Alla inlägg den 10 januari 2009

Av phoenix - 10 januari 2009 17:38

Var ut till Ulla i Järved för att träna idag. For ut till samma ställe som vanligt men tyvärr blev det inga andra som följde med idag. Vi började med Casper och han skötte sig helt underbart bra idag. Han fick starta med en enkelmarkering, sen en dubbelmarkering, därefter två linjetag. Första gången med en fågel och andra gången med två fåglar.


Enkelmarkeringen var en kricka och den tog han utan att tveka och levereade in bra. Dubbel sedan med kricka och duva. Krickan super och duvan tog han efter att ha luktat av den en stund. Inge pip och inge stress alls utan jobbade kanonfint. Första linjetaget gick kanon, det andra syntes inte för Casper och då strulade det två ggr där han vek av åt vänster istället för att hålla rätt kurs. Men sen grejade han även det.


Sen var det Phoenix tur. Han fick göra samma övningar som Casper men jag är inte helt nöjd med honom idag. Han har ju varit så himla duktig hela tiden att man har höga förväntningar på honom. Inte helt rättvist, man måste komma ihåg att han är väldigt ung. Han slamsar lite i inlevereringarna och greppet. Sen skulle jag vilja att han greppade fågeln snabbare då han kommer fram. Nu ska det luktas och tas om innan han har ett grepp. Linjetaget gick dock riktigt bra idag. Klarade både det synliga och det skymda skicket!


Easy klarade övningarna bra. Han hade fin fart idag och löste samtliga uppgifter på ett bra sätt. Så roligt att se hur taggad han har blivit på att ta fågel nu. Är så stor skillnad på honom nu jämfört med när vi började träna i höstas. Vi avslutade med ett fältsök med 10 fåglar där vi skickade ut båda hundarna samtidigt. Dom löste uppgiften klockrent. Så himla duktiga som kan jobba parallellt på samma sökområde utan att störas av varandra. Är så roligt att se dom!


Därefter släppte vi ut hundarna på andra sidan vägen där Ulla hade hittat ett fint område för viltspår. Till våren ska vi snitsla upp tre stycken träningsspår där som vi kan använda för spårträning. Riktigt bra hygge! Blir skönt att kunna variera och inte alltid behöva åka så långt för att hitta spårterräng.  Phoenix njöt för fullt av att få springa runt och busa med Casper. Nu laddar vi för morgondagens kurstillfälle!

Ovido - Quiz & Flashcards