Alla inlägg under januari 2009

Av phoenix - 8 januari 2009 22:15

Har hunnit med en del efter jobbet idag. Hämtade Frida på jobbet vid fem och sen har det rullat på.  Susanne och kenzo kom förbi så vi gick en promenad tillsammans för att hundarna skulle få busa lite. Fast Kenzo var mer intresserad av att lukta på alla nya ställen så Phoenix försök till lek ignorerades ordentligt. Men dom var iaf snälla mot varandra så det kändes skönt.


Sen ringde jag viltansvarige på SSRK för att kolla om han hade nån fågel till försäljning. Jodå, det fanns det men skulle vi verkligen ha fågel nu? Han lät mycket förvånad. Svängde förbi och köpte 2 måsar, 2 duvor, 2 krickor, 2 kråkor och 2 trutar. Fungerar väldigt smidigt det där! När jag berättade att vi hade tollare så höll han med om att det kunde vara smart att fortsätta underhålla under vintern. Han tyckte inte att det var den mest viltspontana retrievern:) Tur jag har en kille som fortfarande gillar fågeln...


Ringde sen upp Ulla och kollade om hon var hemma vilket hon var. For förbi där och lämnade av fåglarna i hennes frys och surrade lite. Tror inte Phoenix uppskattade att sitta i bilen och höra och se att Casper och Easy var ute på gården och träffade oss. Men det får han leva med. Får ju träffa dom i helgen när vi ska träna fågel på lördag och gå på kursen på söndag.

Av phoenix - 6 januari 2009 14:39

Vilken otroligt härlig kille jag har! Idag var jag och Frida ut till Ottelandet för att köra lite rapport med Phoenix. Har mest bara kört korta sträckor där han har sett oss båda två hela tiden och nån gång kört med skymd mottagare. Idag skulle vi för första gången prova en lite längre sträcka med skymd mottagare.


Det var med spänd förväntan som jag och Phoenix traskade iväg genom skogen. Satte honom vid slutmålet och frågade vart Frida var. Sen kommenderade jag marsch och iväg stack han i full fart. Han kom fram till Frida utan problem meddelade hon via radion. Jag traskade ut en förlängning och väntade. Jag stod då så att jag kunde skymta min första placering. Efter en stund kommer Phoenix dit, minskar ned på tempot, ser lite osäker ut. Ska han vända tänker jag men står tyst kvar. Nej då, han kommer strax springande över det lilla krönet och får syn på mig.


Skickar tillbaka till Frida, inga problem den här gången heller. Full fart ut och visar inga tecken på att tveka. Går ut en till förlängning och efter en stund kommer han rusande tillbaka. Mattes gopojke! Klarade allt utan problem idag. Är så stolt över honom. Trodde att han skulle kunna tveka lite men inte då:) Så roligt att träna såna här dagar!


Den sträckan han sprang på slutet idag är likvärdig med de sträckor vi körde med Eliska förra vintern. Tänk att han redan klarar det! Ska bli skoj att fortsätta jobba:)

Av phoenix - 6 januari 2009 10:38

Glömde skriva igår att vi var in på Reginas på väg hem efter träningen och vägde alla killarna. Blev väldigt förvånade vill jag påstå. Hade trott att dom skulle vara jämntunga och att om nån var tyngre så skulle det vara Casper eftersom han dels ser kraftigare ut över hela kroppen och dels har mycket grövre benstomme. Men vi hade fel, Phoenix vägde 21,5 och Casper 20,5. Ulla blev så förvånad att hon var övertygad om att hon sett fel. Casper fick ställa sig på vågen igen, men den sa samma sak igen, han är 1 kg lättare än Phoenix. Även Easy fick väga sig och han var tyngre än småkillarna. Hela 24 kg vägde han! Stor och ståtlig kille är han!

Av phoenix - 5 januari 2009 21:08

Idag blev vi hämtade av Ulla och hundarna vid halv elva. Åkte upp på torpet där vi mötte upp Yessica och Amos. Vi började med att gå rundan. Var första gången som Amos skulle få springa lös tillsammans med våra killar och han fick verkligen veta att han levde. Easy luktade av honom rätt snabbt och släppte sedan allt intresse för honom men Casper och Phoenix var på honom ordentligt.


Var intressant att se en helt ny sida av Phoenix. Han har ju aldrig muckat med någon annan hund men Amos skulle tydligen tuktas. Han morrade till och med åt honom, något han typ aldrig har gjort förut och tvingade ned Amos på rygg otaliga gånger. Casper brukar ju rida på Phoenix varje gång dom träffas och Phoenix har inte brytt sig och aldrig visat nån tendens till samma beteende. men idag klev han upp och började jucka på Amos. Det var inte populärt i mattes ögon. Casper red på Amos så fort han kom åt och Ulla fick till slut koppla honom. Då lugnade även Phoenix ned sig så resten av promenaden busade han med Amos.


När vi kom tillbaka körde vi lite lydnadsträning nere på apellplanen. Phoenix fick fokusera på läggande idag. Körde ett hopp och två skick på rutan också vilket han löste kanonbra. Vi avslutade med en platsliggning där Phoenix fick ligga mellan Easy och Amos. Amos klev upp två ggr men Phoenix visade inga tecken på att vilja kliva upp. Kändes väldigt skönt!


På söndag är det kurs igen och tills dess ska vi framförallt träna på linförigheten. Det är den som jag tycker fungerar sämst för tillfället.


Skickar grattis till brorsan Perry som vann juniorklassen på My Dog med CK!

Grattis även till Bluenosers kennel för ännu en valpkull! Mynta fick sju valpar den 4 januari, 3 hanar och 4 tikar:)  

Av phoenix - 4 januari 2009 21:34

Blev väldigt sent igår. Låg och läste och inväntade syster som var ute på krogen. Trodde att hon skulle ringa och kräva skjuts hem eftersom att det var så kallt men hon hade tur och fick skjuts iaf. Från midnatt ungefär och fram tills Frida kom hem vid tre ungefär underhölls jag även av en massa sms från nån som jag kanske inte borde surra med.. 


Eftersom att det blev en så sen kväll så sov vi länge på morgonen idag. Sen for vi till bilprovningen och körde lite lydnad medan Frida filmade. Vissa moment är jag nöjd med men linförigheten är det vi måste jobba mest med. Där tappar han fokus ibland. Får se om jag får till nån film och kan lägga ut här sedan.


Sen fick jag ett sms från Ulla där hon frågade om vi hade lust att gå en promenad tillsammans med dom runt Hörnsjön. Givetvis, är ju så trist att gå ensam. Träffades vid sex och gick iväg. Var mysigt ute men väldigt kallt! Var omkring 15 minus skulle jag tro och blåste en aning. Men det går ju bra så länge man rör sig och klär sig bra. Phoenix tyckte det var underbart skoj att få busa med Casper igen. Är så roligt att titta på dom där två...


Nu bakas det bröd här hemma, får se hur det smakar. Är roligt att göra sånt ibland. Det är dock inte så vanligt att jag är så pass huslig. Imorn ska vi upp på torpet och promenera en sväng och träna lite lydnad. Förhoppningsvis blir det inte så himla kallt! Får se om vi får nåt sällskap!



Av phoenix - 3 januari 2009 11:38

Ja igår blev det alltså en tur till Sundsvall för mig, Frida och Phoenix. Var först på IKEA där jag köpte lite småsaker samt en ny hallbyrå. Den jag har haft hittills är för liten och lådorna är för lätta för katterna att öppna. Så dom öppnar dom och sen är Phoenix och plockar upp vantar, mössor och liknande. Men nu ska det bli ändring på det!


Sen gick vi in bland klädaffärerna eftersom Frida ville ha nåt nytt. Hon hittade en klänning och en ny vinterjacka så hon var nöjd! Då ringer pappaoch talar om att han och mamma inte kommer ned som planerat. De skulle bo på hotell över natten men bilen slutade fungera så därav blev intet.


Vi fortsatte sedan och hann in på MediaMarkt, Elgiganten och Arken Zoo. Passade på att köpa en ID-bricka till Phoenix. Har funderat på det länge men det har inte blivit av. Men nu är det fixat! Passade även på att väga honom och nu väger han 21,5 kg. Frida köpte en ny mobil.


Sen åt vi lunch innan det var dags för sista stoppet. Vi ade lite ont om td så vi delade upp oss. Jag gick på Jula och Frida skulle på Ica Maxi. I bilen innan frågar jag henne om hon kan handla några saker till mig med. Jag vill att du köper en dajmtårta, en cola och en loka. Okej säger hon och traskar iväg. När vi kommer tillbaka till bilen säger Frida - jag köpte en dajmtårta och en cheesecake. Va? Varför köpte du två frågar jag förvånat. Men du sa ju det svarar hon. Näää, det gjorde jag inte.. Jo du ville ha en dajm och en kola säger Frida men dom var slut! Hahaha, jag ville ha en dajmtårta en loka och en COCA COLA!:) Fick oss ett gott skratt!


Kvällen spenderade jag och Phoenix hemma hos Peter och Evelina. Marianne och Evelinas barn var oxå där. Agaton var väldigt sugen på att hälsa på Phoenix men denne tyckte mest att han avr otäck:) Åt en god middag bestående av kyckling och potatisgratäng. Surrade en massa och gick en promenad med Phoenix. Riktigt trevligt!

Av phoenix - 1 januari 2009 23:11

Är hos mamma och pappa och hittade då kort på deras dator:)


Det här var de allra första korten jag såg på Phoenix!

Av phoenix - 1 januari 2009 21:32

Idag var det dags för årets första träning. Mycket trevligt blev det! Var jag, Ulla, Susanne, Yessica och hennes kille. Träffades i Järved och tog oss bort till pumphuset där vi brukar hålla till. Träningen var av blandad kvalité och man märkte att hundarna inte var vana vid att vi var så många. Så det är något vi måste öva mer på.


Vi började med Casper och Amos. Casper startade fint men när vi krånglade till det för honom och la ut en and så blev det för mycket och då ville han inte vara med längre. Casper har fårr för sig att han bara gillar små svarta fåglar för tillfället. Amos i sin tur var helt uppe i varv men pippi ville han inte stoppa i munnen. Han sprang fram och markerade fint vart fågeln låg men ville inte ta upp den.


Sen plockade Susanne ut Kenzo och labbetiken som hon har inneboende för tillfället. Kenzo fick börja men idag var han inte sugen på fågel. När Susanne gav honom den så bar han den om än motvilligt. Men när vi plockade fram ett par dummysar visade sig Kenzo från sin allra bästa sida. Han är grymt imponerande med dummysar! Får du honom att ta fågel har du en fantastisk jakthund Susanne! Tiken var exemplarisk! Möjligen lite bråttom...


Sist ut var Phoenix och Easy. Phoenix var oerhört slamsig idag. Visst han hämtar sina fåglar men det kändes som att han bara showade idag. Kastade runt med fågeln och hoppade och studsade.. Nej det här var jag inte nöjd med. Söket skötte han dock bra! Vi satte honom och Easy bredvid varandra och skickade dom varannan gång. Easy skötte sig mycket bra idag tycker jag. Han och labbetiken fick bäst betyg!


For tillbaka till Ulla och då la vi ett litet sök till Casper på gården. Det löste han kanonbra och bäst av allt- han tog även in anden! Sen fick pojkarna busa. Phoenix sprang sig slut när Casper knyckte hans leksak och sprang runt med den. Phoenix ville absolut ha tillbaka den men orkar inte hänga med Casper. Han får ju inte samma kondition som denne som springer omkring och busar så mycket med Easy så i såna lägen går han bet.


Nu har vi precis varit ute på en härlig promenad. Väldigt kallt dock, -14 grader och så lite blåst...





Ovido - Quiz & Flashcards