Alla inlägg under juli 2008

Av phoenix - 19 juli 2008 11:03

Ja idag har vi haft sovmorgon eftersom det var rätt mycket igår. Väldigt skönt efter att vi stängt ut katterna ur sovrummet. Det var race på hög nivå mellan dem imorse. Då går det INTE att sova:) Nu är vi dock uppe och funderar på vad vi ska hitta på idag. Ska ut och se om jag kan få tag på en tvättid iaf för det behövs verkligen.


Blir nog en lugn dag, ska hålla tummarna ordentligt för Lena och Kaizer som är iväg och tävlar idag! Vi hoppas på framgångar för er!!! Typiskt Lena att jag missade dig mellan tallarna igår:)

Av phoenix - 18 juli 2008 10:55

Dagen började med ett besök på Upptaktslägret. Roligt att täffa alla där uppe men framföralt syster förståss samt Anna som jag inte sett sen lägret ifjol. Där fanns det en del att surra om. Visade sig att hon och Olle har köpt hus! Kul:) Phoenix tyckte att det var roligt att träffa Frida igen och hade även rätt roligt med Nils.


Det blev dock ett förskräckligt väder med regn som öste ned och även åska så vi packade in oss i bilen och åkte därifrån en timme tidigare än vad som var tänkt. Då var vi till Åsele och kollade på lydnadstävlingar. Var tänkt att vi skulle heja fram Annica och Figo till en första plats med första pris men det ville sig inte riktigt. Figge var totalt borta idag och gjorde inte många rätt. Gick med nosen i backen och verkade inte märka att matte pratade med honom.. Han låg till och med och sov innan han skulle in så det hade nog blivit lite mycket för honom med tävlingar två dagar före samt besökare hemma på gården. Vi hoppas att ni klarar det nästa gång istälet. Vi kommer hålla tummarna för er.


Hade mycket trevligt i alla fall och det var roligt att träffa Annica igen, var ju ett tag sedan sist. Mycket trevligt samtal hann vi med:)

Av phoenix - 17 juli 2008 10:47

Ja torsdagen tillbringades tillsammans med BK Örnens F 97 på Aggön på fotbollsläger. Jag har lovat Gizela att jag skulle följa med och hjälpa till med målvaktsträningen för deras lag. Klockan nio parkerade vi utanför Gizelas hus, lastade in alla grejer, hämtade upp Nellie och sen fot vi ut till Aggön. Där var det rätt lugnt medan tjejerna packade upp och inkvarterade sig i sina stugor så då tog jag och Gizela med hundarna på en liten tur i skogen så de fick kissa och bajsa.


Medan jag var på träningen så passade Gizela och Jörgen Phoenix.Han hade bra sällskap av Fox och hade jätteskoj, skönt det! Dagen fortsatte i samma stil, bus, lek, fotboll och massor av tjejer. Vi hade väldigt trevligt men det var en trött kille som kom hem. Det är jobbigt att vara utomhus en hel dag.

Av phoenix - 16 juli 2008 16:30

Var in på stan idag med Catta och Phoenix och promenerade runt. Ville se hur Phoenix skulle reagera som när det var liv och rörelse och en massa som hände runt omkring honom. Det gick jättebra, han var glad och sprallig hela tiden, var mycket att titta på och en hel del att lukta på. Han charmade nog en hel del människor. Ingenting upptäckte han som var det minsta läskigt:) Inte ens statyn på torget som Eliska var så himla rädd för...


Såg en rent bedrövlig syn dock. Gick förbi en tjej med den minimalaste kjol jag sett på länge. Nästan så att rumpkanten syntes under. Dessutom var hon inte alltför ung heller och borde kanske ha bättre vett kan man tycka. Men men, det är upp till henne... Synd bara för det är ju mycket yngre tjejer som ser upp till dom som är äldre. Man kunde ju önska bättre förebilder.


Igår var vi på torpet en sväng. Kul, Phoenix är verkligen förtjust i agilitybanan, tunnlarna springer han igenom utan att blinka. Den platta tunneln går han igenom om man håller upp den lite men han har inte fattat ännu att man kan krypa igenom även när den ligger. Då tror han att den är stängd:) Vi tränade även en hel del passivitet för det var ett annat ekipage där och tränade. Bra att bara få tillfälle att sitta tysta och titta på när andra hundar har skoj. Blir nog en tur upp ikväll med. Just nu ligger lilleman och sover. Mycket intryck som måste bearbetas efter stadsvandringen.  

Av phoenix - 16 juli 2008 12:06

De flesta som svarade på frågan hade rätt, det är Trolla som är till vänster och Phoenix till höger. Roligt att se att alla inte svarade samma svar. Jag tyckte inte att det blev helt bra eftersom jag inte fick några riktigt bra kort på Phoenix från valpträffen. Honom har man ju kort på sen tidigare och träffar hela tiden så man koncentrerade sig på att knäppa på dom andra. Det ledde till att han var betydligt yngre på sitt kort än vad Trolla var så jag trodde att det skulle bli för enkelt.


Men de är otroligt lika varandra sett till hela teckningen egentligen. Phoenix har lite mer vitt än Trolla, dels i nacken och dels så går hans vita teckning hela vägen från nosen och ned till magen. Hon har ett parti med rött innan det vita på bröstet börjar. Man kan även se på bläsen att det är lite skillnad. Trollas bläs viker av lite åt vänster på bilderna i höjd med ögonen och Phoenix´s åt höger. Lägger två enskilda kort på dem här nedan, Trolla överst och Phoenix under.

Av phoenix - 14 juli 2008 22:28

Blev inspirerad av Susanne och Kenzo... Nedan kommer ett kollage från valpträffen. Phoenix och syster Trolla är rätt lika varandra. Hade tyvärr inga bilder där de satt i samma vinkel... Vem är vem?

Av phoenix - 14 juli 2008 21:21

Ja jag kan bara konstatera att Mio och Molly har blivit riktigt bra kompisar! Dom befinner sig nästan alltid på samma lpats, endera leker dom tillsammans, sover tillsammans, äter tillsammans eller går på toa samtidigt:) Är så skoj att se dom! tror verkligen att dom får ut mycket av varandra. Enda nackdelen är väl att dom kanske blir mindre social med människor istället så jag får ligga i och hålla på med dom så mycket som möjligt.


Igår var vi på torpet. Roligt att se hur Phoenix drog mot agilitybanan. Han tycker visst att det är riktigt skoj. A-hindret var han över flera gånger idag med och svansen går som en propeller. Tunneln funkar jättebra, provade även på att böja den lite och det funkade bra iaf.


Idag var vi och spårade lite. La ett lite längre spår idag med en vinkel i. lät spåret ligga 30 minuter den här gången vilket är den längsta liggtiden han har haft. Han var som vanligt väldigt intresserad av spårbörjan. Stod länge vid första blodpölen innan han kom iväg. Hoppas det försvinner när han provat mer. Själva spåret gick bra, han tappade spåret några gånger men jag behövde aldrig hjälpa honom att hitta tillbaka till det igen. Var ytterligare en svårighet idag, spåret gick nämligen över en liten stig. Det hade ju Eliska väldigt svårt med. Phoenix tappade spåret men vände tillbaka och hittade det och gick då rätt! Duktig kille man har!


Träffade Lena och Kaizer en sväng idag. Grabbarna fick springa lösa och busa. Först var Kaizer inte så intresserad och tyckte mest att Phoenix var jobbig och efterhängsen men sen lekte han på fint med honom. Phoenix såg rätt perplex ut när Kaizer inte brydde sig om honom, Va - ALLA älskar mig ju, det måste du också göra! Vad är det för fel på dig????



Av phoenix - 13 juli 2008 15:28

Ja i fredags var det dags. Redan på morgonen lastade vi bilen full och styrde söderut. Stopp vid norra brofästet på Höga Kustenbron för att plocka upp syster som följde med som ressällskap. Vidare gick färden mor Timrå för ett stopp hemma hos Johanna, Henke och Fröken. Först var Phoenix lite reserverad, förvånande eftersom det brukar vara full fart när han träffar andra hundar. Men efter en liten stund var han som vanligt, busade en massa med Fröken och hade skoj. Liten miss när vi gick in för att fika, då gjorde han ifrån sig inne på köksgolvet. Men det är svårare när man inte är hemma. Johanna hade bakat en supergod paj!


Stannade ett tag men sedan var det dags att köra vidare. Stopp i Gnarp för inköp av godis:) Sen vidare med lunchstopp på Subway i Hudiksvall. Sämsta tjejen som jobbade där, hade inte koll på nånting.. Färden fortsatte efter rastning av Phoenix och nästa stopp blev i Valbo där vi köpte ett spel samt var på djuraffär och letade matbar till Mio. Fanns dock ingen:(


Vidare och nästa stopp blev inte förrän i Västerås där vi tankade. Sen fortsatte färden mot Katrineholm där vi käkade en god pizza. Hittade sedan en fotbollsplan där vi stannade. Släppte ut Phoenix och busade en massa med honom. Spelade lite spel och fördrev tiden. Frida vägrade ju sova tält och proppsade på att bilen är mycket säkrare så tillslut gav jag mig. Vi packade om allt. Packningen på förarsätet, kröp därefter in och la oss. Men då kom det en massa ungdomar så vi beslöt oss för att flytta. Packade om allt igen och körde därifrån, letade runt och hittade tillslut en liten badplats några km utanför Vingåker.


Packade om allt igen och jag la mig i baksätet medan Frida satt på passagerarstolen fram. När jag äntligen lyckades somna väcks jag av Frida- Jennie det är nån där borta säger hon och pekar. Tittar ut- Nope, ingen alls. Somnar om men väcks igen- Jennie jag kan inte sova! Somnar om väcks- det körde förbi en bil, jag är rädd:) Somnar om- Jennie det är obekvämt, kan vi byta plats? Flyttar om, somnar om, vaknar efter nån timme, kan inte sitta kvar, det gör för ont i nacken. Byter tillbaka, somnar om, Frida börkar runt och säger att jag kan sova, hon tänker sitta vaken ör det är obekvämt. Ut igen, jag lägger mig hos Phoenix men efter nån timme går det inte längre. Får kramp, ut igen och nu tar jag framsätet och lyckas uthärda till halv nio då jag bestämmer mig för att kliva upp.


Vi åker in till Vingåker och köper lite frukost. Käkar och sen tillbaka på fotbollsplanen en stund. Sen far vi ut till Bluenosers. Nästan först- Lukas är redan där tillsammans med Nanna och Annica. Sen kommer de andra i rask takt, Kasper från förra kullen sen Nellie, Trolla, Tess och Diva. Bara Perry som inte kommer. Massor av bus för valparna och fika för oss inleder dagen. Därefter blir det lydnad, apportering med både fågel och dummie. Phoenix tog alla fåglar och var mycket intresserad av dom. Morrade till och med när ett av syskonen ville låna hans pippi. Därefter visades trimmning samt hur det går till på utställning, blev grillning och en massa surr.


Mycket trevlig dag som avslutades med en jobbig men trevlig hemresa tillbaka till Övik. Kom hem strax efter två på natten. Tur att Phoenix somnade kvickt när vi gick och la oss:)

Ovido - Quiz & Flashcards