Alla inlägg den 17 januari 2009

Av phoenix - 17 januari 2009 19:42

Dagen har ägnats åt fågelträning igen. Blev en lyckad träff i Järvedsskogarna tillsammans med Ulla, Easy och Casper samt Yessica och Amos. Idag startade vi med Amos som fick göra några enkelmarkeringar. Idag fick han jobba i långlina för att Yessica skulle kunna ta in honom om han hittade på nåt dumt. Men han gjorde framsteg sedan förra gången. Då ville han överhuvudtaget inte plocka upp fågeln men idag tog han dom. Vart en hel del flams men han tog dom iaf, riktigt roligt att se. Han har en otrolig energi den hunden och härlig fart när han jobbar. Ska bli otroligt skoj att se honom när han har mognat till lite och börjar lyssna ordentligt på matte igen. Där finns det massor av potential!


Casper var inte på hugget, vägrade plocka upp vita fåglar och hamnade relativt snabbt i bilen igen. Han fick dock jobba mer när vi kom tillbaka till Ulla igen och då tog han dom. Då skötte han sig riktigt bra!


Phoenix fick också jobba i lina idag. Han har inget bra upptag. Ska gärna lukta av fågeln en stund innan han tar den så nu fick han ha lina och när han började lukta så gick Ulla mot honom, då plockade han fågeln och stack. Dock inte alltid hela vägen fram. Men övningen fick avsedd effekt iaf. Körde ett linjetag med tre fåglar och då var han riktigt snabb på att plocka dom. Slams vid inleveringarna, ena gången skulle han pinka på ett träd på vägen in men avbröt sig när matte blev arg.


Easy skötte sina markeringar på ett bra sätt. Luktade av kråkan en stund men sen tog han den. Linjetaget stack han ut lite fel på men då tog Ulla tillbaka honom och skickade om. Då gick det kanon! Vi avslutade med ett sök med åtta fåglar. Skickade båda killarna samtidigt och det gick kanon som tidigare. Är oerhört imponerad av att det funkar!


Ikväll ska vi ta en promenad och enbart njuta av kvällen. Har inte bestämt vart vi ska gå än. Eventuellt blir det en tur runt Hörnsjön. Det är en ganska lämplig runda. Dessutom upplyst spår!

Ovido - Quiz & Flashcards