Alla inlägg under juni 2008

Av phoenix - 12 juni 2008 14:56

Dagen började med en tur till Susanne och Kenzo där Phoenix fick tillbringa förmiddagen. Det hade funkat väldigt bra, dom hade vart rätt lugna killar som inte hade gjort speciellt mycket väsen av sig. Detta ändrades när matte kom vid lunch för att hämta sin lillkille. Då blev det en massa bus mellan Phoenix och Kenzo. Kenzo är nästan föööör snäll med honom. Phoenix får göra vad han vill utan att Kenzo säger ifrån. Killen kommer ju bli superkaxig om han får fortsätta att vara kung på det där viset.


På eftermiddagen har det varit en trött kille som legat på golvet under min stol och sovit medan matte jobbar. Får se om det blir full fart sen då när vi kommer hem eller om han vilar lite till.


En vecka kvar tills vaccineringen nu. Även tills matte slutar jobba och får sommarlov!

Av phoenix - 10 juni 2008 07:20

Ja nu är det slut på sötebrödsdagarna hemma. Måste tillbaka på jobbet några dagar innan sommarlovet börjar på allvar. Phoenix ska följa med på förmiddan och på eftermiddan ska han få vara hemma hos Karin och Yazza. Imorn kommer vi jobba på förmiddagen och ta ledigt på eftermiddan och på torsdag är han hemma hos Susanne och Kenzo på förmiddagen och med på jobbet på eftermiddan. Sen tar vi ledigt hela fredagen. Tur att man har bra vänner som ställer upp och hjälper till dom dagar det kniper.


Ska försöka hinna åka förbi Granngården och köpa fler kompostgaller. Blir drygt att flytta runt på dom vi har hela tiden. Det är bättre om han får en hage till jobbet och har kvar den som är hemma.


I övrigt så var det avmaskning igår, gick jättebra. Ingen protest alls utan han svalde fint och snällt. Fick godis efteråt och då går allt ned:) Sköter sig jättefint ute. När man visslar eller ropar kommer han nästan alltid direkt, sätter sig framför och tittar snällt på matte. Bilen börjar funka fint med. Nu har han inte gnällt nåt alls på två dagar när vi har åkt! Matte är stolt över lilleman:)

Av phoenix - 7 juni 2008 16:08

Idag har vi haft en lugn dag. Bara vart hemma samt tagit en kort biltur. På förmiddagen hade vi lite terapi eftersom att Phoenix fått för sig att han inte vill gå vägen som går till bilen. Vi tog på kopplet och gick ut och matte lockade med sig Phoenix upp, förbi bilen och till lilla skogen bakom garagen. Tänkte att han skulle lära sig att vi inte alltid går till bilen när vi tar den vägen.I lilla skogen lekte vi lite kurragömma innan vi satte på kopplet och gick tillbaka hem igen. Det kändes som en bra terapi så den ska vi jobba vidare med.


Sov lite middag och sen kom mattes mamma och pappa och hälsade på. Väldigt skojiga tyckte Phoenix eftersom dom var lite rädda för hans tänder och drog undan händerna. Dom sa heller inte ifrån på skarpen så Phoenix tyckte att dom var roliga lekkamrater. Dom tyckte att han var mycket större än dom hade förväntat sig men att han var väldigt gullig. Tror dock att Molly gjorde mer succé än Phoenix. Mamma har ju blivit väldigt svag för katter på äldre dar..


Hihi jag minns vilken katastrof hon ansåg att det var när Selma flyttade in för 5 år sedan. Då var det inte roligt att heta Jennie. Men nu har hon vant sig vid min djurpark och som sagt även adopterat Freja:) Snacka om att den kissen blir bortskämd! Om Freja ligger i hallen och vilar så kan mamma komma bort med hennes vattenskål och fråga henne om hon är törstig. Dricker hon inte så tar mamma tillbaka skålen och går och frågar igen efter en stund:()

Av phoenix - 6 juni 2008 19:54

Phoenix har hunnit med att träffa på herr kanin med. Det gick bra, mycket intressant tyckte han att den var. Snusade och slickade på den och sprang direkt fram till den när matte kastade iväg den. Tog inte upp den men hoppade och högg efter den när matte höll i den:)


Vi fortsatte inte så länge eftersom han har varit med om så mycket idag. Resten av dagen blir lugn. Phoenix har sovit mycket. Rätt skönt ser han ut att ha det:) Nu ligger han under mattes stol och vilar.

Av phoenix - 6 juni 2008 14:28

Imorse åkte vi ut till Järved för att för första gången träffa Easy och hans son Casper. Casper är en dag äldre än Phoenix så det var med spänd förväntan vi for iväg. Såg verkligen fram emot att få se dom tillsammans och se hur pass lika varandra dom var.


När vi kom fram låg lille Casper och sov men pappa Easy mötte oss och var supersnäll mot Phoenix. Dom luktade av varandra och Phoenix började lukta av tomten samt charma Ulla och Peter. Sen kom även Casper ut och gud vilken fart det blev på killarna. Dom busade och hade sååå himla skoj! Var en fröjd att se dom. Kändes som att dom tänkte, jippi, äntligen någon i min storlek att busa med..


Efter ett tag tog vi bilen ned till stranden eftersom det var så varmt. Där fortsatte leken. Efter ett tag ville vi prova på vattnet. Vi gick ut en bit och lockade på killarna som kom i full fart, ingen tvekan utan sprang ut i vattnet med full fart. Där lyckades Phoenix komma för långt ut så det blev tydligen läskigt. Upp fort som attan och la sig i gräset på behörigt avstånd. Sen låg han och kikade ett bra tag. Men innan vi for hem hade han testat vattnet igen under lugnare former, både med hjälp av matte samt på egen hand. Blir mer badträning i sommar.


Jag hade med mig fågelvingen som Casper fick låna. Snacka om bytesmedveten, ville inte lämna tillbaka den till Ulla utan tjurhöll den i munnen och Ulla fick kämpa lite innan hon fick ta den. Den lille killen har en vilja av stål:) Jag blev glad över att se hur framåt Phoenix var. Han har ju vart lite mesig tidigare men idag har han haft svansen högt och varit väldigt morsk. Ingen tvekan hemma hos familjen Olsson heller trots att dom andra två var på hemmaplan och inte han.


Efter strandturen fick han även chansen att charma Easys och Caspers lillmatte Elin. Var skoj att se killarna tillsammans. Otroligt olika varandra:) Casper är mycket större, grövre benstomme och med mer päls. Phoenix är ljusare i färgen men har mycket mörkare nos och ögon. Ska bli skojigt att föja deras uppväxt:)

Av phoenix - 5 juni 2008 16:23

Idag har vart ännu en spännande dag för Phoenix. Klev upp tidigt, kissade, åt frukost och hoppade i bilen. For hem till Susanne och Kenzo där Phoenix skulle få vara medan matte hade skolavslutning. Gick jättebra, en liten olycka på hallgolvet bara och ett knyckt klädesplagg:) Tack snälla gulliga Susanne för hjälpen. Blev även bjuden på supergod rabarberpaj innan vi for hem. Provade att duscha i vattenslang med, det var också nytt. Kan lova att lillkillen var trött efter att vi kommit hem. Efter att ha käkat lunch så somnade han och har sovit nästan hela dagen.


Sen fick vi med oss en present från Susanne med, en liten söt trast. Matte tinade genast upp den för att titta om Phoenix var intresserad. Det var han. Tog  genast några kliv fram till den, luktade och plockade upp pippi. Låg sedan förnöjt och smakade på trasten. Provade att kasta iväg den och han hämtade den. Hade så liten plats så det blev korta kast. Ville gärna gnaga på pippi, så han fick en vinge, resten frös vi in igen. Nu kunde inte matte hålla sig längre så nu åkte bamsekaninen fram på tining... Ska bli skoj att se vad han tycker om den:) Mattes duktiga kille!



Av phoenix - 4 juni 2008 17:55

Ja idag har Phoenix varit med om mycket och det har tagit ut sin rätt. Nu sover han som en stock och har så gjort sen vi kom hem..


Vi började dagen rätt lugnt med lite lek och bus hemma. Sen packade vi in oss i bilen för att åka till Domsjö och hälsa på hon Monica veterinären- nej han är inte sjuk utan vi var dit för att köpa ny kattmat. Blev kvar en bra stund och surrade. Phoenix var lite blyg men efter att han blivit mutad med godis så tinade han upp. Han viftade till och med på svansen när Monica gick förbi. Då hade hon varit inne hos en patient en lång stund men han kom ihåg henne.. Trevligt att få sitta och skvallra en stund:)


Därefter åkte vi hem till Karin och Yazza. Phoenix ska ju tillbringa lite tid där med nästa vecka så det är lika bra att han får träffa dom innan tillsammans med matte. När vi kom var han jättetrött. Efter att ha hälsat på Karin och utforskat hennes syrum så tippade han omkull och somnade. När han vaknade gick vi ut på tomten och han fick träffa Yazza. Blev full fart, Phoenix tyckte att Yazza var både skojig och lite skrämmande. Stundtals busade han på som bara den och stundtals kom han och gömde sig hos oss. Yazza var lite mer hårdhänt än Kenzo var men allt gick bara fint. Sen for vi hemöver och då la han sig som sagt och sov efter maten. var vaken och lekte en stund men slocknade igen. Får se om han är piggelin ikväll...


Imorn ska han hälsa på Kenzo och Susanne igen medan matte åker på skolavslutningen. Det kommer säkert att gå bra!


Roligt att se hur många som tycker att det är skoj att han kommit hem... Nästan alla har hört av sig!

Av phoenix - 3 juni 2008 16:58

Lillkillen ligger nu och sover så då får matte passa på att blogga. Dagen har varit intensiv med mycket lek och bus. Vi tog en tur till skogen med och det var uppskattat. Fanns massor av roliga och spännande saker där. Tyvärr hade matte så dåliga skor så det blev ingen lång stund.


Selma börjar visa mindre tålamod med Phoenix nu. Han är så himla hårdhänt och ska bita henne hela riden och det gillar hon inte, så nu fräser hon åt honom och säger ifrån. Det är bra då kanske han lär sig. Molly har han väl snart ätit upp, han lyfte upp henne i rumapn imorse. Tog bara tag i skinnet på henne och bar iväg med henne. Det uppskattades varken av Molly eller matte så då fick man skäll.


Han har vart en liten buse idag. När jag satt och åt vid soffbordet så var Molly så otroligt jobbig. Hon ska ju ned i min mat hela tiden så tillslut lyfte jag upp henne och gick för att stänga in henne i köket och vad händer då? Jo givetvis så reser sig lilleman upp och tycker att han gott kan ta för sig från mattes tallrik. Men det skulle man inte ha gjort blev han snabbt varse. För då blir matte inte glad... 


Har även hunnit se massor av barn, en del vuxna, bilar, en fyrhjuling för barn och en massa annat. Bor man i hyreshus är det ordentligt med miljöträning.


Lägger in en liten film, visst finns det kamplust:P

Ovido - Quiz & Flashcards