Alla inlägg under september 2009

Av phoenix - 11 september 2009 20:10

Dagen började väldigt lugnt, vi gick ut en sväng och kissade vid nio och sen somnade vi om. Vi låg och myste i sängen alla tre, riktigt nice. Sen tog jag och killarna en tur upp i slalombacken och åt lunch i det fria. Dice gjorde sitt bästa för att kolla vad brorsan hittade på men samtidigt var han noga med att inte springa för långt från matte:) Knäppte lite kort på dom medan vi var där. Några kommer nedan.


Var hem och sov ett tag, eller matte roade sig med att läsa medan grabbarna sov. På eftermiddagen sen så åkte vi till Hörnsjön så att Phoenix skulle få en promenad. Dice skulle åka ryggsäck tyckte matte medan Dice INTE tyckte det. Kinkig kille som gjorde sitt bästa för att kravla sig ur men det slutade med att matte vann:P


Nu har vi nyss ätit middag och Dice har somnat i hagen. Brukar sätta ned honom där när vi ska äta för att han ska lära sig att inte vara vid bordet utan gå och vila istället. Han är så söt när han ligger där. Har stuckit ut tassarna genom gallret:)


Han har fått testa att vara helt ensam under små korta stunder idag. Då har jag och Phoenix gått runt huset vilket tar 5-10 minuter. Han har mig veterloigen varit tyst och när vi kommer in så ligger han och väntar i vardagsrummet. Duktig kille!



                      


Av phoenix - 10 september 2009 22:27

Var på Reginas idag och införskaffade en ny spårlina till helgens tävlingar eftersom våran gamla var för kort. Dice fick följa med in och välja och han gjorde som vanligt succé. Alla som ser honom smälter som socker:) Tro hur hans ego kommer vara om ett par veckor... :P Passade även på att väga honom och vågen stannade på 5,3 kg. Ska försöka väga honom nu med jämna mellanrum. Phoenix vägde jag inte förrän han var 12 veckor så jag kan inte jämföra dom ännu men jag tycker att Dice känns mindre.


I övrigt är det rätt stor skillnad på dom med. Phoenix var en snäll valp, det här är en buse:) Phoenix bets men den här bits HÅRT! Phoenix gnagde inte på annat än sina leksaker, den här gnager på ALLT:) Har inte för mig att Phoenix kissade lika ofta heller. Men kanske har jag förträngt hur Phoenix verkligen var... Sen hoppas jag ju att dom ska vara olika. Vill ju ha motor och energi i Dice som jag ibland saknar i Phoenix. Han var verkligen en kanonbra första hund. Nu ska Dice tillföra nästa dimension.


Körde lydnad med Phoenix ikväll. Gick så himla fint. Yessica och Amos var oxå med men Amos var inte på humör idag. Har anmält till ett par lydnadstävlingar nu i oktober. Ska bli så himla skoj! Går han som han gör nu så blir jag nöjd oavsett vilka poäng han får. Han är så med och vill så mycket för tillfället! Då är det ROLIGT att träna:)


Funderar även på om jag ska ställa ut honom i Umeå i november. Vill ju gärna att han ska ha hunnit sätta lite mer päls innan men det är ju ett tag kvar tills dess. Gör jag det så ställer jag nog Dice med om dom har valpklasser. Är alltid bra med lite ringträning och kul med en bedömning på honom:) 


  

Fick den här bilden från Lena. Hon tog den när vi var uppe och hämtade Dice. Jucka på storebror första gången man ses... Phoenix blev helt paff:) 

Av phoenix - 9 september 2009 22:43

Ikväll var jag och Ulla ut till Genesön och spårade med grabbarna. Dice hade tur och fick tillbringa kvällen tillsammans med Peter och Elin istället för att följa med till skogen. Han hade det bra mycket bättre där än med oss så det blev en superbra lösning. Tack för hjälpen!


Idag la vi varsitt spår på lägda åt hundarna och alla tre skötte sig ypperligt! Casper missade tyvärr första pinnen men klarade sedan sitt spår fint. Phoenix hittade alla tre pinnarna men hade lite trassel i vinkel nummer två. Dock redde han ut det på egen hand. Easy hade problem att ta upp spåret men hittade sedan alla sina pinnar så vi får vara nöjda. Ser fram emot helgen, ska bli så skoj att se om han fixar det på tävling. Imorn ska jag kolla hur lång spårlinan är så sen får vi se om vi måste köpa en ny eller om den gamla är tillräckligt lång.


Disse ligger för tillfället utslagen i valphagen och sover. Hoppas han vaknar snart så han får i sig sin kvällsmat bara.

Av phoenix - 9 september 2009 12:06

Tränade lite lydnad med Phoenix, vill man kika så kolla här


Vissa moment känner jag mig nöjd med medan vissa behöver slipas mycket på ännu. Insåg på framförgåendet att det fungerar bättre om jag bara säger KOM vid framföringen istället för FOT. Säger jag FOT vill han inte alls gå iväg. Måste fundera på vad jag gör under fria fljet eftersom han viker ut ibland. Ser ut som att han reagerar på något jag gör. Någon som har nån idé?

Av phoenix - 9 september 2009 12:01

Så här såg det ut igårkväll:) Film

Av phoenix - 8 september 2009 20:52

Vi var just ut och kissade jag, Phoenix och Dice. I vanlig ordning kom Selma, äldsta kissen när vi var ute på gården. Hon gör ju ofta så, kommer och vill följa med in när man går in igen. Jag öppnade porten och hundarna och Selma rusade in i trapphuset och Selma stannade vid vår dörr. Vad gör då Dice? Jo han leker verkligen med döden genom att hoppa upp på Selma och jucka på henne. Inte bara en utan flera gånger hinner han med innan jag öppna. Sen springer Selma in med Dice efter. Hör hur hon fräser åt honom och när jag hinner ikapp dom i köket sitter hon på en stol med Dice nedanför.


Selma är ju en katt som är otroligt sur och otrevlig mot andra katter men hundar är hon himla snäll emot. Har aldrig varit dum mot Phoenix och inte ens nu under dessa omständigheter säger hon ifrån ordentligt! Hon är bara för skön! Höll på att skratta ihjäl mig när jag såg vad Dice gjorde. Han tror verkligen att han är nåt den här killen! Han juckade ju till och med på Phoenix första gången de träffades...


I övrigt har vi varit och köpt fågel idag så nu kan vi träna vilt igen. Blev även en hare:) Sen tränade vi lite lydnad på Skyttis med Phoenix. Är så himla nöjd med honom. Hoppas han går lika bra på lördag om vi kommer så långt som till lydnaden förståss. Tyvärr var det lägdspår vilket inte är vår favorit men vi ska göra vårt bästa. Hoppas bara att min förkylning går åt rätt håll... 

Av phoenix - 8 september 2009 16:01

Nu är vi precis hemkomna efter en skogstur. Dice lallade på och gjorde sitt bästa för att undvika att hamna på bild. Till Phoenix la jag ut en sökruta som han löste mycket bra. Är så roligt att se honom jobba nu. Han är helt med på det man ska göra och vill verkligen vara med.


Igår var jag och tränade med Yessica och Ulla. Vi jobbade med apportering och fortsatte med samma upplägg som förra veckan. Gick superbra. Den här gången valde vi att inte introducera sökområdet innan utan riktade bara och skickade. Alla hundarna löste det klockrent! Områdena börjar bli inkörda nu så till nästa vecka ska vi försöka utveckla övningarna ännu ett steg. Dice fick följa med, han satt i komposthagen bredvid kastaren och skötte sig ypperligt, inte ett knyst sa han. Lite gnäll bara när vi bytte kastare och han blev ensam en liten stund.


                         

Av phoenix - 7 september 2009 09:17

Nu har vi vaknat upp efter första natten. Dice sov i komposthage brdevid sängen precis som Phoenix gjorde och det gick bara fint. Inget gnäll utan en lugn och cool kille. Matte vaknade vud fyra och då fick lilltrollet följa med ut och kissa. Sen somnade vi om. På morgonen var vi ut igen och sen låg både grabbarna uppe i mattes säng och myste. Så härligt. Synd bara att matte är förkyld så man orkar inte lika mycket som man vill...

Ovido - Quiz & Flashcards