Alla inlägg under augusti 2008

Av phoenix - 15 augusti 2008 19:51

Strax före sju igår så packade jag in Phoenix och fåglarna i bilen och åkte ned på IP där jag lastade in Susannes dotter Emma i bilen. Lovade nämligen Susanne att jag skulle hämta upp Emma efter hennes träning. När jag kom ut till Ravesta hade Ulla redan kommit och hon och Susanne satt inne och fikade så jag gjorde dom sällskap. Däefter gick vi ut för att träna.


La ut ett sök i det halvhöga gräset med 5 fåglar och en dummy med vinge på. Easy fick börja, Ulla hade inga höga förväntningar eftersom att han inte visat nåt intresse alls av att lyfta truten när vi försökte på torpet förra veckan. Men Easy gjorde det kanonbra och plockade in alla fåglar inklusive vingen. Mycket glad kille med hög fart var det vi fick se. Riktigt roligt! Bra jobbat Ulla och Easy.


Sen var det Kenzos tur. Han stack ut med bra fart och sökte fint, hittade en skata som han glatt plockade upp och kom in med. Ut igen och hittade dummyn med vingen, kom in fint och sen ut igen. Då var det stopp, ville inte lyfta fler fåglar utan försökte söka utanför området med fåglar i hopp om att hitta nån glömd gammal dummy eller nåt. Bar in två fåglar till när Susanne gav honom dom. Han fick avsluta med en dummyapportering som satt klockrent. Kastade sig ut, nöp dummyn och var tillbaka innan man märkt att han hade lämnat Susanne...


Phoenix tur, mycket sugen kille som var helt med på noterna. Ut sökte och hittade snabbt en fågel som han nöp direkt och kom in med. Ut igen, fick korn på kompisen Casper som satt och väntade på sin tur. Stack bort till honom men vände snabbt när jag sa till och sen hittade han nästa fågel. Luktade lite, plockade sedan upp och levererade. Ut igen, hittade dummyn med vingen på. tyckte dummyn var tung att bära på så han drog helt sonika bort vingen från dummyn och kom in med vingen. Smart kille, varför sätta fast tunga saker på viltet matte??? Sen var jag mer än nöjd med honom och avslutade. Ville inte köra för mycket eftersom han aldrig provat den här övningen förut och han hade skött sig så bra hittills.


Casper var sist ut. Lite tveksam till en början men när Susanne busade lite med skatan så tog han den. Ville inte komma till matte med den på en gång men efter lite övertalning så. Han fick köra med skatan några gånger sen hämtade Easy in de fåglar som fanns kvar ute.


När vi var klara började det regna så vi sökte skydd och stod en bra stund och pratade om allt mellan himmel och jord. Mycket trevligt:) Ulla var sedan tvungen att åka medan jag gick in för att hälsa på Susannes nyaste kattunge, Lasse som bor hos Susanne medan han inväntar att hans husse och matte ska höra av sig. Jättesöt liten krabat. Sen gick vi ut en sväng till så hundarna fick busa.


Efter en massa busande och jagande av varandra, skäller plötsligt Kenzo till och sticker iväg i full fart nedför uppfarten mot stora vägen. Phoenix är inte sen att hänga på och vi står där med två hundar på väg i full fart efter Susannes katt Bözzet. Det passerar ju en hel del trafik i hög hastighet där nere så det var med panik i tonen som vi vrålade NEJ!!!!!!! Trot eller ej, Phoenix stannade direkt, vände och kom tillbaka till mig! Matte blev väldigt stolt över lilleman som lyssnade så fint. Kenzo däremot var tydligen akut döv och fortsatte över vägen efter katten, vände dock rätt snabbt och kom tillbaka, stanna ropar Susanne men inte Kenzo inte. Nej han travade vackert tillbaka över vägen samtidigt som en motorcykel kom farande. Var inte många meter ifrån om man säger så... Som tur var kom han över helskinnad och fick välförtjänt skäll av matte. Fy vad man hinner bli rädd såna gånger. Tänk om Phoenix hade fortsatt och det kommit en eller två bilar och vi hade stått där med två överkörda hundar... Huvvaligen, tur att allt gick bra!

Av phoenix - 14 augusti 2008 10:55

Japp, imorse när jag klev upp så tog jag fram lite olika fåglar ur frysen för att tina innan kvällens träning. Ska bli skoj att se hur det kommer gå. Hittills har han ju inte visat några tendenser på att tveka på nån fågel och det är bara kajan som han inte har provat förut så det ska nog gå bra. Blir intressant att se vad de andra säger med. Det blir ju ganska många olika hundar ikväll, roligt roligt när man är flera som tränar tillsammans.


Vi ska ut en tur i skogen nu strax, det uppskattas mycket av Fnixo. Åhh vad glad han är:) Det ska nosas och utforskas överallt men han är riktigt duktig på att komma när man kallar på honom. Tog med visselpipan igår, var ett tag sedan vi använde den så det var spännande att se om han skulle komma överhuvudtaget. När jag blåste inkallningssignalen så ser man hur han studsar till, tvärvänder och kommer i full fart:) Mycket godis blev det och mycket beröm. Funkade kanon så det var riktigt skoj!


Utvecklingen går framåt, tyckte vi fick honom till 46 cm hög i veckan. Det är dock mycket svårt att mäta honom så det tar jag med en nypa salt. Vore skoj med en riktig mätsticka nån gång. Kissar gör han numera väldigt ofta med lyft ben, blandar dock med att valpkissa mellan varven med. Ena huggtanden i nederkäken var riktigt lös idag med så förhoppningsvis är vi snart av med dom med.


Nej nu ska vi till skogen, rapport om fågelträningen kommer:)

Av phoenix - 13 augusti 2008 12:02

Ja igår var det torpet som gällde. Var där vid halv sju och då gick jag rundan tillsammans med Ulla, Karin och Lena. Var roligt att se fem rödingar som rusade omkring. Phoenix trodde han kommit till himlen. 4 andra tollare, varav en var bästisen Casper, vara lös och dessutom i skogen. Kan det bli mycket bättre tycktes han tänka.


Sen blev det en massa surr och skvaller vid torpet när vi sammanstrålade med Susanne och Kenzo som satt och väntade när vi kom tillbaka. Phoenix och Casper blev beundrade av flera olika personer vilket passade killarna utmärkt. Träffade även på en flatvalp som jag tror hette Oliver... Mycket stilig kille!


Platsliggning stod näst på schemat. Jag satt med småkillarna vid en bänk bakom de andra. Killarna levde om och busade en massa och agerade därmed kollosal störning för de vuxna hundarna. På platsen låg, Kenzo, Yazza, en flathane, Kaizer, Easy och en ung border. Bordern klev upp några ggr men hans matte stod alldeles bredvid och la då om honom direkt så han drog inte upp någon annan. Ingen av dom andra hade några som helst problem utan dom låg tyst och fint. Även Kenzo som hade det riktigt klurigt med valparna alldeles bakom rumpan och matte gömd. Det var bra gjort tycker jag!


Lite träning därefter. Körde lite grunder till fritt följ och linförighet, stanna kvar samt vår nyaste ambition. Har ju provet nåt bruksspår med pinnar i och Phoenix plockar upp alla pinnar men vill gärna lägga sig och tugga på dom så nu tänkte jag prova att lära honom bara plocka upp pinnar till mig och sen ge belöning. Det var han väldigt duktig på, det var tydligen mycket skoj att plocka pinnar:) Får se om han till slut kan sammankoppla det med pinnarna i skogen med.


Fick även låna en metallapport av Jens, tack snälla, och den plockade han upp och apporterade efter en viss tvekan först. Men han gjorde det flera gånger sedan så det borde inte bli nåt problem. Duktig kille matte har. Sen satt vi bara vid sidan och tittade på medan de andra tränade. Bra för honom att få vara passiv.


Idag har vi bara slappat hemma i soffan och lekt lite. Ska eventuellt ned på jobbet en sväng sedan och städa upp på mitt skrivbord som jag fick flytta till i våras. Då hade jag med mig Phoenix och slängde bara allting i en hög för att ha skulle slippa sitta ensam. Nu klarar han det så då bör jag försöka få till det innan nästa vecka då allvaret börjar. Frida kommer med största sannolikhet upp nästa vecka så då får Fnixo vara hemma med henne. Sen har hon eventuellt en halvtid på gång och blir det så så kommer hon nog bo hos oss och då blir det kanon för lilleman. Vi håller tummarna för att du får jobbet!!!

Av phoenix - 11 augusti 2008 09:05

När vi vaknade öste regnet ned, inte skoj vad skulle vi nu hitta på. Sa till Frida att jag var sugen på att åka någonstans och då kom hon på att vi kunde åka ut till Höga Kusten, där kanske vädret skulle vara bättre. Så vi packade in oss i bilen och styrde söderut och mycket riktigt. I Ullånger tittade solen fram och vi bestämde att vi skulle åka till rotsidan först. Det var rätt mäktiga vågor där och blåste en aning. Vi försökte fota fina ståbilder på Phoenix men han var helt rabiat och skulle inte stå stilla så det blev inte så många lyckade kort. Är ju så svårt, när han väl står stilla så har har han oftast lyckats vända sig så att vinkeln blir fel, eller så står ett ben fult eller nåt:) For även en sväng ut till Storsand och Norrfällsviken. Skulle köpa sik men det var stängt, urs, tecken på att sommaren är slut:(


På kvällen fick jag så slutligen ändan ur och ringde viltansvarige. Fick komma direkt och köpa pippisar. Vill ju ha lite mer varierat utbud eftersom jag vill att han ska at alla sorters fåglar utan problem. Har ju trut och trast sen tidigare och nu fick jag tag på mås, kaja, and och skata. Fick dessutom en extra fågel på köpet. Tror han tyckte jag köpte lite:) Men jag har fullt på Phoenix hylla i frysen nu och vill inte att han ska ta över hela.. Han får nöja sig med de vi har nu.


Kunde givetvis inte låta bli att testa en fågel när vi kom hem. Tog med mig en skata ut som han apporterade utan problem. Ville sticka iväg med den första gången men när jag sa till honom så kom han med den och svansen viftade som en liten galning:) Det känns så skoj att han tar allt så här långt. Körde ju lite fågel med Liska medan hon var här, trasten tog hon ju utan större problem men när jag visade truten för henne så ville hon inte vara med. Spelade ingen roll hur man försökte, hon tog den inte så därför känns det extra skoj med en hund som, så här långt iaf, tar vad man visar honom:) Får se, kanske kan man starta jaktprov med honom en vacker dag. Hur skoj vore inte det på en skala? Bara att sätta upp det på målsättningen:)


Blir träning ikväll med de andra tollarna i stan, bara Gizela som fattas, resten kommer att vara med. Sista dagen för syster, hon ska på intervju idag och sen åker hon hem. Ska se om jag kan övertala henne att komma upp och ha Phoenix nästa vecka. Första jobbveckan vill jag helst ha honom hemma i och med att vi inte har lektioner som vanligt utan det blir längre pass i sträck. Ska ju hem till Kramfors på grillfest i helgen så då kanske hon följer med oss tillbaka på söndag...

Av phoenix - 10 augusti 2008 12:10

Igår var det dags för spårtävlingarna på hundtorpet. Klev upp redan klockan sex för att hinna ut i tid till mitt spår som jag skulle gå ut vid sju. Spåret gick bara fint, bra terräng och mycket ordentligt snitslat så det var inga problem att följa det. Mitt ekipage klarade spåret fint, missade en pinne men klarade resten så det var skoj! Över lag gick det riktigt bra för alla deltagarna. Alla hittade slutpinnarna och med ett undantag hittade de 6 eller 7 spårpinnar med.


Träffade värsta söta tikvalpen med. En stabyhoun på 10 veckor. Hon vara bara hur gullig som helst. Phoenix tyckte att hon var rolig och ville leka med henne men hon tyckte att han var lite läskig. Sen träffade Phoenix Berit´s Mini, en tervvalp på snart sex månader. Hon var riktigt skojig! Åhh vad dom busade:)


Kvällen ägnades åt film och sällskapsspel tillsammans med Frida och Linnea. Söta Linnea är helt såld på mina kattungar. Får se om jag lyckas skaffa fram en egen till henne så hon inte råkar ta med sig en av mina hem:)

Av phoenix - 6 augusti 2008 12:43

Har just kommit hem efter en helt underbart trevlig träningsrunda på torpet. Hela gänget samlat förutom Gizela med Foxen. Karin med Yazza, Susanne med Kenzo, Ulla med Easy och Casper, Lena med Kaizer, Ask och Baghera samt Nelly och så jag och Phoenix. Började att gå rundan tillsammans med Ulla, grabbarna njöt i fulla drag och hade jätteskoj tillsammans och Phoenix fortsatte att lyfta på benet med jämna mellanrum. Har blivit stor kille nu!


Sen var vi på apellplan och körde lite lydnad, tittade på när de som ska tävla körde igenom lydnadsklasserna. Såg jättefint ut så jag tror på tollarframgångar på hemmatävlingen! Sen körde jag lite vilt med Phoenix vilket gick bra. Han hade lite problem med truten idag när den var heltinad för han snubblar på den när han kommer in i den och tappar den. Nästa gång ska jag knyta ihop den så vingarna ligger mot kroppen istället för att de faller ut.


Nu blir det tv-soffan och titta på damernas OS-premiär. Får se sen om vi drar söderut för att titta på lite fotboll live. Måste fundera lite på det och kolla upp om den jag vill träffa och prata med ska dit...


Blir nog en tur till Karin i veckoslutet för att få lite miljöträning på Phoenixen. Är kanon att vistas hemma hos Karin med Tobias som far fram som en virvelvind och lever om. Bättre går inte att hitta! Tack Karin för att du hjälper till så bra!





Av phoenix - 5 augusti 2008 12:51

Började dagen med en tur upp till torpet där vi lekte lite på agilityplanen. Började att titta om han kom ihåg flyballen och det gjorde han minsann. Inga problem alls och jag kunde tioll och med sätta honom 5 meter ifrån, lämna honom och lägga i bollen, gå tillbaka och skicka fram honom. Jätteduktig kille! Provade lite slalom och tunnlar. Raka tunnlar och tunnel med sväng var inget problem, slalomen hjälper jag honom med godis och kommer fortsätta med ett bra tag till. Största överaskningen idag kom vid platta tunneln. Den har han tidigare gått igenom om man håller upp så han kan se igenom men inte annars. Igår så klarade han den utan hjälp flera gånger! Är så imponerad över honom. Han är så himla duktig kille!


På kvällen så for jag med Phoenix, Molly och Mio för att hälsa på hos Susanne. Hon hade ju både Molly och Mio innan jag fick dom och var lite nyfiken på hur de såg ut nu. Phoenix vart jätteglad över att få träffa både Susanne och Kenzo. Mio brydde sig inte nämnvärt men Molly blev mycket upprörd över att träffa TVÅ hundar på samma gång. Hon fräste ordentligt åt dom och låg en lång stund under kökssoffan och morrade. Tack för gott fika Susanne!


Kvällen ägnades åt att baka blåbärskaka som jag ska bjuda på imorn när vi ska träna på torpet med träningsgänget.



Av phoenix - 4 augusti 2008 18:20

Efter lite frukost så skjutsade vi syster till Gullänget och stan för att hon skulle lämna in jobbansökningar hos några salonger. Därefter styrde vi mot Järved för att hälsa på Ulla, Casper och Easy. Det var ju ett tag sedan vi träffade dom eftersom de har varit ute med båten och på tollarspecialen så det var spännande att få se Casper igen. Åhh han hade växt på sig ordentligt och var en jättefin kille.


Killarna lekte en massa och vi fikade lite. Tyvärr så blev Casper lite dålig och kräktes några gånger. Sen var han trött så vi tog med oss Phoenix och Easy och gick till skogen för lite fågelträning. Phoenix var jätteduktig, plockade fågeln direkt och kom in bra med den. Blev lite konfunderad när Ulla stod som dold kastare och ville gå fram och visa henne vad han hittat istället för att komma in med den. Men när jag ropade på honom så kom han med den.


Easy var inte speciellt förtjust i fåglarna, truten tyckte han var äcklig och ville inte plocka upp men trasten tog han. Han tyckte det var roligare när han fick söka av en ruta och komma in med lite leksaker istället. Det löste han kanonbra! Nu ska vi ta tag i fågelträningen. Jag har ju sagt att jag ska försöka köra fågel en gång i veckan iaf för att upprätthålla hans intresse att bära dom och Ulla var sugen på att vara med. Riktigt roligt!


Frida har nu åkt hem igen,trist men hon kommer tillbaka igen. Hoppas jobbjakten går bra nu! 

Ovido - Quiz & Flashcards