Alla inlägg den 12 januari 2009

Av phoenix - 12 januari 2009 21:04

Igår var det lydnadskurs igen. For ut till Gideå vid kvart över fem och var där till halv nio tror jag det var. Inget nytt moment idag, första tillfället efter juluppehållet utan vi repeterade bara. Hade inte tillgång till hela ridhuset heller så vi delades upp i två grupper som fick köra omlott. Vi var i första gruppen. Man fick mest köra på efter eget huvud medan instruktörerna gick runt och tittade och hjälpte till.


Phoenix gick bra på alla moment utom läggandet idag. Har försökt få till ett snabbare läggande och enbart belönat de ggr han verkligen kastat sig i backen. Detta har lett till att han blivit lite osäker märkte jag nu. Malin tittade på hans normala läggande idag och vi kom fram till att jag ska lämna det så där och inte göra honom osäker i nuläget. Hon tyckte att det såg ut som en 9,5:a vilket räcker gott och väl. Sen får man ta tag i det senare när han blivit lite äldre. Har testat lite läggande idag hemma med belöning som vanligt och då har det gått bra. Så det är nog ett klokt beslut.


Fick även jobba lite med tandvisningen. Vid första försöket så reste han på sig när Malin kom fram men då gjorde vi om det och då funkade det bra alla tre ggr vi provade. Det har ju annars varit det moment vi haft mest problem med. Han blir ju sååå glad när det kommer fram någon som vill hälsa. Då är det tydligen väääldigt svårt att sitta stilla...


Var intressant att titta på de övriga ekipagen när dom tränade med. Det har man ju inte riktigt haft möjlighet att göra tidigare när vi har kört alla samtidigt.

Ovido - Quiz & Flashcards