Alla inlägg den 18 september 2009

Av phoenix - 18 september 2009 10:53

Igår tyckte jag att det var på sin plats att ta med Phoenix på en promenad utan Dice. Den lille vilden uppskattar ju inte att åka ryggsäck så det blir inte mycket till promenader för Phoenix när han är med. Vi åkte till Sörliden för att promenera lite i skogen där bakom och mot Järved. När vi kommit uppför backarna till stigen så får Phoenix plötsligt en himla fart framåt. Ropar på honom och då stannar han motvilligt. När jag kommer runt kröken ser jag vad som fått fart på honom. Där är nämligen Ulla, Easy och Casper en bit fram på stigen:) Vi skulle samma väg så vi gjorde sällskap. Glada grabbar blev det!


På slutet av promenaden stannar alla tre hundarna upp och skäller mot någonting. Vi ropar på dom och efter att arga rösten plockats fram kommer dom tillbaka. Framför oss på stigen kommer ett par med en Rottweiler. Ulla ropar att dom inte får komma fram till våra hundar och då blir karln så himla sur och börjar fjanta på om att hundarna måste ju få leka....Säger en del nedvärderande saker om Ulla och fånar sig. Blir så himla less på såna människor som inte kan respektera andras önskan. Vi ville ju inte ha något bråk och risken finns ju om fyra vuxna hanhundar som inte känner varandra sen innan ska träffas... 


Kul med oväntat sällskap i skogen! Nu blev promenaden mycket roligare:)

Av phoenix - 18 september 2009 10:46

Ojojoj vad energi det kan finnas i en sån liten kropp:) På kvällarna är Dice helt i sitt esse. Hoppar runt och skäller och inbjuder Phoenix och oss till lek. Phoenix tittar på honom med en blick som äger typ - ORKA! Sen lägger han sig ned och vilar... Dice klättrar på honom och biter i pälsen på honom och har han tur så lyckas han få igång Phoenix en stund.


Bits gör den lille vilden ofta och gärna:) Efter ett tag blir han för våldsam och biter så det gör ont. Då säger man ifrån och då blir han helt otroligt smörig och mysig och pussar en på munnen. Direkt som man förlåter honom så är det glömt och han bits lika mycket som innan:)


Ska försöka knäppa lite nya bilder på honom ikväll. Är ju så himla svårt när han inte är stilla...Sen ska vi ge oss på en vägning med för att se hur han ligger till gentemot Phoenix. Han vägde 7,5 kg när han var 12 veckor och Dice blir ju 12 veckor på söndag...

Ovido - Quiz & Flashcards