Alla inlägg den 5 januari 2009

Av phoenix - 5 januari 2009 21:08

Idag blev vi hämtade av Ulla och hundarna vid halv elva. Åkte upp på torpet där vi mötte upp Yessica och Amos. Vi började med att gå rundan. Var första gången som Amos skulle få springa lös tillsammans med våra killar och han fick verkligen veta att han levde. Easy luktade av honom rätt snabbt och släppte sedan allt intresse för honom men Casper och Phoenix var på honom ordentligt.


Var intressant att se en helt ny sida av Phoenix. Han har ju aldrig muckat med någon annan hund men Amos skulle tydligen tuktas. Han morrade till och med åt honom, något han typ aldrig har gjort förut och tvingade ned Amos på rygg otaliga gånger. Casper brukar ju rida på Phoenix varje gång dom träffas och Phoenix har inte brytt sig och aldrig visat nån tendens till samma beteende. men idag klev han upp och började jucka på Amos. Det var inte populärt i mattes ögon. Casper red på Amos så fort han kom åt och Ulla fick till slut koppla honom. Då lugnade även Phoenix ned sig så resten av promenaden busade han med Amos.


När vi kom tillbaka körde vi lite lydnadsträning nere på apellplanen. Phoenix fick fokusera på läggande idag. Körde ett hopp och två skick på rutan också vilket han löste kanonbra. Vi avslutade med en platsliggning där Phoenix fick ligga mellan Easy och Amos. Amos klev upp två ggr men Phoenix visade inga tecken på att vilja kliva upp. Kändes väldigt skönt!


På söndag är det kurs igen och tills dess ska vi framförallt träna på linförigheten. Det är den som jag tycker fungerar sämst för tillfället.


Skickar grattis till brorsan Perry som vann juniorklassen på My Dog med CK!

Grattis även till Bluenosers kennel för ännu en valpkull! Mynta fick sju valpar den 4 januari, 3 hanar och 4 tikar:)  

Ovido - Quiz & Flashcards