Alla inlägg den 3 september 2009

Av phoenix - 3 september 2009 21:11

Jag har nog alltid känt att nån gång i framtiden kommer jag ha mer än en hund men den tanken har alltid varit en dröm för framtiden. Jag har inte funderat i dom banorna överhuvudtaget men i början på veckan fick jag ett erbjudande som förändrade allt.

Jag var ju upp till Brunflo i helgen tillsammans med Ulla för att titta på C-kullens funktionsbeskrivning och efter beskrivningen var vi, som jag berättat tidigare, hem till Lena och åt och surrade. Där hemma fanns det tre små tollarvalpar på 9 veckor som tultade omkring i hagen ute på gården. Direkt när jag kom fram till hagen så syntes en. Han var otroligt karismatisk och hade en härlig energi. Det där är MIN HUND sa jag och lyfte upp honom. Helhärlig kille med mycket bus, energi och vilja. Tur att han redan var bokad...


Dagen efter får jag ett mail där det visar sig att köparen backat ur samma morgon som killen ska hämtas och ett erbjudande om att få köpa honom finns. Första tanken var nog, typiskt att det är nu, men ju mer jag tänkte på det desto mer sugen blev jag. Kände till slut att jag inte kunde tacka nej. Han är efter en hane som jag kikat på länge och VERKLIGEN gillar och han är den typen av hund som jag vill ha. Frida bor fortfarande här vilket innebär att passningen av honom i princip alltid är löst. Vem vet hur länge hon finns kvar. Väljer jag att vänta kommer jag inte ha möjlighet att välja föräldrar utan får anpassa mig efter tiden. Får välja en kull som föds rätt tid på året oavsett vem det är efter. Nej jag kände att tar jag inte den här chansen så kommer jag att ångra mig!


Pratade med lite olika människor med mer erfarenhet än mig och alla höll med. Ta chansen när den finns! Phoenix är en väluppfostrad och lugn kille och ingen trodde att det skulle bli problem bara på grund av åldern. Så nu är det bestämt, vi tar chansen och hoppas att vi kan ge Tuvalyckans Dice ett bra hem. Ser verkligen fram emot det här, det ska bli otroligt roligt och stimulerande. Jag tror på det här och tänker se till att det blir bra!


Tack till Lena som låter mig köpa Dice, Ulla som bjöd med mig på resan till Brunflo och till min familj som hjälper till!


Här kommer två bilder på lilltrollet:)




Ovido - Quiz & Flashcards