Alla inlägg under juli 2008

Av phoenix - 10 juli 2008 20:10

Imorse sov vi länge, ända till halv tio. Ut och kissade och bajsade och sen in och käkade frukost. La oss i sängen och läste tidningen och då ringer det på dörren. Var mamma och pappa som stannade till på väg hem från Umeå. Dom var nyfikna på att se hur mycket Molly hade växt. Tror dom blev lite förvånad över att se att Molly hade blivit två kattungar helt plösligt. Dom visste ju inte om att Mio flyttat in men tjejerna gjorde succé.


Därefter for vi iväg till Domsjö för att se om Monica hade tid att besikta Mio. Tyvärr var det fullbokat så vi får återkomma på tisdag istället. Passade på att ställa Phoenix på vågen - 10,5 kg idag!


Åkte vidare till Själevad och hälsade på hos Karin, Tobias och Yazza. Mycket skoj tyckte Phoenix att det var att busa med Yazza. Han tyckte även att hon luktade mycket gott och när han fick lov att snusa henne i stjärten ordentligt var lyckan total:)


Tobias var dock en lite farlig typ eftersom att där Tobias befinner sig finns det allt som oftast även nåt läskigt som låter mycket. Idag var största skräcken Tobias sparkbil som han åkte omkring på. Huvva vilken läskig sak. Men med lite övertalning så gick han fram till den:)


Fick även massa hjälp av Karin, hon lagade Phoenix tygbur som han hade rivit hål i och ryckte bort en massa valpludd på öronen. Nu ser ju killen ännu mera vuxen ut- hjälp vad det går snabbt! TACK snälla gulliga Karin för hjälpen!


När vi kom hem så var det dags att käka middag med Lena, mycket trevligt med roligt surr och skvaller. Vi borde ha gjort det där iaf Lena... Nu ligger Phoenix och sover och vilar upp inför helgens bravader.

Av phoenix - 9 juli 2008 17:51

Ja igår var vi i Kramfors och kollade på lydnadstävlingar. Jag och Phoenix skjutsade min syster ned redan på förmiddagen och tillbringade dagen i mamma och pappas hus. De var i Umeå så Frida hade lovat sköta om Freja. Passade på att tvätta bilen när vi hade tillgång till vattenslang så nu är den fin inför helgens bravader.


När vi kom till Väja så såg vi inte till någon av våra kompisar så vi satte oss ute och väntade. Då kom det fram en tjej med en tollarvalp! Visade sig att denna var ca 2 veckor äldre än Phoenix och kom från Renarders kennel. Hon skulle tävla med sin vuxna hanhund som jag idag insåg är halvbror till Phoenix! Båda två är söner till Ehmil, synd att man inte visste det då!


Först in på banan var Fox. Under platsliggning klev en pudel upp i en av grupperna, gick fram till Rottweilern som låg bredvid och ställde sig och nosade på den. Rottisen låg kvar ända tills kvinnan som ägde pudeln kom och hämtade den, när hon skulle gå iväg klev rottisen upp och då blev det lite bråk dem i mellan... Foxen skötte sitt program väldigt fint, fick höga poäng genomgående, sen kom hans paradnummer- Ställande under gång. Brukar inte vara nåt problem men när Gizela var på väg tillbaka igen så satte sig plötsligt Fox ned och åkte kana på baken. Tydligen började det klia alldeles fruktansvärt och då fick han så klart en nolla på det momentet. 30 poäng borta direkt och Foxens LP-rosett var borta. Blev ett andra pris istället. Vi håller tummarna vid nästa start istället!


Easy klarade sig lika fint. Linförigheten såg riktigt bra ut idag, den är annars varken Easys eller Ullas favorit men nu fick han en 7:a. Men sen körde det ihop sig på samma ställe som för Foxen. När Ulla kommenderade stanna så tyckte Easy att hon sa ligg så han la sig och även han fick då en nolla och blev av med 30 poäng. Även Easy fick ett andra pris men hade fina poäng i alla andra moment.


Tycker att det var fina insatser av Övikingarna idag. Ni var duktiga sen får man ta att det strular ibland. Men jag förstår vad du menade Ulla! Jag tänker ju exakt lika som dig i den frågan:) Lite kuriosa, tredje tollaren, Phoenix halvbror Sigge nollade också ställadet och fick ett andra pris. Är det nån speciell tollargen som lyser igenom???

Av phoenix - 9 juli 2008 17:45

Var tvungen att gå ut och kasta truten igen för att se om det var en engångsföreteelse. Sagt och gjort, tinade pippin och tog med syster och Phoenix ut igen. Nu var han med direkt och studsade iväg direkt när jag kastade fågeln. Jätteduktig var han på att bära trots att fågeln är så pass stor. Han tappade taget ibland men då stannade han direktoch plockade upp den igen. Han var relativt duktig på att komma med pippi även idag men några gånger vart frestelsen för stor och han la sig med den.

Av phoenix - 9 juli 2008 17:31

Ja nu har familjen utvidgats med en till kissemiss. Hade ju tre stycken men Magda gick ju bort i julas och Freja bor numera hemma hos mina föräldrar. Hade länge tänkt att två skulle få räcka men när Susanne mailade bild på sitt nyaste tillskott, lilla Mia (numera Mio) så kunde jag inte säga nej. Det var det sötaste jag någonsin skådat.


Redan när jag skaffade Magda hade jag bestämt att det skulle bli en långhårig katt men när hon växte upp så försvann lurvet i pälsen och hon utvecklades till att i bästa fall kunna kallas semilånghårig om ens det. Sen dök Molly upp och det såg ju ut som att hon skulle bli långhårig men hon blir bara mer och mer korthårig.. Med Mio tror jag lyckan har vänt, hennes päls är nåt helt annat än vad både Magda och Molly har visat upp. Så nu gör vi ännu ett försök att få en långhårig kisse här hemma.


Det har fungerat väldigt bra med Molly och Mio. De har jagat varandra, busat och härjat sen hon kom hit. Tror att dom två kan få det riktigt trevligt ihop framöver. Mio verkar ha kommit bra tillrätta här, hon har kissat och bajsat på rätt ställe samt ätit en massa torrfoder. Måste försöka skaffa en matskål till henne med. Frejas skickade jag ju till Kramfors när hon flyttade dit och det vore ju lite elakt att inte ge Mio en egen med.


Här kommer lite bilder på underverket. Tack till Susanne och Djurskyddet för att jag fick köpa både henne och Molly!

Av phoenix - 8 juli 2008 01:17

Tog ut en trut ur frysen idag för att se vad Phoenix skulle säga om den. Först var han intresserad men stod mest och luktade på den. Efter en stund tog han dock upp den och sen apporterade han trut som om han inte hade gjort annat. Han kom dessutom in med dom till matte!!! Han brukar ju ha en tendens att vilja behålla bytet och lägga sig och tugga på det men inte idag! Är sååå stolt över lilleman! Eliska vägrade ju att ta upp truten så nu kan han nåt som hon inte kunde:)

Bilderna blev inte de bästa men det syns iaf:)

Av phoenix - 7 juli 2008 00:14

Idag har vi haft en lugn dag, jag har bakat och fixat lite hemma och Phoenix har mest legat och sovit. Med jämna mellanrum har vi dessutom hållit tummarna för Yazza och Kaizer som är och tävlar på olika håll. Det gjorde tydligen susen för Kaizer tog en pinne i agility och Yazza blev 4:e bästa tik i ukl. Grattis bägge två, ni är sååå duktiga. Var rätt skönt med en lugn dag där vi inte var ute på en massa upptåg.


Phoenix var så söt imorse. Jag satt i soffan och då hoppade han upp bredvid mig (ja matte har blivit vek och låter Phoenix vara i soffan, skäms). Då börjar han att böka runt mellan mig och soffryggen. Jag antar att han har hittat nåt som ligger där och flyttar mig för att han ska kunna ta fram det. När jag vänder på huvudet så ser jag- jo lilleman har rullat ihop sig och lagt sig på mattes plats:) Tittar undrande på mig, vad står du där och glor för? Sätt dig på andra sidan du verkade han säga:) Dom kan vara uppfinningsrika dom små liven...


Han har även börjat visa små tecken på avundsjuka. Igår satt jag på köksgolvet och han låg bredvid. Då kom Molly och klättrade upp och la sig i mitt knä. Det skulle hon inte ha gjort tyckte Phoenix. Snabbt klättrade han också upp och bökade till sig så att Molly trillade ned. Det är HANS matte ingen annans... Gjorde om det flera gånger eftersom jag envisades med att sätta ned honom och ta upp Molly igen. Detta måste vi öva mer på:)


Min syster kom på besök idag.  Vi tog en tur till skogen där Phoenix fick springa lös lite samt att han fick köra ett "personsök". Jag gick iväg och gömde mig medan han satt kvar med Frida, Nog visste han vem som är matte, massor av pip och gnäll samt en beslutsam strävan att få följa efter när jag gick. Första försöket hade han väldiga problem med men sen gick det ganska bra tycker jag. Han verkade ha skoj i alla fall.


Nu är det dags för sängen och börja ladda inför bus med Casper imornkväll!

Av phoenix - 5 juli 2008 23:47

Började dagen med ett besök hos Susanne och Kenzo för att låna lite specialmat åt Molly som är lös i magen. Som tur är så är hon pigg iaf och verkar inte må allt för dåligt, full fart har hon haft hela dagen. Phoenix tyckte att det var super att få träffa Kenzo och busa lite. Han hann även med att smita upp på övervåningen och snatta lite kattmat:( Jag fick fika och dagens ranson av skvaller, tack Susanne! Karin ringde till Susanne och rapporterade om dagens bravader. Yazza slog till igen och blev nu andra bästa tik och fick reserv-cacib! Vad månne bliva av detta ekipage? GRATTIS SÅ HIMLA MYCKET!


For hem och ägnade några timmar i köket! Bakade bröd, gjorde krabbröra och lagade middag! Duktig Jennie:) Extra plus eftersom jag faktiskt diskade upp allt direkt med, inget berg idag inte, wihooo!!!


På kvällen hade vi lite tråkigt så jag bestämde mig för att ta med Phoenix och åka upp på hundtorpet. Trodde givetvis att man skulle vara helt allena där uppe eftersom klockan var halv åtta på en lördagkväll men ack så fel jag hade. Annica var där med Kimba, Öxo och Tino. Fick en surrstund med henne och Phoenix busade som en galning med Tino. Men nu fick han se sin överman. Hängde inte helt med i svängarna när Tino satte fart men åhh vad härliga dom var! Tino var hur snäll som helst med lileman, nästan för snäll. Kunde nog med gott samvete ha sagt ifrån till Phoenix ett par gånger.


När dom hade åkt så provade vi på vad Phoenix skulle tycka om tunneln på agilitybanan idag! Inget problem, han gick igenom och verkade tycka att det var rätt skoj! Fåt jobba vidare med dom så han lär sig att gå igenom även om inte matte lockar på andra sidan. Men det kommer, han är ju bara babyn ännu. Ska inte stressa honom utan vi tar det i lugn takt.


Imorn kommer eventuellt min syster hit! Ska bli skoj i så fall:)

Av phoenix - 4 juli 2008 17:02

Ja idag trotsade vi det fina vädret och drog till skogs (Ottelandet). Kopplade Phoenix i skuggan och la ett kort viltspår, ca 75 meter kanske. Tog sedan Phoenix och lekte lite på andra sidan stigen medan spåret fick ligga till sig lite. Har ju inte haft någon liggtid alls tidigare men nu fick det ca 10 minuter iaf. Han tog an spåret direkt, hade några tappt men hittade tillbaka till spåret på egen hand och hittade klöven som han stolt hjälpte matte att ta tillbaka till bilen.


På hemvägen så passerar man Carinas hus, tittade dit och såg att Eliska tydligen var hos hennes granne medan Carina är i Stockholm. Kunde inte förmå mig att åka vidare utan svängde in på parkeringen. Gick bort och presenterade mig och frågade om jag fick hälsa på henne. Jo självklart fick jag det. Gick fram till kompostgallret bakom vilket både Eliska och Vilma satt. Åhhh vilken glad tjej det blev. Hoppade nästan över gallret för att få hälsa detta trots hennes ENORMA kroppshydda.


Vilka känslor som övermannade mig! Tårarna bara rann nedför kinderna (och gör fortfarande då jag tänker på det). Vilken kärlek jag känner till denna hund och den är så besvarad. Fick komma in på saft och hembakade bullar och vi satt och pratade en lång stund. Eliska var trött, det märktes men hann med att hämta en boll som hon ville leka med, hämtade den två ggr innan hon inte orkade mer. Då låg hon bredvid mig på backen och flämtade. Gullegumman! Tycker så enormt mycket om dig Eliska!


Fick känna på hennes goa valpmage:) Var jobbigt dock när jag skulle åka därifrån och måste se när hon tittade efter mig. När vi skulle gå så tog grannen bort kompostgallret så jag slapp klättra över med Phoenix i famnen och då smet hon ut trots att hon hade fått tillsägelsen att stanna kvar. Det gör ont att se henne då:( Men snart får hon annat att tänka på när babyvalparna kommer. Lillgumman! Man ville ju nästan lasta in henne i bilen och ta med henne hem. Tur man har Phoenix så man har nåt som håller en sysselsatt. Älskar ju honom över allt annat med men Eliska kommer alltid ha en plats i hjärtat!


Ja det var en smärtsam men underbar stund på en och samma gång. Det är fantastiskt vilka känslor som ett djur kan framkalla. Tack snälla för titten och fikat! Det betydde massor:) Har ju inte ens sett Liskepisk sen jag lämnade henne hos Carina när hon började löpa så det var jätteskoj.


Ovido - Quiz & Flashcards