Alla inlägg den 1 januari 2009

Av phoenix - 1 januari 2009 23:11

Är hos mamma och pappa och hittade då kort på deras dator:)


Det här var de allra första korten jag såg på Phoenix!

Av phoenix - 1 januari 2009 21:32

Idag var det dags för årets första träning. Mycket trevligt blev det! Var jag, Ulla, Susanne, Yessica och hennes kille. Träffades i Järved och tog oss bort till pumphuset där vi brukar hålla till. Träningen var av blandad kvalité och man märkte att hundarna inte var vana vid att vi var så många. Så det är något vi måste öva mer på.


Vi började med Casper och Amos. Casper startade fint men när vi krånglade till det för honom och la ut en and så blev det för mycket och då ville han inte vara med längre. Casper har fårr för sig att han bara gillar små svarta fåglar för tillfället. Amos i sin tur var helt uppe i varv men pippi ville han inte stoppa i munnen. Han sprang fram och markerade fint vart fågeln låg men ville inte ta upp den.


Sen plockade Susanne ut Kenzo och labbetiken som hon har inneboende för tillfället. Kenzo fick börja men idag var han inte sugen på fågel. När Susanne gav honom den så bar han den om än motvilligt. Men när vi plockade fram ett par dummysar visade sig Kenzo från sin allra bästa sida. Han är grymt imponerande med dummysar! Får du honom att ta fågel har du en fantastisk jakthund Susanne! Tiken var exemplarisk! Möjligen lite bråttom...


Sist ut var Phoenix och Easy. Phoenix var oerhört slamsig idag. Visst han hämtar sina fåglar men det kändes som att han bara showade idag. Kastade runt med fågeln och hoppade och studsade.. Nej det här var jag inte nöjd med. Söket skötte han dock bra! Vi satte honom och Easy bredvid varandra och skickade dom varannan gång. Easy skötte sig mycket bra idag tycker jag. Han och labbetiken fick bäst betyg!


For tillbaka till Ulla och då la vi ett litet sök till Casper på gården. Det löste han kanonbra och bäst av allt- han tog även in anden! Sen fick pojkarna busa. Phoenix sprang sig slut när Casper knyckte hans leksak och sprang runt med den. Phoenix ville absolut ha tillbaka den men orkar inte hänga med Casper. Han får ju inte samma kondition som denne som springer omkring och busar så mycket med Easy så i såna lägen går han bet.


Nu har vi precis varit ute på en härlig promenad. Väldigt kallt dock, -14 grader och så lite blåst...





Av phoenix - 1 januari 2009 10:16

Ja nu är nyårsafton till enda. Phoenix klarade det bra! Vi gick ut och rastade vid halv tiotiden och redan då smällde det ganska friskt runt omkring. Mycket på avstånd men även några ordentliga knallar på nära håll. Det stör mig nåt grymt att man inte kan skjuta vid tolvslaget och inte mer. Nu skjuts det flera dagar före, hela nyårsafton samt i dagar efteråt. Hur ska man kunna rasta en skottberörd hund?


Phoenix reagerade dock inte alls som tur var. Lyfte knappt på huvudet och kollade annat än vid de första smällarna. Riktigt skönt måste jag säga! Vi gick sedan in och under tolvslaget hade vi stereon på och lyssnade på musik. Phoenix alternerade mellan att sitta i soffan och kika ut, busa med mig, gosa samt äta ben under den halvtimmen ungefär som det sköts som mest. Var skönt att se att när han fick sitt ben så gick han som vanligt iväg och la sig ensam i sovrummet med det. Ibland morrade  han och moffade till men det var på samma sätt som han varnar när någon kommer i trapphuset och han såg inte beklämd ut alls.


Vi halv två ungefär gick vi ut för en kvällsrastning. När jag låser vår ytterdörr hör jag hur någon slafsar isig nåt. Vänder på huvudet och vad gör Phoenix? Jo han har hittat ett kvarglömt glas med både dryck och bär i... Haha en liten smygsupare man har alltså. Tur att jag dricker så sällan då så han inte inleds i frestelse:) Han verkar inte ha tagit skada iaf, har inte trillat ur sängen i natt eller kräkts:P


Nu laddar vi inför dagens träningspass. Sen drar vi eventuellt till mor och far en sväng. Är sugna på Sundsvall imorn. På fredagkväll ska jag och Phoenix till Evve och Peter på middag. Blir skoj! 

Ovido - Quiz & Flashcards