Alla inlägg under september 2009

Av phoenix - 20 september 2009 09:49

Igår blev det en tidig morgon för att jag skulle hinna rasta båda hundarna, äta frukost, packa ned grejerna i träningsväskan och hinna i tid tills Ulla skulle hämta oss. Vi hade nämligen bestämt oss för att träna lägdspår på förmidagen och sedan åka bort och kika lite på agilityn som hade tävlingar i Överhörnäs. När vi kom ut på Genesön till "vår" lägda var det dock upptaget. Såg ut att vara nån skyddsträning eller liknande. Vi blev lite ställda kan jag lova, vart skulle vi nu hålla till. Vi beslutade oss för att det fick bli skogsspår istället och fortsatte därför till Åviken. Väl framme gick vi ut tre stycken spår. Phoenix fick ett som var ca 400 meter tror jag.


Sedan tog vi med oss grabbarna till stranden där de fick rasta sig och leka lite. Full fart som vanligt var det och de tre vuxna badade. Dice har inte vågat sig på bad ännu. Efter 45 minuter åkte vi tillbaka till spåren och jag la ut ett litet korvspår till Dice med små korvbitar i. Blev väl totalt kanske 5 meter eller nåt:)


Easy var först ut på sitt spår. Han har en sån drivkraft i början av spåret. Går alldeles för fort och då slår han kraftigt efter spåret. Men han dras till pinnarna även om han hamnar några meter på sidan om dom. Efter första vinkeln lugnade han ned sig och då spårar han bättre. Dock blir det fortfarande en hel del slag över spåret. Han är oförskämt bra på att hitta pinnarna. Har än så länge aldrig missat någon!


Phoenix gick ut som nummer två. Han visste precis vad han skulle göra. Vek av från stigen där jag gått in till spårstarten självmant och jag behövde aldrig uppmana honom att ta rätt på spåret. Han tappade lite alldeles innan spårstarten men jag valde att låta honom lösa det på egen hand och det lyckades han med. Första sträckan fanns det en pinne på och den hittade han, kom precis rätt på den. Andra sträckan passerade över en bred stig vilket han haft problem med tidigare. Då har han velat vika av längs stigen även om spåret fortsatt rätt fram men det löste han utan problem idag. På den här sträckan hade jag ingen pinne men när vi nästan var framme vid vinkeln så ser jag att det plötsligt är två bärplockare som befinner sig vid sista sträckan och spårslutet. Fan tänker jag, hur ska dte här gå. Det här kommer bli för svårt...


Phoenix har dock inte sett dom och tar vinkeln utan problem. På terdje sträckan hittar han pinne nummer två, även denna gång kommer han rätt på. Vi fortsätter och han tar nästa vinkel med. När han sen hunnit ett par meter in på sista sträckan tittar han upp och ser bärplockarna. Nu är det kört tänkte jag, han kommer skälla på dom men inte då, han vänder tillbaka huvudet till spåret och jobbar vidare. Får ett litet tapp men ringar in på spåret igen. Hittar spårslutet som bara befinner sig någon meter från den ena bärplockaren. Är så imponerad av honom!


Näst på tur var Cappe. Han tar an sitt spår jättebra och spårar rakt och fint i spårkärnan. Tar första pinnen utan problem och så även vinkeln. Han får också passera en stig men det bekommer honom inte. Andra sträckan går lika fint, inga problem alls. Vid sista vinkeln kommer han tydligen på att han måste kissa så det gör han länge och väl:) Fortsätter sedan spåret utan pardon. När vi börjar närma oss spårslutet ser han trött ut men han fixar det och går rätt på sista pinnen! Han var otroligt duktig idag Casper. Var så roligt att se!


Sist ut var lille Dice. Tog ett tag innan han kom på vad han skulle göra men sen löste han sitt lilla spår med. Duktig kille! Dagen avslutades sedan med att titta på agilityn. Var riktigt trevligt, ett bra arrangemang!

Av phoenix - 19 september 2009 00:06

Någon som vet vad det här föreställer??? När vi tränade apportering i onsdags hittade Phoenix detta i skogen. Han plockade upp en bit i munnen och jag skulle ta den ifrån honom. Men när jag tog tag i den så släppte jag fort för det var SÅ äckligt. Ulla fick tag i Phoenix och tjurbände för att få upp munnen på honom så att vi kunde skaka ut det men han VÄGRADE... Till slut lyckades få ut det ur munnen på honom och ta honom därifrån. Vet inte vad det var men det påverkade alla tre hundarna ordentligt. Ingen kunde riktigt fokusera på uppgiften så tydligen var det verkligen intressant.


Är det någon som vet vad det var för något???


        

Av phoenix - 19 september 2009 00:03

Försökte knäppa lite nya bilder på Dice ikväll men det är otroligt svårt. Han vill inte vara stilla och kommer såååå nära kameran. Detta är vad jag lyckades åstadkomma. Var dessutom och vägde honom idag. 5800 gram vägde lilltrollet idag... Phoenix vägde 7,5 kg när han var 12 veckor, Dice blir 12 veckor på söndag så nog är han mindre än storebror var. Precis som jag hade på känn...


            

Av phoenix - 18 september 2009 10:53

Igår tyckte jag att det var på sin plats att ta med Phoenix på en promenad utan Dice. Den lille vilden uppskattar ju inte att åka ryggsäck så det blir inte mycket till promenader för Phoenix när han är med. Vi åkte till Sörliden för att promenera lite i skogen där bakom och mot Järved. När vi kommit uppför backarna till stigen så får Phoenix plötsligt en himla fart framåt. Ropar på honom och då stannar han motvilligt. När jag kommer runt kröken ser jag vad som fått fart på honom. Där är nämligen Ulla, Easy och Casper en bit fram på stigen:) Vi skulle samma väg så vi gjorde sällskap. Glada grabbar blev det!


På slutet av promenaden stannar alla tre hundarna upp och skäller mot någonting. Vi ropar på dom och efter att arga rösten plockats fram kommer dom tillbaka. Framför oss på stigen kommer ett par med en Rottweiler. Ulla ropar att dom inte får komma fram till våra hundar och då blir karln så himla sur och börjar fjanta på om att hundarna måste ju få leka....Säger en del nedvärderande saker om Ulla och fånar sig. Blir så himla less på såna människor som inte kan respektera andras önskan. Vi ville ju inte ha något bråk och risken finns ju om fyra vuxna hanhundar som inte känner varandra sen innan ska träffas... 


Kul med oväntat sällskap i skogen! Nu blev promenaden mycket roligare:)

Av phoenix - 18 september 2009 10:46

Ojojoj vad energi det kan finnas i en sån liten kropp:) På kvällarna är Dice helt i sitt esse. Hoppar runt och skäller och inbjuder Phoenix och oss till lek. Phoenix tittar på honom med en blick som äger typ - ORKA! Sen lägger han sig ned och vilar... Dice klättrar på honom och biter i pälsen på honom och har han tur så lyckas han få igång Phoenix en stund.


Bits gör den lille vilden ofta och gärna:) Efter ett tag blir han för våldsam och biter så det gör ont. Då säger man ifrån och då blir han helt otroligt smörig och mysig och pussar en på munnen. Direkt som man förlåter honom så är det glömt och han bits lika mycket som innan:)


Ska försöka knäppa lite nya bilder på honom ikväll. Är ju så himla svårt när han inte är stilla...Sen ska vi ge oss på en vägning med för att se hur han ligger till gentemot Phoenix. Han vägde 7,5 kg när han var 12 veckor och Dice blir ju 12 veckor på söndag...

Av phoenix - 17 september 2009 21:40

Igår var jag och Ulla i Gullänget för att träna lydnad med grabbarna. Vi körde en hund i taget och alla gjorde bra ifrån sig. Först ut var Cappe som fick öva de olika momenten i klass ett. Han är jätteduktig och kommer få riktigt bra poäng när han väl kommer till start. Ska bli så roligt att följa honom på tävlingsbanorna. Han är en superhärlig hund som vill så himla väl!


Sen var det Phoenix tur. Med honom körde jag lite blandade moment ur klass två. Han var helt med idag och ville verkligen göra rätt. Det var inga som helst problem att bära Ullas apportbock heller. Vet inte varför det strulade på tävlingen. Var riktigt roligt att köra honom!


Easy stod näst på tur. Han körde lite blandat ur klass två och tre. Villig kille som gjorde sitt bästa hela tiden. Han är otrolig den hunden. Vill alltid göra Ulla till lags och lär sig allt snabbt! Dom är verkligen ett team dom två.


Sedan körde vi alla hundarna ytteligare en vända. För Caspers del så körde vi igenom klass ett med kommendering och jag filmade. Ska sätta ihop filmen i helgen och sen får vi se om Ulla vill visa upp den offentligt. Med Phoenix körde jag lite moment ur klass tre vilket han klarade bra. Jobbade med hoppapport och sättande under gång samt lite grunder till läggande under inkallning. Easy fick fortsätta med klass tremomenten.


Barbro kom förbi och kikade lite på Dice så då la vi en platsliggning med våra tre killar och hennes Zäta. Gick fint så vi är helnöjda med träningen! Dice fick komma ut och busa efteråt. Körde även lite inkallningar med honom!

Av phoenix - 16 september 2009 12:27

Igår var jag och Ulla uppe på Åsberget och tränade fågel. Tyvärr jobbade Yessica så hon och Amos kunde inte vara med. Det innebar att vi inte kunde jobba på linje som vi vant oss vid utan fick ta en hund i taget. Märktes framförallt på Phoenix att han mår bra av konkurrensen på linjen. I första omgången startade han kanon, bra tempo, tog fågeln i farten och in med den. När han märkte att han inte hade någon konkurrens så föll tempot och han blev slarvigare. INTE bra!


Casper ville inte ta fågeln till en början men på slutet av träningen var det inte några problem. Då var han helt med och ville plocka pippi. Easy var det inga problem med pippin inte, snarare tvärtom. Ville inte ta dummysar när man kan få fågel. Phoenix körde, förutom i första omgången, med sitt sedvanliga snusande på pippin. Måste fortsätta öva.


Efteråt fick Dice testa pippin med. Wihhooo, då försvann allt vad bra inkallning heter. ÄR MIN PIPPI sa han och behöll den. Pippin skulle DÖDAS! Får köpa egna fåglar åt honom om han ska fortsätta så här. Annars har vi snart inget träningsvilt:)

Av phoenix - 13 september 2009 14:44

Imorse startade jag och Phoenix tidigt medan Dice fick stanna hemma med Frida. Vi skulle nämligen till Härnösand för att för första gången prova på brukset. När vi kom ned var det lottning och jag drog sista startnumret som var 9. Sen åkte vi ut till spåren som var på lägda, vilket jag hade oroat mig för. Fick vänta lääääänge innan det var dags för mig att gå ut spåret, blev ett u-spår på en väldigt blött underlag. Sen var det en lååång väntan igen innan det var vår tur.


Phoenix gick på spåret fint och spårade klockrent tills han var kanske två meter från pinnen, då tappade han och lyckades därmed missa pinnen. Huvva nu ökade nervositeten men han redde ut spåret fint och hittade de resterande två pinnarna:) Första målet för dagen var uppnått, nämligen att ta sig vidare från spåret:) Fick 7 poäng av båda domarna.


Budföringen var jag nervös för. Har nästan inte testat med okänd förare men det gick riktigt fint. Full fart ut, satte sig fint hos mottagaren och fint tillbaka igen. Kan inte bli annat än 10:a sa domarna:)


Slutligen lydnaden då. Platsen gick fint, lugn och trygg och tior av båda domarna. Linförigheten gick jättebra, liten miss i ett sättande samt att han tappade positionen i språng... Men 9 och 8,5 är jag SÅ nöjd med. Framförgåendet kan vi nite men med ett par DK fick vi 5 av bägge domarna vilket är bättre än jag räknat med. Läggandet gick bra, 10 av bägge domarna. Inkallningen var lite tempofattig men 9 och 8,5 fick vi betalt. Apporteringen strulade som vanligt, 6 och 7,5 fick vi. Slutligen hoppet där han slarvar lite och slår i på uthoppet men med betalningen 8 av båda domarna.


Blev en nervös väntan eftersom man inte alls är insatt i poängräkningen i bruks men slutligen var det prisutdelning. Phoenix slog till med 260,5 poäng, KLASSVINST OCH UPPFLYTT i sin allra första start i brukset. Dessutom endast 17 månader gammal. Matte är så himla stolt över honom! Han gjorde så himla bra ifrån sig:)

Ovido - Quiz & Flashcards