Alla inlägg under juli 2008

Av phoenix - 4 juli 2008 11:01

Oj vad fort tiden går nu mera. Idag har Phoenix tappat sin första tand!!! Det måste firas, får se vad matte hittar på för något:) Tänk, känns ju som igår som man var och hämtade honom. Blir en alltmer självständig kille som stundtals är totalt döv när matte ropar och i nästa stund är en babykille som kommer och kryper upp i mattes knä. Kul att han växer och blir större men samtidigt mysigt när han vill vara liten och mysa hos matte!


Funderar på om jag ska anmäla honom till valpkurs som startar i augusti, lite sugen men inte helt säker ännu. Får se hur jag gör. Dessutom funderar jag på att anmäla grabben till en inofficiell utställning med, inget bestämt i den frågan heller. Idag håller vi tummarna för kompisen Yazza som är och provar lyckan i Stockholm på utställningarna där! Vi tror på dig gumman:)

Av phoenix - 2 juli 2008 16:52

Haha, uttrycker inte de här bilderna allt??? Dom är ju sååå söta killarna:)


...Intresse, initiativ, uppvaktning, avslag, sorg, ånger, förlåtelse, kärlek...

Av phoenix - 1 juli 2008 22:51

Igår var det en fullspäckad dag. Vid nio började vi bli klara att ge oss av, kom dock på att det skulle bli jobbigt att bära allt OCH ha med mig Phoenix till bilen. Kom då på den smarta idéen att jag kan lägga packningen på balkongen och så tar jag det den vägen. Sagt och gjort jag öppnade dörren för att bära ut allt. Tror ni inte att Molly smet ut då och dessutom hoppade ned på marken. Hon har ju aldrig varit ute ensam så det kändes inte så bra att första gången skulle vara när jag ska vara borta hela dagen.  Bara att stänga in hunden och sticka ut och leta efter henne. Som tur var så kom hon relativt snabbt igen.


Något försenade så for vi ned på djursjukhuset, skulle väga Phoenix. Idag vägde han 9,5 kilo. Upp två kilo på 1½ vecka alltså! Vidare för att hämta upp Catta och till Själevad där matsäck inhandlades. Sen styrde vi mot Ullånger och vidare in i Höga Kustenområdet. Vi började med ett besök i Norrfällsviken, blev rastning, lite bad och inköp av rökt sik. Nästa stopp blev i Bönhamn, dock väldigt kort. Promenerade genom byn och tittade sen tillbaka till bilen. Träffade ett par som blev mycket intresserade av Phoenix.


Sen blev det ett lunchstopp i Barsta, lunchen var god men DYR! Vidare gick färden mot Rotsidan där dagens längsta stopp blev av. Vi åt jordgubbar på klipporna, Phoenix smakade också en gubbe:) Sen ägnade vi oss åt att busa med lilleman samt fotografera honom. Huvva vad svårt det är att få till fina kort. Måste öva på att ställa upp honom. Han tror att han ska sätta sig:) Därefter var det dags för hemfärd till Övik igen, Catta skulle nämligen jobba.


På kvällen var vi till Järved och tränade. Först blev det lite bus hemma på Ullas gård innan vi gick bort på fotbollsplanen. Valparna inledde med passivitetsträning medan vi körde igenom Easy på klass ett. Det skötte dom rätt bra, en del pipande blev det dock. Sen tränade vi, lite position och inkallning. Dom börjar bli riktigt duktiga killar! Lite bus hann dom med i skogen med innan vi gick tillbaka. Längs vägen träffade vi på en del folk och alla blir helt betagna i de två små. Dom är ju söta var för sig men tillsammans blir dom helt oemotståndliga:)


Tillbaka på gården hos Ulla trodde vi att dom skulle vara trötta men icke, gud vad dom busade, sen liten kort paus, dricka vatten och sen på varandra igen. Om vi inte dämpade dom så skulle dom nog aldrig ge sig. Dom tycker verkligen att det är roligt med varandra. Den här gången var det Phoenix som var herre på täppan, tidigare har ju Casper varit högst:) Får se hur det blir nästa gång.


När vi kom hem igen var det en trött kille som la sig nedanför matte och sov:)



Ovido - Quiz & Flashcards