

Av phoenix - 17 juni 2008 14:08

Igår var det dags för den första riktiga träningen tillsammans med de andra i träningsgruppen. Vi träffades hemma hos Gizela och Fox för att sedan promenera bort till fotbollsplanen. Casper och Phoenix fick åka ryggsäck:) Det var jag med Phoenix, Ulla med Easy och Casper, Gizela med Fox samt Susanne med Emma och Kenzo. Kul att så många kunde komma.


Under den korta träningen så började jag med att gå i koppel. Tycker det gick riktigt bra, Phoenix hade fokus på mig i princip hela tiden och gick jättefint vid vänstra sidan. Sen övade vi lite kort på att stanna kvar. Det har vi inte övat så mycket så det provade vi bara nån gång. Men han var duktig. Sen testade vi några inkallningar, Susanne höll i Phoenix, jag gick iväg och ropade på honom. Duktiga killen kom direkt i bra fart och satte sig med lite hjälp fint vid vänster sida!!!! Matte är sååå stolt över lilleman:)Gjorde två stycken såna och sen testade vi åt andra hållet, jag hade Phoenix och Susanne kallade in. Gick lika bra!!! Duktiga killen...



Av phoenix - 16 juni 2008 08:51

Den här helgen var första gången som Phoenix fick sova på en annan plats än hemma hos oss. Vi for nämligen till mina föräldrar i Kramfors på lördag. Givetvis skulle lilleman följa med. Vi åkte runt elva, hämtade upp Catta och Hans och körde sedan söderut. Väl framme i Kramfors gick vi ned till ån och tittade på när Kramfors Brukshundklubb hade en uppvisning. Var roligt att se IPO-hundarna. Har aldrig sett såna in action tidigare. Det var imponerande. I övrigt så visade dom rallylydnad, freestyle samt en hundparad. Jag hade kanske önskat ett annorlunda upplägg men annars var det skoj!


Sen for vi hem till mamma och pappa där Phoenix först hade lite problem med trappen upp till övervåningen. Han förstod inte riktigt hur han skulle göra stackarn. Han såg och hörde när jag lockade på honom men sprang runt och hamnade bakom trappen innan han förstod att han skulle gå upp:)


Senare kom Marlene, Marianne, Jimmy och Ellinor och grillade med oss. Var trevligt och Phoenix charmade alla ordentligt. Han sov ganska mycket under eftermiddagen, skönt att se att han kan koppla av även då vi är i okända miljöer. Det känns som ett bra kvitto!


Vi gick ned en sväng på stan på kvällen och kikade. Phoenix åkte i ryggsäcken på min mage och skötte sig underbart bra! Han satt så snällt och fint så länge man rörde på sig. När jag stod stilla eller satt ned så blev han rastlös och ville ned. Men började man röra på sig igen så lugnade han sig direkt.


Tror verkligen på hundtricket;) Vet inte hur många människor som kom fram och beundrade Phoenix, frågade om rasen och liknande.Det var dessutom både män, kvinnor och i varierande ålder. Mycket roligt att se! En karl i 40-50 årsåldern erbjöd sig även att bli Phoenix husse:) Haha, synd att han inte var ett kap...  När det var dags att gå hem efter en stund så var det en trött kille. Hade vart mycket intryck så han somnade där i ryggsäcken:) Mattes sötnos!!!


Efter en natt där Phoenix somnade lugnt och sov fint där enda händelsen var att pappa gick till köket och drack vatten mitt i natten vilket fick till följd att Phoenix morrade inne på vårt rum så var det dags att åka hem. Bilresan gick bra och jag tror att både Phoenix och katterna blev glada över att vara hemma igen.


 

Av phoenix - 14 juni 2008 09:12

När jag kikade på bilderna idag så insåg jag ju att den här bilden är bättre än den jag la in igår. På den förra såg han ju ut att ha flipöron:P Här är en mer verklighetstrogen bild. Är inte lätt att flippa dom där dasslocken:) Vet inte vad han hade för sig på förra bilden, tror han lyssnar på nåt.

Av phoenix - 13 juni 2008 23:07

Här kommer lite bilder från olika tillfällen. Gillar verkligen den översta bilden, tycker han är så fin där!!!




Av phoenix - 13 juni 2008 16:40

Ja nu är sista hela arbetsveckan över, bara tre dagar kvar på jobbet. Blir skönt! Har fungerat väldigt bra att ha med mig Phoenix, han har skött sig ypperligt. Sovit mesta delen av tiden under mitt skrivbord och snällt suttit i knäet på några möten. Men det är ju otroligt mycket knöligare med allt. Ska man fixa med nåt så måste man bära med sig honom och han kan inte följa med överallt. Men jag ska inte klaga, han har avrit en liten ängel!


Ikväll ska vi bara vara hemma och ta det lugnt. Blir väl nån sväng ut på gräset för att kissa och leka men sen ska vi mysa inne och se på TV. Är ju en bra fotbollsmatch ikväll som VI vill se:)


Idag har vi även haft lite skönhetsvård. Har klippt klorna, gick utan problem. Det enda han protesterade mot vara att behöva sitta stilla så länge, att jag klippte var inget besvär. Sen borstade vi pälsen och rengjorde öronen. Mycket duktig kille var det! Ikväll blir det mattes tur:)


Phoenix uppmanar sina syskon att skaffa blogg så han och matte får följa vad de gör:) 

Ovido - Quiz & Flashcards