Alla inlägg den 8 september 2009

Av phoenix - 8 september 2009 20:52

Vi var just ut och kissade jag, Phoenix och Dice. I vanlig ordning kom Selma, äldsta kissen när vi var ute på gården. Hon gör ju ofta så, kommer och vill följa med in när man går in igen. Jag öppnade porten och hundarna och Selma rusade in i trapphuset och Selma stannade vid vår dörr. Vad gör då Dice? Jo han leker verkligen med döden genom att hoppa upp på Selma och jucka på henne. Inte bara en utan flera gånger hinner han med innan jag öppna. Sen springer Selma in med Dice efter. Hör hur hon fräser åt honom och när jag hinner ikapp dom i köket sitter hon på en stol med Dice nedanför.


Selma är ju en katt som är otroligt sur och otrevlig mot andra katter men hundar är hon himla snäll emot. Har aldrig varit dum mot Phoenix och inte ens nu under dessa omständigheter säger hon ifrån ordentligt! Hon är bara för skön! Höll på att skratta ihjäl mig när jag såg vad Dice gjorde. Han tror verkligen att han är nåt den här killen! Han juckade ju till och med på Phoenix första gången de träffades...


I övrigt har vi varit och köpt fågel idag så nu kan vi träna vilt igen. Blev även en hare:) Sen tränade vi lite lydnad på Skyttis med Phoenix. Är så himla nöjd med honom. Hoppas han går lika bra på lördag om vi kommer så långt som till lydnaden förståss. Tyvärr var det lägdspår vilket inte är vår favorit men vi ska göra vårt bästa. Hoppas bara att min förkylning går åt rätt håll... 

Av phoenix - 8 september 2009 16:01

Nu är vi precis hemkomna efter en skogstur. Dice lallade på och gjorde sitt bästa för att undvika att hamna på bild. Till Phoenix la jag ut en sökruta som han löste mycket bra. Är så roligt att se honom jobba nu. Han är helt med på det man ska göra och vill verkligen vara med.


Igår var jag och tränade med Yessica och Ulla. Vi jobbade med apportering och fortsatte med samma upplägg som förra veckan. Gick superbra. Den här gången valde vi att inte introducera sökområdet innan utan riktade bara och skickade. Alla hundarna löste det klockrent! Områdena börjar bli inkörda nu så till nästa vecka ska vi försöka utveckla övningarna ännu ett steg. Dice fick följa med, han satt i komposthagen bredvid kastaren och skötte sig ypperligt, inte ett knyst sa han. Lite gnäll bara när vi bytte kastare och han blev ensam en liten stund.


                         

Ovido - Quiz & Flashcards