Alla inlägg under februari 2009

Av phoenix - 13 februari 2009 06:51

Igår var det underbart fint väder. Solen sken och himlen var blå. Dock kallt så in i norden. Mer än 20 minusgrader hade vi så det blev ingen utomhusidrott för eleverna. Bestämde mig för att det var perfekt för att åka ut och knäppa lite kort på prinsen. Så jag for hem när jag slutade och hämtade kamera, syster och hund. Vi for ut mot Ottelandet för att få några fina bilder nere vid havet.


Som tur var så hade fler än vi kommit på tanken att vandra ned till vattnet så det fanns en något så när upptrampad stig redan, vi slapp plumsa i djupsnö som vi gjorde sist vi var ute... Dock gav sig vintern till känna genom sina korta dagar. Innan vi var framme hade solen gått ned:( Knäppte lite kort iaf och busade i snön.


Efter ett tag så kom en dam med en tik gående längs isen. Vi har träffat dom förut där nere så hundarna fick busa lite medan hon surrade av sig. Hon är nämligen rätt pratglad av sig. Phoenix tyckte att det var superskoj med en kompis som dök helt plösligt. Blev inte alltför länge dock eftersom det var så pass kallt. Var ute en timme totalt och då var man kall vill jag lova:P


Här är några av dagens bilder:



Av phoenix - 11 februari 2009 21:43

I måndags var vi som vanligt på SSRK. Vinden ven och Phoenix var allmänt borta. Han klarar inte av att koncentrera sig när det blåser så det gick inte alls bra att träna. Vi hade noll och ingen kontakt alls, bråkade mest med varandra under passet. Dock väldigt bra instruktör, både i Monica och Ulrica. Fick köra igenom klass ett tillsammans med Ulrica och fick en hel del tips. Var dock lagom låg när jag kom hem igen:P


Idag träffades jag, Ulla och Yessica vid Johanssons plåt för lite lydnadsträning. Då gick det otroligt mycket bättre. Phoenix var taggad och fokuserad på sina uppgifter. Verkligen riktigt roligt att träna såna gånger:) Körde de flesta momenten i ettan vilket funkade jättebra. Övade även lite på moment från tvåan, rutan gick bra, nån liten miss bara. Inkallning med ställande börjar funka nu. Apporteringen är det ingången efter som måste slipas på. Är roligt både för mig och Phoenix att köra lite nya moment med. Ruskigt kallt var det dock, mellan 15 och 20 minusgrader var det under kvällen. Hann även dirigera Ulla genom både klass ett och två. Inte alls långt kvar innan de är ute på banan...


Nu blir det vila fram tills söndag från lydnadsbiten. Imorn blir det bara promenader och mys. På fredag är det träff med Kaizers vänner ute i mysiga Sörgård och då ska Phoenix få vara hemma hos Easy och Casper. Blir kanon för honom det! På lördag ska jag på Evelinas och Peters bröllop så då får Phoenix följa med till Kramfors. Det är med andra ord mycket inplanerat i veckan. Roligt med saker att göra:)



Av phoenix - 11 februari 2009 16:45

Vi har blivit utmanade av Phoenix´s mamma Viska och hennes matte Julia.


Utmaningen säger:


* Gå in i mappen mina bilder
* Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
* Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den
* Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dom är utmanade.


Vår bild är en på Phoenix som är något oskarp. Vi är ute på Genesön en härlig vinterdag i januari 2009.


Vi utmanar följande personer:


Susanne och Kenzo http://kenzo.bloggagratis.se

Lena och Kaizer http://www.lenashundliv.se

Annica och Figo http://www.annicassida.se

Yessica och Amos http://amos.mittspejs.se/index.html

Johanna och Fröken http://www.freewebs.com/frokenjohanna/index.htm

Frida http://fridolin.bloggagratis.se



Av phoenix - 7 februari 2009 20:40

Här nedan kommer en film med bildbevis på debuten. Haha, vissa moment ser hemska ut medan andra ser okej ut... Var inte vår dag helt enkelt.




Av phoenix - 7 februari 2009 17:26

Ja nu är premiären är avklarad och det blev inte en positiv start. Haha har aldrig sett Phoenix prestera sämre. Men det innebar att jag har blivit en erfarenhet rikare iaf. Det är ingen robot man har med sig in på planen, så mycket är sant. Men han är ändå min prins och matte älskar honom iaf.


Kom ned i god tid och gick ut rastade Phoenix. Han var pigg och allert så jag satte in honom i bilen och gick in för att anmäla och vara med på lottningen. Vi drog startnummer 4 av 12 startande. Gick ut körde lite linförighet med Phoenix innan det var dags. Vi låg mellan en tollare och en aussie. Phoenix kändes okoncentrerad men lydde och la sig direkt vid platsen. Efter bara en liten stund sätter sig tollaren som låg bredvid Phoenix upp och börjar kolla på Phoenix och halvt krypa mot honom. Hjärtat i halsgropen vill jag lova... Men lilleman låg kvar och den andra la sig ned igen. Även tandvisningen gick bra, Phoenix var glad och ville pussa domaren men hon ville inte ha hundarna sittande så det var ingen fara.


Tog ut Phoenix och tränade lite på de olika momenten och han var riktigt med och klarade dom fint. Gick in när det tredje ekipaget var inne och satte oss för att vänta. Phoenix var orolig, pipig och kunde inte vara stilla. Försökte lugna ned honom men det gick väl inget vidare. Sen var det vår tur. Nosen i backen och lyssnade noll på väg in på planen. Linförigheten var bedrövlig, ingen kontakt alls. Hunden var framför, bakom, på höger sida, hoppade och slamsade. Försökte få kontakt med honom utan effekt.


På läggandet började han med att skaka på sig och tappade ett par meter på starten, kommandot lydde han dock bra. På inkallningen kommer han i god fart men ca två meter framför mig saktar han ned, böjer sig nedoch APPORTERAR en bajsklump! Kommer sen och sätter sig framför mig och håller klumpen så fint så fint. Kan man annat än skratta???


Ställandet gör han jättefint, apporteringen blir lite tveksam och hoppet klockrent. Vi slutade på 144 poäng och ett andra pris. Kom totalt sett sexa av tolv startande. Är riktigt nöjd med allt utom linförigheten och inkallningen. Kändes skönt att han kom igång på slutet iaf och visade vad han kan. Nu är det bara att ta nya tag och ladda inför nästa helg. Då ska vi ta revansch!


Lite surt dock att det hade räckt med en 5:a på linförigheten för att vi skulle ha fått ett första pris... Men men det är som det är:P


Ska försöka redigera filmen från tävlingarna nu och lägga ut den till allmän beskådan....


Platsliggning: 10

Tandvisning: 10

Linförighet: 0

Läggande: 8,5

Inkallning: 6,5

Ställande: 10

Apportering: 9,5

Hopp över hinder:10

Helhetsintryck: 8

Totalt: 144 p 2:a pris, placering 6/12

Av phoenix - 6 februari 2009 22:04

Bara ett par timmar kvar nu innan det är dags för den efterlängtade debuten på lydnadsplanen. Ska bli otroligt skojigt men jag kommer säkerligen att vara äckligt nervös. Men jag har en kanonduktig hund hur det än går. Han gör så otroligt mycket bra grejer den killen! Är så stolt över honom. Vi ska gå in på planen imorn och försöka ha så roligt som möjligt. Han kan momenten och kommer göra sitt bästa. Sen vet man aldrig när det är ett samarbete mellan två varelser. Vi kan missuppfatta varandra eller att det händer nåt oväntat.


Går det bra och vi skrapar ihop till ett första pris så vore det jätteskoj! Men går det inte så finns det ju fler möjligheter. Bara att ladda om och analysera vad som gick snett. Träna vidare och knipa första prisen senare:) Jag tror dock på Phoenix! Vi ska göra bra ifrån oss:P


Idag har vi slipat lite lätt på starterna i fria följet samt apporteringen. Får se om det ger utdelning:) Hoppas alla håller tummarna för oss...  Nu ska jag försöka packa tävlingsväskan så det är klart och sen blir det nog rätt slappt resten av kvällen.

Av phoenix - 5 februari 2009 21:47

Har nu precis kommit hem efter att ha tillbringat kvällen i Gideå på plantskolan. Vi har haft ännu ett tillfälle av lydnadskursen som vi går. Började med platsliggning den här gången. Hann knappt lämna hundarna förrän hunden bredvid Phoenix klev upp. Hennes matte gick tillbaka och la ned henne igen. Vände upp och stod framför Phoenix när hunden två platser från Phoenix kliver upp, kör upp hon som låg bredvid Phoenix och de började busa bredvid honom. HJÄLP tänker jag, nu kliver Phoenix upp och hans plats är förstörd bara dagarna innan tävling. Men min hjärtevän LIGGER KVAR! Så otrligt stolt jag blev över honom.


Vi fick gå tillbaka och lägga om hundarna tre ggr innan vi kunde genomföra platsliggningen och Phoenix låg kvar VARJE gång! Han är grym min hund! Sen var det tandvisning, vårt sämsta moment så även idag. Han lyfter på rumpan och vill hälsa varenda gång. Måste jobba med den biten...


Därefter delades vi in i två grupper för att träna på att sätta ihop delarna till hela moment. Det vi skulle jobba med var apportering och läggande under gång. Vi hamnade tillsammans med Barbro och Åsa med Katarina som instruktör. Körde en hund i taget medan de övriga två fick ligga uppbundna. Phoenix låg helt tyst men började frysa efter ett tag. Lånade ut min fleecetröja åt honom som täcke. Till nästa gång ska vi ta med oss ett riktigt samt en fäll att ligga på. Det blir låååånga pauser för honom eftersom det tar rätt lång tid för många av de andra ekipagen.


Phoenix strulade en aning på apporteringen vid första försöket. Fick göra ett dubbelkommando innan han tog den. Läggandet däremot var klockrent! Körde lite hopp på slutet på ett riktigt tävlingshinder vilket gick riktigt bra.


Nu är det bara att hålla tummarna att han går lika fint på lördag med:)

Av phoenix - 5 februari 2009 06:54

Igår hade vi träff med tollargänget igen. Vi brukar ju träffas varje onsdag för att köra lite lydnad tillsammans och igår var inget undantag. Den här gången var det jag, Ulla, Yessica, Susanne och Karin som kom. Väldigt skoj att träffa Karin och Yazza igen eftersom vi inte har sett dom på så länge. Yazza har ju löpt och därför inte kunnat vara med på träningarna.


Susanne frågade om jag ville att vi skulle köra igenom Phoenix inför tävlingen och det lät som en bra idé. Tog ut honom från början och körde lite grann för att värma upp. Det gick riktigt bra så jag satte in honom i bilen igen för att han skulle få vila medan de andra körde klart. Sen tog jag ut honom och vi började med att lägga alla på en platsliggning. Dom låg i ordningen Amos, Phoenix, Yazza, Kenzo, Easy och Casper. La Phoenix mellan Amos och Yazza för att få maximal störning. Yazza som nyss hade löpt och Amos som har klivit upp under platsliggningarna på slutet.


Vi la ned hundarna och efter en stund studsade Amos upp och sprang framåt mot hindret och Yessica. HJÄLP tänkte jag, springande hundar har vi inte stött på under platsen. Hur ska detta gå? Men Phoenix låg och visade inga tendenser att kliva upp.


Kommenderades sedan igenom klass 1 och nu gick det inte lika bra. Hade en övertänd kille som vid ett flertal tillfällen studsade rätt upp i ansiktet på mig. Blev likadant sist jag satte in honom i bilen för att sedan ta ut honom och köra igenom honom. Måste fundera på hur jag ska gå till väga på tävlingen. Just nu lutar det åt att han får gå ut på en rastningsrunda i god tid innan start, sen vila i bilen. Därefter tar jag ut och värmer honom relativt nära inpå start och låter honom vara ute tills vi ska in. Får se om det är rätt taktik.


Är ju inte hela världen om det inte går bra på lördag men det vore skoj om han kunde få visa vad duktig han är. Momenten såg iaf b

Ovido - Quiz & Flashcards